بازگشت ۲۱درصد متقاضیان طلاق در خراسان رضوی به زندگی مشترک
از ابتدای اجرای طرح پیشگیری از طلاق در خراسان رضوی تا کنون ۲۱درصد زوجهای متقاضی طلاق، پس از دریافت مشاوره، به زندگی مشترک بازگشتهاند.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، معاون امور پیشگیری ادارهکل بهزیستی خراسان رضوی گفت:
خراسان رضوی به عنوان استان مبدع طرح پیشگیری از طلاق از پنج سال پیش اقدام به اجرای طرح مشاوره قبل از طلاق با همکاری دادگستری استان کرده که تاثیرات مثبتی در کاهش آمار طلاق داشته است.
غلامحسین دلبری افزود: طی این مدت با توسعه اجرای این طرح، هم اکنون ۹۶درصد جمعیت استان در ۱۹شهرستان به صورت رسمی و بقیه شهرهای کوچک به صورت غیر رسمی زیر پوشش این طرح قرار گرفته اند.
وی اظهار کرد: از اول سال۱۳۹۵ تا پایان نیمه دوم سال جاری مجموعا ۱۳۰هزار و ۵۲۴زوج در استان تقاضای طلاق خود را در سامانه مربوط ثبت کردهاند که از این تعداد ۲۱ درصد، معادل ۲۲هزار و ۱۶۳زوج در سه قالب سازش، عدم مراجعه دوباره و انصراف از پیگیری دوباره به زندگی مشترک خود ادامه دادهاند.
دلبری گفت: در پنج سال گذشته ۴۷مرکز مشاوره و ۱۶کلینیک مددکاری با تعداد ۵۶دفتر پیشخوان و ۶۴مرکز ارزیاب در استان مجری این طرح بوده اند.
معاون بهزیستی خراسان رضوی گفت:در راستای تحکیم بنیان خانواده و کاهش دعاوی خانوادگی و ورود پروندههای قضایی به دستگاه قضا، ارائه مشاوره به تمامی دعاوی خانوادگی در این استان برای نخستین بار در کشور الزامی شده است.
دلبری افزود: بر این اساس به طرفین مهمترین دعاوی خانوادگی در کنار طلاق شامل نفقه، تمکین، ملاقات فرزند و حضانت فرزندان قبل از ورود به دستگاه قضا مشاوره ارائه می شود.
وی با بیان اینکه میزان ثبت تقاضای طلاق در استان در نیمه اول امسال در مقایسه با مدت مشابه پارسال افزایش دارد، ادامه داد: در نیمه نخست امسال ۱۶هزار و ۵۵۰زوج در استان تقاضای خود برای طلاق را به ثبت رساندهاند که این میزان در مقایسه با مدت مشابه پارسال ۲۵درصد افزایش نشان میدهد که البته ثبت درخواست به معنای وقوع طلاق نیست.
معاون بهزیستی خراسان رضوی گفت: از این شمار متقاضی تا کنون ۱۱هزار و ۶۶۰نفر مشاوره دریافت کردهاند که ۲هزار و ۴۲۸زوج به سازش و برگشت به زندگی مشترک رسیدهاند.
استان خراسان رضوی مشتمل بر ۳۳شهرستان، ۶میلیون و ۸۷۰هزار نفر جمعیت دارد.