بازدید کارشناس یونسکو از کاروانسرای مشیرالملک برازجان
کارشناس یونسکو با بازدید از کاروانسرای مشیرالملک برازجان این اثر تاریخی را برای ثبت جهانی ارزیابی کرد.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز بوشهر، چان بینان کارشناس سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد یونسکو امروز برای ارزیابی کاروانسرای مشیرالملک برازجان به منظور ثبت در فهرست آثار جهانی به برازجان سفر کرد.
مشاور وزیر میراثفرهنگی و مسئول ثبت میراث جهانی ایران در یونسکو که این کارشناس را همراهی میکرد، گفت: کاروانسرای مشیرالملک برازجان بهعنوان یک سمبل تاریخی و فرهنگی ملی شناخته میشود و با ادامه روند مرمت و احیا میتواند به یک سمبل جهانی برای بوشهر، ایران، آسیا و خاورمیانه تبدیل شود.
محمدحسن طالبیان با تشکر از مسئولان شهر برازجان، شهرستان دشتستان و استان بوشهر برای بهبود شرایط این اثر تاریخی افزود: ۲ سال پیش ۵۶ کاروانسرای قدیمی کشور را برای ثبت در میراث جهانی در یک پرونده برای یونسکو فرستادیم و یک روایت برایش تعریف کردیم، زیرا همه این کارونسراها در راههای مهم تجاری و فرهنگی کشور قرار دارند، از شاهراه خراسان تا جاده ابریشم و سایر راههای تاریخی که به اینها وصل میشوند.
وی ادامه داد: یکی از این کاروانسراها که بسیار مهم است و در شاهراه تجاری بوشهر- برازجان-فارس قرار داشته، کاروانسرای مشیرالملک برازجان است.
مشاور وزیر میراثفرهنگی و مسئول ثبت میراث جهانی ایران در یونسکو عنوان کرد: ۵۶ کاروانسرایی که برای ثبت جهانی انتخاب شدهاند در ۲۴ استان قرار دارند که در استان بوشهر، کاروانسرای برازجان انتخاب شد.
وی تاکید کرد: این کاروانسرا در واقع یک قلعه-کاروانسرای حکومتی باشکوه است که امیدوارم در مرمت آن، روح تاریخ حفظ شود.
طالبیان گفت: تا کنون ۴۲ کاروانسرا دیده شده است که کاروانسرای مشیرالملک وضعیت به نسبت مناسبی دارد البته اشکالاتی دارد که به همکاران گفتیم به سرعت برطرف کنند و تصاویر را بفرستند تا به دست ارزیابان برسانیم و گزارش آنها به یونسکو با کمترین اشکال باشد.
وی ابراز امیدواری کرد در تیر سال ۱۴۰۱ در نشست میراث جهانی درباره ثبت جهانی کاروانسراهای ایران تصمیم گیری شود.
مشاور وزیر میراثفرهنگی و مسئول ثبت میراث جهانی ایران در یونسکو درباره ارزیابی خود از شرایط کاروانسرای مشیرالملک برازجان هم گفت: از کاروانسرهای درجه یک ما است.
کاروانسرای مشیر الملک برازجان به عنوان تنها کاروانسرای تمام سنگ ایران، در سال ۱۲۵۰ خورشیدی به دستور میرزاابوالحسنخان مشیرالملک در زمینی به مساحت هفت هزار مترمربع ساخته شده و سال ۱۳۶۲ با شماره ۱۶۳۸ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.