پخش زنده
امروز: -
دبیر شورای توسعه و امنیت پایدار شرق و غرب کشورگفت: کمک به توسعه و آبادانی جزایر خلیج فارس از اولویتهای اصلی وزارت کشور است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خلیج فارس؛ بابک دین پرست در حاشیه برگزاری نشست بررسی روند اجرای سند توسعه پایدار جزایر استان هرمزگان و کارگروه تسهیل رفع موانع تولید هرمزگان افزود: هدف از تدوین ۷۱ بند این سند بررسی مشکلات مردم در جزایر است.
وی گفت: پیگیری ویژهای برای ایجاد ردیف اعتباری مشخص برای ۱۴ جزیره هرمزگان در وزارت کشور صورت میگیرد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقهای وزارت کشور با اشاره به لزوم در دستور کار قرار گرفتن بازنگری و بروز رسانی سند توسعه پایدار جزایر هرمزگان افزود: با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری درخصوص رسیدگی و پیشرفت جزایر، با دستور رئیس جمهور و ابلاغ آن از سوی وزیر کشور، همه وزارتخانهها و متعاقب آن دستگاههای اجرایی استان، ملزم به اجرای آن شوند.
بیشتر بخوانید؛ بررسی مشکلات سه جزیره هرمزگان/ ارائه پیشنهاد تشکیل شواری عالی جزایر
دین پرست بر لزوم استفاده از ظرفیت شورای توسعه و امنیت پایدار شرق و غرب کشور که ۹ استان کشور از جمله استان هرمزگان مشمول آن هستند، تاکید کرد و گفت: اختیارات خوبی همچون مصوبه هیأت وزیران برای توسعه و تسهیل سرمایهگذاری در استانهای مشمول این شورا وجود دارد و تسهیلات بسیار خوبی برای سرمایهگذاری در این مناطق در نظر گرفته شده است.
دبیر شورای توسعه و امنیت پایدار شرق و غرب کشور افزود: اجرای ۸۵ طرح مصوبه توسعه سواحل مکران به طور ویژه پیگیر هستیم و باید از ظرفیت شورای توسعه سواحل مکران و سند آمایش سرزمینی ویژه سواحل مکران، در این راستا استفاده شود.
دین پرست گفت: به منظو بررسی آخرین وضعیت اجرای طرحهای مصوب شورای توسعه سواحل مکران، از سه شهرستان میناب، سیریک و جاسک در استان هرمزگان و چهار شهرستان چابهار، دشتیاری، زرآباد و کنارک در سیستان و بلوچستان بازدید میشود.
وی با بیان اینکه خوشبختانه مشکلات واحدهای تولیدی در هرمزگان بحرانی نیست، افزود: خوشبختانه کارگروه رفع موانع تولید هرمزگان در سطح کشور عملکرد خوبی داشته است.
استاندار هرمزگان گفت: با تصمیماتی اتخاذ خواهد شد، فرآیند تحول در جزایر باید به نفع مردم تغییر پیدا کند.
مهدی دوستی هم در این نشست با تاکید بر لزوم اجرای مصوبات سند توسعه جزایر استان هرمزگان توسط دستگاههای اجرایی، گفت: روند اجرای مصوبات سند توسعه جزایر استان به صورت منظم بررسی میشود.
دوستی افزود: توسعه جزایر راهبردی اساسی خواهد بود که با جدیت در استان دنبال خواهد شد و تلاش داریم با استفاده از ظرفیتهای موجود و فراهم سازی امکان ایفای نقش بینالمللی برای جزایر استان و توسعه نقش تجارت و تولید، معیشت و اشتغال جزایر را رونق دهیم.
وی گفت: خوشبختانه بیش از ۶۵ درصد مصوبات سند توسعه جزایر استان اجرایی شده و امیدواریم با برگزاری منظم این جلسات و تصمیمات میدانی که اتخاذ خواهد شد، فرآیند تحول در جزایر، به نفع مردم تغییر پیدا کند.
استاندار هرمزگان گفت: پیرو بند ۱۰ سیاستهای کلی جمعیت، ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری، مصوباتی که در راستای تحقق آن به تصویب رسیده باید با جدیت دنبال و به صورت مستمر پیگیری شود.
دوستی با اشاره به نقش درآمدهای مالیاتی در توسعه و عمران جزایر، گفت: پیگیری لازم به منظور پرداخت مالیات شرکتها و بنگاهها در استان، بهویژه شرکتهای نفتی که در جزایر مستقر هستند، باید صورت بگیرد.
وی تکمیل رینگ دور جزایر هرمز و لارک را هم مورد تأکید قرار داد افزود: این دو طرح باید به سرعت تکمیل شود و تأمین منابع اعتباری آنها در جلسهای فوری، مورد رسیدگی قرار گیرد.
دوستی، با اشاره به ضرورت تثبیت و توسعه ظرفیت حمل و نقل دریایی و هوایی در جزایر گفت: به منظور پیشگیری از کاهش ظرفیت ناوگان حمل و نقل دریایی و ریلی، باید تأمین اعتبار پایدار در دستور کار قرار بگیرد و الگوها را به گونهای تعریف کنیم که تأمین اعتبار این حوزه متکی به ظرفیت داخل استان باشد و با درآمدزایی شرایط فعلی را راهبری کنیم.
وی همچنین خواستار بررسی و ارزیابی طرح تفصیلی جزیره ابوموسی شد و گفت: سند چشم انداز توسعه متوازن جزایر استان باید بر اساس نیاز سنجی منطقه بازنگری و تدوین شود.
در پایان این نشست بازگشت واحدهای تولیدی تحت تملک شبکه بانکی به چرخه تولید، اشتغال واحدهای تولیدی، بررسی واحدهای غیرفعال برای افزایش ظرفیت تولید و کمک به حل و فصل مشکلات واحدهای تولیدی در راستای اجرای ماده ۶۱ قانون رفع موانع تولید در نشست کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید بررسی شد.