پخش زنده
امروز: -
معاون امور عمرانی استاندار قم هشدار داد: با ادامه خشکسالی درياچه نمک و حوض سلطان به کانون اصلي گرد و غبار در مرکز کشور تبديل مي شوند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ مرکز قم، آقای بهشتی در جلسه امروز بررسي وضعيت گردوغبار استان گفت: در حال حاضر حدود 30 درصد از مساحت استان مستعد توليد گرد و غبار است که سالانه بيش از 13 هزار تن گرد و غبار توليد مي کند.
وی تصریح کرد: در صورت ادامه دار شدن دوره خشکسالي، درياچه نمک و حوض سلطان نيز سرنوشتي همچون درياچه اروميه پيدا مي کنند و به کانون اصلي گرد و غبار در مرکز کشور تبديل مي شوند.
معاون هماهنگي امور عمراني استاندار از آمادگي استان براي واگذاري پارک جنگلي ثامن به شهرداري خبر داد و گفت: پارک جنگلي ثامن در 400 هکتار در محور قم-گرمسار در حال حاضر توسط اداره کل منابع طبيعي اداره مي شود و با توجه به محدوديت منابع اين سازمان مي تواند به شهرداري قم واگذار شود.
آقاي بهشتي گفت: در 120 هکتار از اين بوستان جنگلي درختکاري صورت گرفته و با واگذاري اين فضا به شهرداري اداره کل منابع طبيعي مي تواند به احداث و ايجاد ديگر طرح هاي مقابله به گرد و غبار بپردازد.
وي با اشاره به وجود کانون هاي متعدد گرد و غبار در استان گفت: با تکميل درختکاري در بوستان جنگلي ثامن تا حد زيادي از حجم گرد و غبار ورودي به استان کاسته مي شود.
معاون هماهنگي امور عمراني استاندار با اشاره به هم افزايي دستگاهها براي حل مشکل گردو غبار گفت: بايد با افزايش انسجام ميان دستگاهها اجراي طرح هاي متعدد بيابان زدايي و همچنين ايجاد کمربند سبز زمينه را براي کم کردن از حجم گرد و غبار فراهم کرد.
مدير کل هواشناسي استان نيز در اين جلسه با اشاره به کاهش 55 درصدي بارش ها در سال آبي گذشته گفت: در سال آبي گذشته120 ميلي متر مکعب در استان باران باريده که اين حجم نسبت به ميانگين بلند مدت 35 درصد کمتر بوده است.
آقاي حيدري با اشاره به ادامه دار بودن خشکي ها در پاييز امسال گفت: بر اساس برآوردهاي صورت گرفته امسال پاييز خشکي خواهيم داشت اما اين مشکل تا حدي در زمستان جبران مي شود.
وي با بيان اينکه 178 هزار هکتار اراضي بياباني در استان وجود دارد خاطرنشان کرد: 105 هزار هکتار از اين اراضي کانون بحران گرد و غبار هستند و عمدتا در شرق استان و خصوصا منطقه حسين آباد ميش مست و سراجه واقع شده است.