پخش زنده
امروز: -
رییس مرکز تحقیقات قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی شیراز از برگزاری سیزدهمین همایش بین المللی قلب و عروق خاورمیانه خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، دکتر محمد جواد زیبایی نژاد در جمع خبرنگاران گفت: این رویداد علمی به علت همه گیری کرونا برای دومین بار است که به صورت وبینار و از تاریخ ٢٩ مهر تا دوم آبان ماه امسال در شیراز برگزار میشود.
رییس این همایش، صرفه جویی در وقت و هزینههای اجرایی برای شرکت کنندگان و برگزار کنندگان را از جمله دستاوردهای برگزاری همایشها به صورت وبینار برشمرد و افزود: در دورههای قبل این همایش با حضور ۴٠٠ نفر از اساتید، محققان و دانشجویان رشتههای مختلف پزشکی برگزار میشد، اما با تغییر روند برگزاری، در همایش امسال ٩٠ سخنران در چهار روز نتایج آخرین تحقیقات و جدیدترین دستاوردهای علمی را ارائه خواهند داد.
دکتر زیبایی نژاد افزود: ۵۰ خلاصه مقاله نیز به دبیرخانه همایش ارسال شده است که در این همایش در قالب پوستر ارائه میشوند.
وی افزود: در این همایش همه مراکز معتبر علمی تحقیقاتی و بیمارستانی در حوزههای قلب و عروق کشور از جمله دانشگاههای علوم پزشکی شیراز، تهران، تبریز، مشهد و علوم پزشکی ایران در حضور فعال خواهند داشت.
دکتر زیبایی نژاد با بیان اینکه با شیوع کرونا تحقیقات زیادی در خصوص این ویروس و نحوه اثرگذاری آن بر بیماران قلبی-عروقی صورت گرفته است، افزود: تحقیقات نشان داده است افرادی که دارای بیماری قلبی هستند در صورت ابتلا به کرونا دچار عوارض شدیدتر از جمله بستری در بخشهای مراقبت ویژه میشوند و احتمال مرگ و میر آنها نیز بیشتر است.
رییس مرکز تحقیقات قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی شیراز افزود: کنترل عوامل خطرساز بیماریهای قلبی عروقی نظیر فشار خون، دیابت، چاقی و مصرف دخانیات میتواند علاوه بر کاهش آمار ابتلا به بیماریهای قلبی، در کاهش مرگ و میر این بیماران بر اثر کرونا نیز موثر باشد.
دکتر زیبایی نژاد افزود: از اینرو شعار همایش امسال، از پیشگیری تا درمانهای تهاجمی انتخاب شده است.
رییس مرکز تحقیقات قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی شیراز در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص وضعیت بیماری قلبی و عروقی در فارس گفت: در این مرکز مطالعات کوهورت که به مطالعات دراز مدت نیز معروف است با بررسی شاخصهای مختلف سلامت بر روی ۷ هزار و ۵٠٠ نفر از مردم شیراز در حال انجام است که نتایج آن برای کمک شایانی به برنامه ریزی برای پیشگیری و کنترل بیماریهای قلبی عروقی خواهد داشت.
رییس مرکز تحقیقات قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی شیراز افزود: پیش از شیوع کرونا عامل ۳۳ درصد از مرگ و میر در جامعه ما مربوط به بیماریهای قلبی و عروقی بود و در صورتی که آمار فوت بر اثر سکتههای مغزی نیز در این طبقه بندی قرار بگیرد، عامل حدود ۵٠ درصد از مرگ و میرها بیماریهای قلبی و عروقی است.