پخش زنده
امروز: -
استاد بیماریهای گوش، حلق و بینی گفت: پیرگوشی نوعی اختلال شنوایی است که با بالارفتن سن ایجاد میشود و مقدار زیادی زمینه ژنتیکی دارد.
به گزارش گروه وب گردی خبرگزاری صدا و سيما، محمد محسنی، استاد بیماریهای گوش، حلق و بینی درباره «پیرگوشی»، بیان داشت:پیرگوشی یک نوع اختلال شنوایی است که با بالارفتن سن ایجاد میشود و مقدار زیادی زمینه ژنتیکی دارد؛ یعنی شما فردی با سن ۸۰ سال مشاهده میکنید که چنین مشکلی ندارد، اما فردی در سن ۵۰ سالگی دچار مشکل شنوایی میشود.
وی ادامه داد: درصد بالایی از این موضوع به زمینههای ژنتیکی و درصدی نیز به شرایط زندگی فرد در دوران جوانی وابسته است؛ یعنی زمانی که فرد در محیطهای پر سر و صدا زندگی میکردند.
استاد بیماریهای گوش، حلق و بینی افزود:اصولا در افرادی که در محیطهای صنعتی و شلوغ مثل تهران زندگی میکنند معمولا زمینه این بیماری شایعتر است و سریعتر رخ میدهد.
محسنی تصریح کرد: این حالت معمولا در سنین ۶۰ و ۶۵ به بالا شروع میشود و در برخی افراد سرعت بیشتر و در برخی کمتری دارد؛ به طوری که شنوایی فرد افت میکند.
وی متذکر شد:متاسفانه راهی برای پیشگیری آن وجود ندارد؛ فقط به بیمار توصیه میکنیم در محیطهای شلوغ مراقبت کند؛ چون تنها عامل شناخته شده که میتوانیم از آن اجتناب کنیم مکانهای شلوغ و پر سرو صداست.
استاد بیماریهای گوش، حلق و بینی ابراز داشت: اگر فرد دچار افت شنوایی شد، زودتر شنوایی سنجی انجام دهد و اگر از میزانی بالاتر برود حتما توصیه میکنیم بیمار باید از سمعک استفاده کنند تا بتواند با دیگران ارتباط برقرار کند؛ در غیر این صورت به سمت آلزایمر میرود.
منبع: خبرگزاری فارس