پخش زنده
امروز: -
نخلداران این منطقه از نحوه درجه بندی خرمای استعمران توسط گلایه داشته و آن را به ضرر خود میدانند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان ، دبیر نظام صنفی کشاورزی ماهشهر بر لزوم حمایت از نخلداران ماهشهری تاکید کرد و از مسئولان خواست برای رفع دغدغه نخلداران اقدام و در نحوه درجه بندی خرید تضمینی خرمای استعمران تجدید نظر کنند.
حامد یوسفی افزود: اگرچه وزیرجهاد کشاورزی در ابلاغی به تعاون روستایی آنها را ملزم به خرید تضمینی خرما کرد و این موضوع باعث ایجاد انگیزه و شوق زیادی میان نخلداران شد، اما پس از چندی این اشتیاق وانگیزه کم رنگ شد به گونهای که برخی نخلداران تمایلی ندارند خرمای خود را به تعاون روستایی بفروشند و ترجیح میدهند خرمای خود را به مصرف دام برسانند.
وی ادامه داد: طی سالهای گذشته خرمای استعمران ماهشهر از لحاظ حجم و کیفیت در بالاترین سطح و بهترین درجه بندی بر اساس آمارهای جهاد کشاورزی قرار داشته است، ولی امسال به دلیل تعلل و تاخیر در قیمت گذاری از سوی کمیسیون مربوطه و خرید تضمینی تعاون روستایی و از دست دادن روزهای طلایی، درجه بندی اعلام شده کاملا" به ضرر نخلداران این منطقه شده است.
یوسفی خاطر نشان کرد: تاخیر در خرید محصول و ایجاد صفهای طولانی در مراکز خرید و متعاقب آن کاهش مرغوبیت آن ناشی از کم شدن رطوبت خرما، سبب کاهش وزن و درجه بندی خرمای استعمران شده است.
دبیر نظام صنفی کشاورزی ماهشهر گفت: سال گذشته نخلداران خرمای خود را بدون پرداخت هیچ گونه هزینه اضافه و معطلی به ازای هرکیلوگرم بیش از ۷۰ هزار ریال به فروش رساندند، اما امسال با وجود تورم بسیار بالاتر نسبت به سال گذشته و آزادسازی قیمت همه خدمات ارائه شده به کشاورزان از جمله قیمت سموم، کود، هزینه ادوات کشاورزی و دستمزد کارگران، محصول خود را هرکیلوگرم ۴۰ تا ۴۵هزار ریال فروختند.
مراکز تعاون روستایی خوزستان تاکنون بیش از ۱۰هزار تن خرمای استعمران را به صورت تضمینی خریداری کردند.
بر اساس معیار درجه بندی خرما که به تصویب شورای قیمت گذاری محصولات کشاورزی کشور رسیده، هر کیلوگرم خرمای استعمران ۱۵۰ دانه درجه یک، ۱۸۰ دانه درجه ۲ و بالاتر از ۱۸۰ دانه درجه سه محسوب شده و بر این اساس قیمت گذاری میشود.
سازمان جهادکشاورزی خوزستان پیش بینی کرده امسال ۲۳۵ هزار تن انواع خارک، رطب و خرما از نخلستانهای این استان برداشت شود که نسبت به سال زراعی گذشته پنج هزار تن افزایش دارد.
شادگان، بهبهان، آبادان، دشت آزادگان، خرمشهر، هویزه، حمیدیه، اهواز، کارون، ماهشهر و هندیجان از کانونهای اصلی تولید خرما هستند.
خرما دارای بیشترین ارزش افزوده در بین محصولات کشاورزی خوزستان است، ولی ارزش افزوده آن نصیب کشاورزان و بهره برداران استان نمیشود.
بیشتر بخوانید :نارضایتی نخلداران شادگانی از روند خرید خرما +فیلم
امسال نیز بخش مهمی از نخیلات مناطق جنوبی و مرکزی خوزستان با تنش آبی و شوری آب رو به رو بودند که این وضعیت بر کیفیت و کمیت محصول اثر منفی گذاشت.