پخش زنده
امروز: -
رژیم صهیونیستی از موافقت با اختصاص بودجه برای حمله احتمالی به تاسیسات هسته ای ایران خبر می دهد اما منابع غربی با اشاره به ناکارآمدی تهدیدها وتحریم از احتمال برخی مشوق های غرب برای ترغیب تهران به آمدن پای میز مذاکره سخن می گویند.
در حالیکه بحث و گفتگو در باره بازگردادندن ایران به میز مذاکرات در باره احیای برجام در کانون توجه محافل سیاسی ورسانه ای قرار گرفته و تهران لغو همه تحریم ها, راستی آزمایی آن وتضمین خارج نشدن دولت امریکا از برجام را خواستار شده است منابع صهیونیستی به شدت در تکاپو هستند تا امریکا را به ادامه فشار حداکثری علیه تهران وهمچنین روی میز قرار دادن گزینه های دیگر از جمله گزینه نظامی ترغیب نمایند.
این در حالی است که چه در دیدار نفتالی بنت نخست وزیر رژیم صهیونیستی با بایدن و چه در دیدار یائیر لاپید وزیر خارجه این رژیم با همتای امریکایی خود , طرف های امریکایی بر گزینه دیپلماسی در برابر ایران تاکید کردند.
البته تاکید مقام های امریکایی برگزینه دیپلماسی پس از اعتراف آنها به شکست راهبرد فشار حداکثری و شکست نظامی در لشکرکشی های نظامی به غرب آسیا و سرپوش گذاشتن بر این شکست ها با ادعای تمرکز بر شرق آسیا و البته اعتراف به توان بازدارندگی ایران حرف تازه ای نیست و دولت امریکا به خوبی می داند که هیچ راه نظامی برای برنامه هسته ای ایران وجود ندارد.
ضمن اینکه باید گفت علاوه بر قدرت بازدارندگی ایران, پراکندگی سایت های هسته ای و از این گذشته بومی شدن دانش هسته ای کاربرد هر گونه راهکار نظامی را با مانع روبرو می کند. در چنین شرایطی رسانه های رژیم صهیونیستی که از فریب امریکا برای درگیر کردن با ایران ناامید شده اند این روزها از ناچاری این رژیم برای اقدام یکجانبه علیه ایران سخن می گویند و در این خصوص این منابع روز دوشنبه از موافقت این رژیم با اختصاص بودجه یک میلیارد و 500 میلیون دلاری برای حمله احتمالی به تاسیسات هسته ای ایران خبر دادند.
این خبرسازی ها در حالی است که خبرگزاری اسپوتنیک نوشت رژیم صهیونیستی بمب های سنگین با قابلیت نفوذ در استحکامات زیرز مینی و جنگنده ای که چنین بمب هایی را حمل کند در اختیار ندارد.
از این گذشته رژیم صهیونیستی برای هرگونه حمله احتمالی نیاز دارد که از پایگاههای کشورهای همسایه از جمله امارات یا بحرین برای سوخت گیری استفاده کند که این موضوع نیز قطعا منتفی خواهد بود چرا که این کشورها هرگز سپر بلای این رژیم نخواهند شد.
البته به فرض اشتباه محاسباتی رژیم صهیونیستی در هر گونه اقدام نظامی علیه ایران, تهران اعلام کرده است که حیفا و تل آویو را با خاک یکسان خواهد کرد ضمن اینکه در چنین اوضاعی قطعا دیگر اضلاع محور مقاومت هم وارد عمل خواهند شد و آخرین میخ را بر تابوت این رژیم خواهند کوبید.
منابع صهیونیستی در روزهای اخیر اعتراف کردند فقط در جنگ احتمالی با لبنان, حزب الله قادر خواهد بود روزانه دو هزار موشک به سرزمین های اشغالی شلیک کند و البته این در حالی است ک سید حسن نصرالله اعلام کرد که این جنبش فقط در لبنان بیش از یکصد هزار رزمنده در اختیار دارد که این حرف به معنای آن است که تهدید حزب الله به ورود به الجلیل در صورت وقوع جنگ جدی است و صهیونیست ها به سخنان نصرالله بیشتر از سخنان مقام های خود اعتماد دارند.
در چنین شرایطی است که دولت آمریکا و اروپاییها معترفند که هیچ راهبرد جایگزین در برابر ایران ندارند و وال استریت ژورنال با توجه به این واقعیت نوشت دولت بایدن در پی شکست فشار حداکثری آمریکا علیه ایران، به دنبال محدودکردن سیاست تحریمی واشنگتن است.
وال استریت ژورنال افزود دولتهای خارجی زیادی ازجمله برخی از متحدان آمریکا استفاده واشنگتن از تحریمها را سیاستی بد خوانده بودند حتی طرفداران تحریمها نیز تاثیر تحریمها را زیر سوال برده و نسبت به تضعیف قدرت جهانی آمریکا و استفاده از سیستمهای مالی جایگزین ابراز نگرانی کرده بودند. برخی از این افراد به شکست سیاست فشار حداکثری آمریکا در قبال ایران و شکست واشنگتن در جلوگیری از غنیسازی مواد هستهای توسط ایران اشاره میکنند و برخی دیگر ناکامی آمریکا در برکنار کردن رهبران ونزوئلا، جلوگیری از آزمایش موشکهای بالیستیک توسط کره شمالی و ممناعت از دخالت روسیه در انتخابات آمریکا را یادآور میشوند.
بر این اساس برخی صاحب نظران معتقدند اگر ورود ایران به مذاکرات یکی دو ماه دیگر طول بکشد همزمان با افزایش غنی سازی و پیشرفت برنامه های هسته ای ، امریکا و اروپا بجای تهدید و ارعاب ، به طرف لغو تحریم ها و جلب رضایت ایران حرکت خواهند کرد.
----------------------------------------------------------
رضا محمدمراد
f