استفاده از خوراکیها و جلوگیری از عوارض آلودگی هوا
کدام خوراکیها باید برای جلوگیری از عوارض آلودگی هوا استفاده شوند؟
به گزارش گروه وبگردی خبرگزاری صدا و سیما، آلودگی هوا یکی از مشکلات جوامع صنعتی و کشورهای در حال توسعه است که همه افراد جامعه را درگیر میکند. در عین حال، افراد مبتلا به بیماریهای قلبی و ریوی، مادران باردار، سالمندان و کودکان، بیشتر در معرض خطر آلودگی هوا هستند.
بنابراین، توصیه میشود با پیروی از یک برنامه غذایی مناسب، خطر ناشی از آلودگی هوا تا حد امکان کاهش یابد. توصیه میشود که افراد در معرض آلودگی هوا، منابع غذایی کلسیم، منیزیم، سلنیم، ویتامین C و فیبرهای محلول را در برنامه غذایی خود افزایش دهند. لبنیات کم چرب نیز بهدلیل وجود کلسیم، توانایی کاهش جذب سرب و فلزات سنگین موجود در هوای آلوده را دارند.
همچنین، توصیه میشود که استفاده از سبزیها در برنامه غذایی روزانه، افزایش یابد. سبزیها بهدلیل اینکه حاوی منیزیم هستند، دفع سرب از بدن را افزایش میدهند. علاوه بر این، ترکیبات آنتی اکسیدانی، رنگدانههای گیاهی و ویتامین C موجود در میوه و سبزی، مقاومت بدن در برابر آلودگی هوا را افزایش میدهد.
برای دریافت مقدار کافی سلنیم، توصیه میشود که هفتهای دو بار، استفاده از ماهی در برنامه غذایی افراد جامعه قرار گیرد؛ زیرا منبع خوبی از اسید چرب امگا ۳ است و سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند.
دریافت کافی منابع غذایی فیبرهای محلول، مانند حبوبات، جو، سبزیها و میوهها، بهویژه سیب که منبع خوبی از پکتین است، در برنامه غذایی روزانه توصیه میشود.
زهرا حسنزاده، دکترای تخصصی تغذیه در دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز