پخش زنده
امروز: -
رئیس گروه بیماریهای واگیر مرکز بهداشت استان یزد گفت: با توجه به شیوع پاندمی کرونا، اهمیت بیماری سل در چند ماه گذشته نادیده گرفته شده است که میتواند منجر به بروز مشکلات جدی شود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز یزد، دکتر مژگان مینوسپهر با اشاره به ۲۳مهرماه روز ملی مبارزه با سل گفت: بیماری سل در صورتی که به موقع تشخیص داده شود، قابل درمان است.
وی افزود: بیماری سل همچنان زنگ خطری برای سلامت جامعه به شمار میرود و یکی از بیماریهای عفونی است که از راه تنفس و ارتباط با فرد بیمار به بدن انسان منتقل میشود.
رئیس گروه بیماریهای واگیر مرکز بهداشت تصریح کرد: شایعترین علامت ابتلا به بیماری سل، سرفه پایدار به مدت دو هفته و بیشتر است که معمولا همراه خلط بوده و ممکن است با سایر علائم تنفسی نظیر تنگی نفس، درد قفسه سینه یا پشت و خلط خونی همراه شود.
وی ادامه داد: تب، کاهش اشتها و کاهش وزن، بی حالی، تعریق شبانه، خستگی زودرس و ضعف عمومی از دیگر علایم عمومی سل به شمار میرود.
مینوسپهر اظهار داشت: سل یکی از مهمترین بیماریهای عفونی قرن حاضر بوده که توانایی درگیر کردن کلیه ارگانهای بدن را دارد، ولی ریهها بیشتر به سل مبتلا میشوند.
وی تاکید کرد: ۹۶بیمار در سال گذشته و ۴۰بیمار مبتلا به سل در ۶ماه سال جاری در استان یزد شناسایی شده و این مساله به معنای زنگ خطری برای سلامت است که باید با اطلاع رسانی این بیماری و رعایت نکات بهداشتی از شیوع و همه گیری آن جلوگیری کرد.
رئیس گروه بیماریهای واگیر با اشاره به اینکه کاهش سیستم ایمنی بدن سبب افزایش خطر ابتلا به سل میشود گفت: سوءتغذیه، بیماریهای ایدز و سرطان از جمله عواملی هستند که موجب کاهش سیستم ایمنی بدن و در نتیجه فعال شدن باکتری سل در افراد مستعد می شوند.
مینوسپهر بهترین راه پیشگیری از سل در کودکان را واکسیناسیون و در بزرگسالان شناسایی و درمان به موقع و کامل برشمرد و خاطرنشان کرد: این روزها شیوع بیماری کرونا سبب ایجاد شرایط ویژهای در جوامع شده و پیگیری و درمان سایر بیماریهای عفونی و غیرعفونی را تحت الشعاع قرار داده است. ممکن است افراد به دلیل ترس از ابتلا به کرونا از پیگیری و درمان بیماریهای خود غافل شده و کمتر به آنها دقت کنند.