پخش زنده
امروز: -
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان البرز گفت: سطح ابلاغی کشت پاییزه غلات از سوی وزارت جهاد کشاورزی برای استان البرز ۱۸ هزار هکتار اعلام شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ مرکز البرز، علی حیدری گفت: از ۱۸ هزار هکتار زمین کشاورزی ۹ هزار و ۲۸۵ هکتار آن زیر کشت گندم می رود که طبق پیش بینی ۵٠ هزار تن گندم درسطح استان برداشت خواهد شد.
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان البرز سطح ابلاغی کشت پاییزه جو و کلزا را به ترتیب هفت هزار و ۶۱۸ و یک هزار و ۱۰۰ هکتار عنوان کرد و افزود : میزان تولید این ۲ محصول در سال زراعی جاری به ترتیب ۳۲ و ۲ هزار و ۳۰۰ تن برآورد می شود.
حیدری با اشاره به اینکه میزان تولید گندم استان در سال زراعی گذشته، ۴٩ هزار و ٣٠٠ تن بوده، گفت: در سال زراعی ١۴٠٠-۱۳۹۹ از مجموع گندم تولیدی استان در ۲ قالب خرید تضمینی و خرید توافقی، حدود ١٨ هزار تن گندم از کشاورزان استان خریداری شده است.
او به اقدامات سازمان جهاد کشاورزی استان البرز در خصوص کشت پائیزه غلات و کلزا در سال زراعی جاری اشاره کرد و گفت: کودهای شیمیایی پایه با ذخیره مناسب (ازته، فسفاته و پتاسه) مورد نیاز کشت های پائیزه استان به اندازه کافی تأمین شده است و محدودیتی در این زمینه نداریم.
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان البرز تعیین دقیق سطح کشت با استفاده از اندازه گیری اراضی زراعی در قالب سامانه های تعریف شده و تدارک سموم ضدعفونی برای بذور خود مصرفی کشاورزان را دیگر اقدامات سازمان در اجرای عملیات کشت پائیزه غلات و کلزا برشمرد.
حیدری با اشاره به اینکه کمبود نزولات جوی در سال جاری، برنامه ها و اجرای عملیات کشت پاییزه را تحت تأثیر قرار داده است؛ به مشکلات پیش روی کشاورزان در انجام کشت های پائیزه اشاره کرد و افزود: بالابودن قیمت برخی نهاده ها و بالا رفتن هزینه های آماده سازی و کشت از عمده مشکلات در این زمینه می باشد با این حال، علیرغم مشکلات پیش رو با توجه به اهمیت موضوع، مساعدت ها و حمایت های ویژه ای برای اجرای عملیات پیش بینی شده است.
او از تخصیص تسهیلات بانکی لازم برای هزینه های جاری محصولات زراعی و انجام مساعدت های لازم برای اجرای پروژه های ابلاغی (انتخاب ارقام، اجرای تغذیه، آزمون خاک، خرید ادوات و تجهیزات کشاورزی حفاظتی) خبر داد و گفت: ١٠٠ درصد نیاز بذر گندم استان از بذور اصلاح شده و حدود ۵٠ درصد بذور جو اصلاح شده از بذور تولیدی استان تأمین می شود و از شروع عملیات کشت نظارت بر کارکرد ادوات کاشت (کارنده ها) توسط اکیپهای نظارت بر کاشت و کارشناسان مسوول پهنه صورت گرفته است.
او در خصوص اقدامات حمایتی به اعطای تسهیلات سرمایه در گردش برای کشت و کار محصولات زراعی و اعطای یارانه برای اجرای آبیاری میکرو در محصولات زراعی همانند گندم، جو و کلزا اشاره کرد و افزود: برش سهمیه اجرای آبیاری میکرو به شهرستان ها ابلاغ شده و پیگیری های لازم در خصوص تأمین ادوات کاشت در قالب کشاورزی حفاظتی و اعطای یارانه و تسهیلات برای خرید این ادوات صورت گرفته است و انتظار می رود با توزیع ادوات کارنده (بذرکارها) به همراه تراکتور برای افزایش تعداد اینگونه ادوات شاهد افزایش سطح کشت مکانیزه در استان باشیم.
مدیر امور زراعت سازمان با اشاره به اینکه برای جایگزینی ارقام گندم، ٢ رقم جدید گندم در حال معرفی می باشد؛ گفت: بذور اصلاح شده مورد نیاز استان در گندم ۲ هزار تن، جو ۶۵٠ تن، کلزا ٩ تن تأمین و تدارک شده و آماده توزیع است و با هماهنگی انجام شده مقرر است حداکثر سطح گندم، جو و کلزا در پوشش بیمه محصولات زراعی قرار گیرد.
حیدری در خصوص پایش و اقدامات مراقبتی در مزارع اضافه کرد: نظارت بر فرآیند ضدعفونی بذور خود مصرفی توسط شبکه مراقبت کشت انجام شده و نظارت فنی در مرحله کاشت برای ایجاد پشته پهن در مزارع غلات پاییزه صورت می گیرد.
او در پایان بر رعایت توصیه های فنی کارشناسان در خصوص عمق کشت و آبیاری به موقع از سوی کشاورزان تأکید کرد.