پخش زنده
امروز: -
افزایش سرعت شیوع بیماری کرونا در استان قم در روز های اخیر افزایش یافته که زنگ خطری برای شروع پیک جدید کروناست.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ مرکز قم، دکتر محبی با اشاره به مثبت اعلام شدن نزدیک به 44 درصد تست های کرونا در استان گفت: در حال حاضر نمودار شیوع کرونا شیب نزولی بسیار کمی را نشان میدهد و این موضوع نگرانیها از شروع پیک جدید آبان ماه را افزایش داده است
وی در ادامه با اشاره به حضور بیش از ۱۱ هزار مادر باردار در سطح استان گفت: از این تعداد بیش از هفت هزار نفر واجد شرایط دریافت واکسن هستند اما تاکنون حدود هزار و600 نفر واکسینه شده اند.
رئیس مرکز بهداشت با بیان اینکه مادران باردار جزو گروههای پرخطر در برابر بیماری هستند افزود: مادران باردار نباید منتظر واردات گونه خاصی از واکسن بمانند و برای کم کردن درصد ابتلا به بیماری باید هرچه سریعتر برای واکسیناسیون اقدام کنند
وی همچنین با اشاره به عدم رعایت شیوه نامه های بهداشتی در برخی واحدهای صنفی گفت: پایانه های اتوبوسرانی درون شهری با ۴۰ درصد /نانواییها با ۵۰ درصد و آرامستان ها نیز با ۵۰ درصد رعایت شیوه نامه های بهداشتی به ترتیب کمترین اهتمام در رعایت این شیوه نامهها را از خود نشان میدهند.
رئیس مرکز بهداشت استان با اشاره به وضعیت نارنجی کرونایی استان و اعمال برخی محدودیتها برای برخی از اصناف و مشاغل گفت :رستورانها و اغذیه فروشیها و واحدهای عرضه آبمیوه و بستنی تنها به صورت بیرون بر میتوانند فعالیت کنند.و عدم رعایت این محدودیت موجب شد تا 300 واحد متخلف تذکر بگیرند و سه واحد نیز پلمپ شود .
دکتر محبی در ادامه با اشاره به تزریق نزدیک به یک میلیون دوز واکسن در استان گفت: در حال حاضر ۶۰ درصد از افراد بالای ۱۸ سال استان حداقل یک دوز واکسن تزریق کرده اند که ۱۵ درصد از میانگین کشوری کمتر است وی با بیان اینکه برای رسیدن به ایمنی جمعی باید ۷۰ تا ۷۵ درصد از افراد جامعه هر دو دوز واکسن را تزریق کرده باشند خاطرنشان کرد آمارها نشان میدهد که تنها ۳۴ درصد از مردم هر دو دوز واکسن را تزریق کرده اند و این موضوع ایمنی چندانی برای جلوگیری از اوج گیری مجدد کرونا ایجاد نخواهد کرد.
رئیس مرکز بهداشت با بیان اینکه ۵۲ درصد از مردم استان واکسن چینی سینوفارم تزریق کرده اند گفت: ۳۹ درصد مردم واکسن برکت ، ۷ درصد آسترازانکا و مابقی اسپوتینگ وی و پاستوکوک تزریق کردند.
وی از واکسیناسیون ۵2 درصدی دانشآموزان ۱۲ تا ۱۸ ساله استان خبر داد و گفت: گروه سنی ۱۸ تا ۳۰ سال و همچنین گروه سنی ۳۰ تا ۴۰ سال با ۳۴ و ۳۵ درصد تزریق کمترین اقبال نسبت به واکسیناسیون را از خود نشان داده اند.
استاندار قم نیز در این جلسه از رتبه چهارم استان در تامین زیرساختهای واکسیناسیون خبر داد و گفت: در حال حاضر ۱۸ مرکز تجمیعی واکسیناسیون، ۲۸ مرکز جامعه خدمات سلامت شهری،۱۴ مرکز جامع خدمات سلامت روستایی و ۵۹ خانه بهداشت در زمینه تزریق واکسن به شهروندان فعالیت میکنند.
آقای سرمست با اشاره به راهاندازی مرکز شبانه روزی واکسیناسیون واقع در میدان روح الله گفت: با توجه به زیارتی بودن شهر مقدس قم و زیست شبانه مردم این نیاز در سطح استان احساس میشد و به زودی یک مرکز واکسیناسیون شبانه روزی دیگر نیز به این مراکز افزوده میشود.
وی در ادامه از اعمال برخی محدودیت های برای اصناف کسبه و کارمندانی که تاکنون اقدام به تزریق واکسن به تزریق واکسن نکرده اند خبر داد و گفت: اعمال این محدودیت ها برای جلوگیری از تعطیلی های گسترده است آقای سرمست افزود این طرح در مرحله تدوین توسط وزارت بهداشت قرار دارد و به محض ابلاغ در استان اجرا خواهد شد
استاندار قم همچنین از لغو دورکاری کارمندان بر اساس مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا خبر داد و گفت: تمامی کارمندان موظف به تزریق واکسن و حضور در محل کار از ساعت ۷ تا ۱۴ و ۳۰ هستند.