پخش زنده
امروز: -
نظرسنجی جدید، پیش فرضهای آمریکایی ها در مورد مسلمانان از جمله اینکه آنها معمولاً محافظه کار هستند، را به چالش می کشد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روزنامه واشنگتن پست، تصورات آمریکاییها در مورد مسلمانان ساکن این کشور با واقعیت منطبق نیست. این گزارش می افزاید بر اساس یافتههای یک نظرسنجی جدید، پیش فرضها و تصورات آمریکاییها در مورد مسلمانان ساکن این کشور با واقعیت انطباق ندارد و برخلاف باور عمومی در آمریکا، مسلمانان مقیم این کشور خواهان مقابله دولت با خشونت ناشی از نفرت گرایی هستند. همچنین مسلمانان آمریکایی خواستار مقابله با برتری طلبی سفیدپوستان، نابرابری در درآمدها و مراقبتهای بهداشتی برای اقلیتهای مذهبی، تضییع حقوق بشر اقشار به حاشیه رانده شده، آزار و اذیت فلسطینیها در اراضی اشغالی، مسلمانان اویغور در چین و مسلمانان روهینگیا در میانمار هستند. نویسنده این گزارش، ضمن برشمردن تجربیات واقعی آمریکاییهای مسلمان و اینکه اجتماع مسلمانان این کشور فقیرترین قشر جامعه آمریکا هستند، گفته است این تجربیات در کنار ارزشهای اسلامی در زمینه مراقبتهای سلامتی از نیازمندان، باعث بوجود آمدن رأی دهندگانی در آمریکا شده که از حقوق اقشار به حاشیه رانده شده در این کشور دفاع میکنند.
درک آمریکاییها از مسلمانان این کشور بسیار ابتدایی و سطحی است
این گزارش می افزاید: بعد از حوادث ۱۱ سپتامبر، آمریکاییها در مورد همسایگان مسلمان خود فکر میکنند و توجه شان به آنها جلب شده است. اکنون که دو دهه از آن حوادث میگذرد، ممکن است ما دیگر اینچنین فکر نکنیم که مسلمانان میخواهند دولت آمریکا را سرنگون کنند، هرچند که نتایج یک نظرسنجی جدید برخی از پیش فرضهای دیگر ما را در مورد مسلمانان- مثلاً اینکه آنها معمولاً محافظه کار هستند- به چالش میکشد و نشان میدهد که درک ما از آمریکاییهای مسلمان بسیار ابتدایی و سطحی است. بر اساس تحلیل صورت گرفته با یافتههای نظرسنجی جدیدی که به سفارش مشترک "شورای امور عمومی مسلمانان" و سازمان «اِمگیج» (Emgage) انجام شده است، آمریکاییهای مسلمان در انتخابات سال ۲۰۲۰، عمدتاً به جو بایدن رأی دادند. در این انتخابات، ۸۶ درصد از آمریکاییهای مسلمان از بایدن حمایت کردند و تنها ۶ درصد به دونالد ترامپ رای دادند.
این آمار نباید کسانی را متعجب کند که از اظهارات منفی زیاد ترامپ در مورد مسلمانان، ممنوعیت سفر آنها به آمریکا، که به طور نامتناسبی کشورهای مسلمان را هدف قرار داد، و افزایش جنایات مرتبط با نفرت گرایی ضد اسلامی تحت رهبری او حمایت میکردند. اما نظرسنجی از بیش از ۵۰۰ مسلمان آمریکایی تصویری فراتر از رأی انتخاباتی مسلمانان در مورد نحوه نگرش آمریکاییهای مسلمان در مورد دولت بایدن و سیاستهای داخلی و خارجی کلیدی آمریکا به دست میدهد. جای تعجب نیست که اکثریت آمریکاییهای مسلمان از دولت بایدن میخواهند که با برتری طلبی سفیدپوستان، اسلام هراسی و خشونت ناشی از نفرت - که پیامدهای مستقیم و منفی برای آمریکاییهای مسلمان دارد - مبارزه کند. با این حال، تمایل آنها به مقابله با نابرابریها و افزایش دسترسی به مراقبتهای بهداشتی برای گروهی که ما آنها را مهاجران نسل اول میپنداریم در تعارض است.
مسلمانان آمریکایی بر اساس جهانی بینی اسلامی مشترک، نگران هم کیشان مسلمان خود هستند
از هر چهار آمریکایی مسلمان، سه نفر از طرح "مدیکر برای همه" حمایت کردند و ۷۸ درصد از رای دهندگان مسلمان معتقد بودند که نظام مالیاتی کشور برای ثروتمندان بسیار سخاوتمند است. اگر فردی با گرایشهای عدالت خواهانه اسلام و همچنین بافت جمعیتی مسلمانان آمریکا آشنا باشد، درک این مواضع ترقی خواهانه برای او آسانتر خواهد بود. یک سوم خانوادههای مسلمان در آمریکا روی خط فقر یا زیر آن قرار دارند و همین مسئله، اجتماع مسلمانان را به کم درآمدترین اجتماع در آمریکا تبدیل کرده است. این تجربیات واقعی در کنار ارزشهای اسلامی در زمینه مراقبت از نیازمندان، رای دهندگانی را بوجود آورده که از حقوق قشرهای به حاشیه رانده شده دفاع میکنند. احساسات آمریکاییهای مسلمان در مورد سیاست خارجی آمریکا نیز خود گویای همه چیز است: آمریکاییهای مسلمان از دولت بایدن میخواهند با مسئله آزار و اذیت فلسطینی ها، مسلمانان اویغور در چین و مسلمانان روهینگیا در میانمار مبارزه کند. این نگرانیها بدون شک نشان دهنده نگرانی آنها در مورد هم کیشان مسلمان شان است، کسانی که جهانی بینی اسلامی مشترکی به نام "امت اسلامی" دارند.
اما این مفروضات نیز بسیار ساده انگارانه تلقی میشوند. آمریکاییهای مسلمان همچنین از دولت آمریکا میخواهند زمانی که کشورهای اکثریت مسلمان، علیه غیرنظامیان جنایت میکنند، بحث حقوق بشر را پیش بکشد و حتی اگر لازم باشد از قوه قهریه در این زمینه استفاده کند. کوته نظری و گمراه کننده است که گرایشهای اسلامی را صرفاً به دیدگاههای آمریکاییهای مسلمان نسبت دهیم. در پاسخهایی که مسلمانان در این نظرسنجی در مورد تبعیضی که آنها و سایر گروهها با آن روبرو هستند، انگیزه مشابهی در زمینه دفاع از آسیب پذیرترین افراد جامعه دیده میشود و پاسخ دهندگان آن را یکی از آموزههای قرآن و احادیث عنوان کردند. حدود ۲۳ درصد از پاسخ دهندگان، مقابله با تبعیض و نفرت گرایی را اولویت اصلی دانستند، در حالی که ۸۲ درصد معتقد بودند برتری طلبی سفیدپوستان "یک مشکل بسیار بزرگ" است. حال که بیست سال از ورود مسلمانان به "خود-آگاه" مردم آمریکا میگذرد، زمان آن فرا رسیده که در مورد این قشر به سرعت در حال رشد جمعیت آمریکا بیشتر اطلاع کسب کنیم؛ در مورد این اجتماع که در عرصه سیاست داخلی آمریکا و در عرصه سیاست جهانی به شکل فزایندهای زورآزمایی میکند بیشتر بیاموزیم. این نظرسنجی ارزشمند، میتواند یک شروع خوب برای این کار باشد.