پخش زنده
امروز: -
اگر زمانی ایران برای بازگشت به برجام اصرار می کرد اکنون این طرف های غربی و حتی بزرگترین حامی و مشوق خروج امریکا از مذاکرات هسته ای یعنی رژیم صهیونیستی نیزحرف ازاحیای توافق می زنند هرچند که در مواردی از طرح به اصطلاح بی هم سخن می گویند.
علت اصرار طرف های غربی بر بازگشت ایران به مذاکرات هسته ای را می توان در این تغییر معادله خلاصه کرد که بازی برد- باخت که با خروج یکجانبه امریکا از برجام بر ایران تحمیل شد اکنون در نتیجه تغییر معادلات داخلی، منطقه ای و بین المللی جای خود را به برد- برد برای ایران داده است و اگر چنانچه طرف های غربی و امریکا به روال گذشته وقت کشی کنند و زمان بخرند ایران هر روز بیشتر از روز قبل بر توان و قدرت هسته ای خود خواهد افزود و یا اگرچنانچه برای جلوگیری از ایجاد این وضعیت پا پیش بگذارند و به مذاکرات برگردند مجبورند حقوق و مطالبات به تعویق افتاده ایران را تامین کنند. لذا به نظر می رسد طرف های غربی بخصوص امریکا و متحدانش در این بازی باخت- باخت گرفتار شده اند و مواضع ضد و نقیضی که این روزها اتخاذ می کنند از این وضعیت ناشی می شود.
همیشه درخواست ایران این بوده است که اگر امریکا به برجام برگردد و به تحریم هایی که بعد از خروج از برجام علیه ایران وضع کرده است پایان دهد ایران نیز متقابلا به برجام بازخواهد گشت. البته ایران می توانست خواسته های حداکثری هم داشته باشد و حتی برای زیان بیش از یکصد میلیارد دلاری و تلفات انسانی ناشی از اعمال تحریم های ضد انسانی آن هم در دوران سخت کرونا درخواست غرامت کند. اما با اینحال ایران به درخواست حداقلی قناعت کرده و بازگشت به برجام را به بازگشت امریکا و برچیدن کامل تحریم های برجامی و تضمین حفظ توافق در دولت های بعدی مشروط کرده است. حال باید پرسید مگر امریکا به برجام و تعهدات ناشی از آن برگشته است که از ایران انتظار بازگشت به برجام را دارد.
حال که دوباره از "طرح بی" سخن گفته می شود باید پرسید که آیا اصلا طرحی مانده که علیه ایران در طی سال های گذشته بخصوص در دوره ترامپ اعمال نشده باشد؟ زیرا این دوره از معدود دوران در تاریخ امریکاست که به واسطه حاکمیت اونجلیست ها، تمام توان این کشور به کلی درخدمت جناح راست افراطی حاکم بر فلسطین اشغالی به رهبری نتانیاهو قرار گرفته بود و آنها از اینکه امریکا را به سپر بلای سیاست های جنگ طلبانه خود قرار دهند هیچ ابایی نداشتند،
ضمن اینکه برخی از کشورهای عربی بخصوص عربستان و امارات نیزهمه امکانات خود را در اختیار افراطیون حاکم بر واشنگتن و تل آویو قرار داده بودند تا کار ایران را یکسره کنند. آنها حتی با فعال کردن مخالفان برانداز خارج نشین بارها برای تغییر نظام ایران خیز برداشتند و طرح های مختلفی را به اجرا گذاشتند. اما با وجود اینکه جمهوری اسلامی ایران هزینه های سنگینی را برای مقابله با این طرح ها پرداخت کرد و هزاران نفر از مردم ایرانی به طور مستقیم و غیرمستقیم قربانی تحریم های ظالمانه امریکا و متحدانش قرار گرفتند اما در نهایت سربلند از این تونل تاریک خارج شد و اکنون به دلیل تغییر شرایط داخلی ، منطقه ای و بین المللی در اوج قدرت خود قرار دارد و انتظار دارد در دور جدید مذاکرات هسته ای مطالبات به تاخیر افتاده خود را تامین کند.
ارسال موفقیت آمیز سوخت خریداری شده تجار لبنانی از ایران به این کشورمثالی روشن و گویا برای محک زدن تهدیدهای جدید در خصوص تهیه طرح به اصطلاح بی است. حزب الله کشتی های حامل سوخت را بخشی از خاک لبنان اعلام کرد و با انتشار تصاویرمربوط به سکوهای نفتی و گازی رژیم صهیونیستی در دریای مدیترانه این پیام را فرستاد که در صورت آسیب رساندن به کشتی های حامل سوخت به ضربه متقابل دست خواهد زد. این اقدام نه تنها به ایجاد بازدارندگی جدید به نفع حزب الله و محورمقاومت انجامید بلکه لبنان را از بحران سیاسی تحمیلی نجات داد و این کشور بعد از 15 ماه تاخیر صاحب دولت جدید شد. این رخداد به روشنی موقعیت هر دو محور منطقه ای را برای همگان نشان داد. این مورد در کنار دهها مثال زنده دیگر بارها این واقعیت را به اثبات رسانده است که تهدید و وقت کشی هیچ وقت در مقابل ایران نتیجه نداده و نخواهد داد و تنها راه باقیمانده، بازگشت بدون قید و شرط طرف امریکایی به برجام و اجرای تعهدات به تاخیر افتاده خود است و گرنه باید هزینه های خروج یکجانبه از برجام را بپردازند.
---------------------------------------------
احمد کاظم زاده