پخش زنده
امروز: -
کیلوس؛ بزرگترین مجتمع غذایی زنجان که پس از ۱۶ سال فراز و فرود با همت جوانان و البته حمایت مسئولان دوباره به چرخهی تولید بازگشت.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری صداوسیمای مرکز زنجان ؛واحدی که با یک همت ره ۱۶ ساله را یک شبه رفت.
سال ۱۳۸۴ قرار بر افتتاح بزرگترین مجتمع غذایی در استان زنجان بود.
روزها یکی پس از دیگری سپری شد، از روز به ماه و از ماه به سال رسیدیم، ولی کیلوس به افتتاح نرسید.
تحریم، شاید یکی از مشکلات پیش روی تولید این مجتمع بود.
تجهیزات خریداری شده برای راه اندازی این مجتمع، با چاشنی تحریم، سالها خاک خورد و هیچ کدام از شرکتهای اروپایی حاضر به راه اندازی این دستگاهها نشدند.
سالها گذشت و این کارخانه چیزی جز سکوت بر خود نمیدید.
اواخر سال ۱۳۹۹، سرمایه گذاران، نا امید از بازگشتی دوباره، کارخانه را به سرمایه گذار جدید واگذار کردند.
سال ۱۴۰۰، سال تولید، پشتیبانیها و مانع زدایی، یک تلنگر اساسی برای به حرکت در آوردن چرخهای این صنعت در استان زنجان بود.
فروردین ۱۴۰۰ اولین جلسهی ستاد تسهیل در این کارخانه تشکیل و موانع پیش رو بررسی شد.
برای دور زدن تحریمها، جوان گرایی و اعتماد به دانش ایرانی بهترین گزینه بود.
با ورود نمایندهی مردم ابهر، خرمدره و سلطانیه در مجلس شورای اسلامی به ماجرا، کارها سرعت گرفت و تیم جدید برای راه اندازی دوباره کارخانه، وارد مجتمع شد.
دکتر شجاعی میگوید: کار ناتمام ۱۶ ساله با همت و ارادهی جوانان بومی در سال تولید، پشتیبانیها و مانع زدایی به اتمام رسید.
تیم جدید با کمک دانش آموختههای دانشگاهی وارد کارخانه شد و مسیر بروز رسانی دستگاهها با خرید همزمان مواد اولیه پیش رفت.
۵ ماه تلاش شبانه روزی در حال نتیجه دادن بود، قرار بر افتتاح مجتمع د رشهریور ۱۴۰۰ شد.
همراه با افراشته مدیر مجتمع صنایع غذایی کیلوس به کارخانه رفتم.
با نزدیک شدن به خط تولید مجتمع، صدای کار و تلاش شنیده میشد، صدایی که برای ادامهی حیات صنعت ضروری و گوش نواز است.
انگیزهای به نام اعتماد...
در حالی با آقای افراشته وارد خط تولید شدیم که لبخند کارگران، حکایت از روزهای خوش بود.
افزاشته میگوید:احداث این مجتمع از سال ۱۳۸۴ با سرمایهگذاری بخش خصوصی در استان آغاز شد که با پیگیریهای صورت گرفته هم اکنون شاهد بهرهبرداری این واحد بزرگ صنعتی در استان هستیم.
در حال گفتگو با مدیر مجتمع بودم که تیم اقتصادی استان با سرپرستی رئیس سازمان صمت استان برای بازدید وارد کارخانه شد.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان میگوید: فاز نخست این مجتمع مشتمل بر تولید عصارهی مالت، ماءالشعیر و نوشابههای گازدار است.
در حال گفتگو با آقای فغفوری بودم که صدای صلوات کارگران بلند به گوش رسید، این صلوات برای آغاز نخستین تولید بود. حصار تحریم دستگاههایی که سالها در انتظار بود به دست جوانان ایرانی شکسته شد و جوانان توانستند با بومی سازی دستگاهها خط تولید را راه اندازی کنند.
تولید آغاز شد، فرآوری مالت جو در این کارخانه یعنی، شسکست تحریمها و آغازی قدرتمند.
در گفتگو با رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان خبر خوش دیگری هم به گوش رسید، فاز دوم این پروژه نیز به منظور تولید مالت قرار است در کمتر از دو ماه به روی خط برود.
فغفوری مجموع سرمایهگذاری این پروژه را بالغ بریک هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان دانست و تصریح کرد: بالغ بر ۳۰ میلیون یورو سرمایهگذاری ارزی این پروژه برای خرید ماشینآلات و تجهیزات بوده و ۴۰۰ میلیارد تومان هم سرمایهگذاری ریالی صورت گرفته است.
وی با اشاره به این که میزان اشتغالزایی مستقیم این واحد که در شهرستان ابهر مستقر میباشد ۲۵۰ نفر است، افزود: با راهاندازی این واحد صنعتی در استان، شاهد تکمیل زنجیرهی ارزش افزوده در فرآوری جو تا ماءالشعیر بودیم.
به سراغ کارگران و مهندسان رفتم.
اشتیاق به تولید محصول در چهرهی آنها محسوس بود، آنها اقتدار دانش ایرانی را مهمترین انگیزه و تلاش برای تولید محصول با کیفیت را مهمترین رویکرد خود میدانند.
با راه اندازی این مجتمع، فروش مالت جو هم رونق می گیرد.
تولید ۱۸ هزار تن مالت از ابتدای امسال تاکنون در نخستین کارخانههای مالتسازی صنعتی کشور در این استان، ۱۸ میلیون دلار صرفه جویی ارزی برای ایران به همراه داشته است.
تولید این میزان مالت نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳۰ درصد رشد داشته است؛ این یعنی ورود این مجتمع افزایش تولید مالت درکشور را به دنبال دارد.
۶۰ واحد تولیدی زنجان طی ۳ سال گذشته به چرخهی فعالیت بازگشت.
آبی پور معاون امور اقتصادی استانداری زنجان در مصاحبهی تلفنی با ما، با اشاره به بازگشت واحدهای تولیدی تعطیل شده به مدت چهار تا ۱۲ سال در این استان گفت: طی سه سال گذشته ۶۰ واحد تولیدی به چرخهی فعالیت بازگشتند و در این راستا ۲ هزار فرصت شغلی احیا شد.
همهی تلاش این مجموعه برای رونق تولید بود.
افراشته، مدیر مجتمع کیلوس به نسخهی شفا بخش استفاده ازجوانان در تولید اشاره میکند و میگوید:رونق تولید و ایجاد جهش مطلوب تولید در کشور در جهت بی اثر کردن تحریمهای ظالمانه است و باید راه حل عبور از مشکلات و چالشها را در خود کشور پیدا کنیم؛ به طور قطع پیشرفت و توسعهی کشور تکیه به توان و ظرفیتهای درون جمهوری اسلامی است.
کارخانهای که رنگ خاموشی به خود گرفته بود، حالا در مسیر تولید و شکوفایی قرار گرفته است و این یعنی اگر بخواهیم هر کاری شدنی است.