پخش زنده
امروز: -
از مجموعه بیانات رهبر معظم انقلاب درباره وحدت شیعه و سنی این گونه بر میآید که معظم له ولادت پیامبر اکرم (ص) را تنبه تازه برای امت اسلامی و اتحاد و برادری را درس آیات و روایات میدانند.
به گزارش سرویس پژوهش خبرگزاری صدا وسیما: این پژوهش به بررسی، شاخص یابی و محوربندی بیانات رهبر انقلاب درباره هفته وحدت و لزوم اتحاد شیعه و سنی اختصاص دارد.
از مجموعه بیانات رهبر معظم انقلاب درباره وحدت شیعه و سنی این گونه بر می آید که معظم له ولادت پیامبر اکرم (ص) را تنبه تازه برای امت اسلامی و اتحاد و برادری را درس آیات و روایات می دانند. رهبر انقلاب همچنین وجود پیامبر را قرآنِ مجسم و نور و وسیله حیات و روشنایی جوامع انسانی می دانند و تبعیت از راه پیامبر را تضمین کننده رحمت دنیوی و اخروی و رفع کننده اسارت ها و اغلال بشر برمی شمارند.
براساس بیانات رهبر انقلاب، اولین قدم در اتحاد دنیای اسلام، پرهیز جوامع، دولت ها، اقوام و مذاهب اسلامی از تعرض و ضربه زدن به یکدیگر و اتحاد در مقابل دشمن مشترک است و وحدت در مراتب بالاتر به هم افزایی کشورهای اسلامی با یکدیگر در علم، ثروت، امنیت و قدرت سیاسی به منظور دستیابی به تمدن نوین اسلامی مربوط است.
ایشان به مشترکات فراوان شیعه و سنی از جمله معارف، توحید، نبوت، نماز و روزه، حج، دشمنان، اهداف و آرمانها و منافع اشاره و تاکید می کنند با این همه اشتراکات، چگونه شیعه و سنی می توانند از هم جدا باشند.
رهبر معظم انقلاب همچنین درباره عواقب اختلاف و درگیری شیعه و سنی هشدار می دهند و به مواردی در این-باره اشاره می کنند که عبارتند از: به خطر افتادن مصلحت کشور و عمق راهبردی جمهوری اسلامی، انحراف ذهن شیعه و سنی از دشمن اصلی، کمک به آمریکا و انگلیس و صهیونیسم، به جان هم افتادن مسلمانان، شکل گیری گروه های تکفیری و تقویت قرمطی گری و ناصبی گری (در طرف شیعه، با نام تشیع، گرایش قرمطی گری را - مثل قرامطه - تقویت میکنند و افساد میکنند. در طرف سنی، گرایش ناصبی گری را، با نام تسنن، اما با باطنِ ناصبیگری تقویت میکنند و در مقابل هم قرار میدهند.)
در بیانات رهبر انقلاب راهکارهایی نیز برای کاهش یا برطرف کردن اختلاف های میان شیعه و سنی مطرح و بر بصیرت داشتن و عزم و مجاهدت داشتن در این باره تاکید شده است. راهکارهای دیگر مورد نظر رهبر معظم انقلاب عبارتند از: پرهیز از مسائل اختلاف افکن میان شیعه و سنی، تبیین ضرورت اتحاد شیعه و سنی در فرصت حج، پرهیز از اهانت به مقدسات، مراقبت دلسوزان شیعه و سنی درباره تحریک تعصب ها، مقابله با عوامل ضد وحدت به عنوان تکلیف بزرگ همه مسلمانان، همدلی مبلغان شیعه و سنی، بهره مندی از حادثه غدیر، معارف امام صادق (ع) و اهل بیت و برجسته کردن مشترکات میان مذاهب اسلامی در هفته وحدت.
متن کامل این مطلب در اینجا قابل دریافت است
پژوهشگر: دکتر امید جلوداریان