پخش زنده
امروز: -
از ابتدای شیوع کرونا تاکنون زخم هشت هزار میلیاردی بر جان صنعت گردشگری استان مرکزی وارد شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما استان مرکزی؛ مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان مرکزی گفت: شیوع ویروس کرونا تاکنون هشت هزار میلیارد ریال به بخش صنعت گردشگری و صنایع دستی این استان خسارت وارد کرده است.
«مصطفی مرزبان» افزود: میزان و حجم خسارتهای وارد شده به دلیل شیوع کرونا به فعالان حوزه گردشگری استان مرکزی از سوی وزارت میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی برای ارایه تسهیلات کمبهره به فعالان این حوزه گردآروی شده است.
وی ادامه داد: بهرهمندی از تخفیف مالیات ، اقساط بیمه سهم کارفرما و استمهال تسهیلات از اقدامات اداره کل میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی استان مرکزی در راستای حمایت از خسارت دیدگان کرونا در استان است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان مرکزی از پرداخت یکهزار و ۱۳۰ میلیارد ریال تسهیلات به فعالان بخش گردشگری استان خبرداد و گفت: تسهیلات ۶۰ درصد متقاضیان پرداخت شده و با رفع مشکل بقیه متقاضیان، پرداخت تسهیلات آنان نیز در دست انجام است.
مرزبان ، توسعه و پیشرفت اقامتگاههای بوم گردی را از جمله برنامههای اولویتدار اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان مرکزی عنوان کرد و گفت: شمار این اماکن از ۶ اقامتگاه در سال ۹۸ به ۲۴ اقامتگاه در سال جاری افزایش یافته است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان مرکزی اظهار داشت: ۲۴ روستای هدف گردشگری و ۲۸ منطقه نمونه گردشگری در این استان وجود دارد که واگذاری این مناطق به سرمایه گذار در دستور کار قرار دارد.
مرزبان با یادآوری هفته گردشگری شهرستان اراک، افزود: برگزاری بازارچه صنایع دستی، اجرای سرود محلی، تقدیر از برترینهای حوزه صنایع دستی و برگزاری جشنواره آش در منطقه نمونه گردشگری دره گردوی اراک با همکاری شهرداری و شورای شهر این شهرستان در دستور کار اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان مرکزی قرار دارد.
وی گفت: بازگشایی منزل امیرکبیر در روستای هزاره اراک با حضور وزیر ورزش و جوانان و بازدید رایگان از موزههای شهرستان اراک از دیگر برنامه های این اداره کل در هفته فرهنگی این شهرستان است.
مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان مرکزی ، از مرمت ۵۰ بنای تاریخی استان در سال جاری خبرداد و افزود: مشارکت در مرمت سرای نبی زاده، فلسطینیان و کاشانی بازار اراک، آغاز عملیات اجرایی مرمت منزل قنبری، مقبره آقا نوالدین با همکاری شورای شهر این شهر و امامزاده موت آباد از جمله اقدامات این اداره کل بوده است.
مرزبان افزود: مرمت این بناها با اعتباری بالغ بر ۵۰ میلیارد ریال در ۱۲ شهرستان استان مرکزی انجام شد.
وی گفت: ۲ هزار اثر تاریخی در استان مرکزی شناسایی شده که مرمت این بناها بر اساس اولویت انجام می شود.
مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان مرکزی خاطرنشان کرد: پنج میلیارد ریال اعتبار امسال برای مرمت بازار اراک اختصاص یافته که با توجه به حجم بالای مرمت مورد و نقاط حادثهخیز بازار شهرستان، این منابع ملی برای مرمت این بنا بسیار ناچیز بوده و مرمت آن نیازمند همکاری سایر دستگاهها و فعالان این بخش دارد.
مرزبان یادآور شد: بر اساس دستورالعمل وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی صندوق احیای این وزارتخانه مجری فهرستبرداری از بناهای تاریخی استانها و واگذاری آنها به سرمایهگذار معرفی شدهاست.
وی ادامه داد: بناهای تاریخی که نیاز به تعمیر و مرمت دارند بر اساس این دستورالعمل به سرمایهگذار و پیمانکاری که از شرایط کافی برخوردار باشد واگذار میشود.
مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان مرکزی گفت: منزل حسن پور، موزه مفاخر، قلعه بهادری اسفندان و سایر بناهای تاریخی استان که نیاز به بازسازی دارند و در فهرست واگذاری این صندوق قرار گرفته است.
مرزبان افزود: موزه چهار فصل، منزل حسن پور و موزه مفاخر از سوی صندوق به مزایده گذاشته و موزه مفاخر و منزل حسن پور توسط این صندوق به سرمایهگذار واگذار شدهاست.
وی ادامه داد: کاروانسراهای کهک ، مشهد میقان و خشک رود زرندیه نیز امسال توسط صندوق برای واگذاری به سرمایهگذار به مزایده گذاشته شد که مورد استقبال سرمایهگذاران قرار نگرفت و واگذاری این بناها در دستور کار قرار دارد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان مرکزی افزود: پرداخت تسهیلات ۱۲ درصد به سرمایهگذاران از جمله اقدامات حمایتی این وزارتخانه از سرمایهگذاران برای مرمت و بازسازی بناهای تاریخی استان و کشور است.
مرزبان اظهارداشت: نبود ثبات قیمت مصالح، هزینه بالای طراحی، نوع کاربری، موقعیت استان مرکزی و کاروانسراها از جمله مهمترین عوامل استقبال نکردن سرمایهگذاران برای مشارکت در موارد پیشنهادی ارایه شده است.
بیش از ۲ هزار جاذبه گردشگری در استان مرکزی شناسایی شده که ۸۷۳ اثر تاکنون در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.