تصویب حمایت از ۹۷ پژوهش مقابله فناورانه با پیامدهای کرونا
صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از ۹۷ طرح پژوهشی فناوران در حوزههای گوناگون حمایت میکند.
![تصویب حمایت از ۹۷ پژوهش مقابله فناورانه با پیامدهای کرونا تصویب حمایت از ۹۷ پژوهش مقابله فناورانه با پیامدهای کرونا](/files/fa/news/1400/7/21/7110004_510.jpg)
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، وقتی کرونا آمد همه فعالان ریست بوم فناوری و نوآوری تمام تلاش خود را به کار بستند تا با سلاح فناوری با آن مقابله کنند. دستاوردهای خوبی هم به ثمر نشست و نشان داد این زیست بوم در مواقع بحران میتواند به سرعت نیازهای مهم را رفع کند.
یکی از اقدامات در روزهای نخستین این بحران فراخوانی بود که صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری منتشر کرد. فراخوان ویژهای با عنوان «مقابله با کرونا» تا محققان و پژوهشگران از سراسر کشور طرحها و ایدههای خود را برای مبارزه با این بیماری ارسال کنند.
طرحهایی که به مبارزه با این بیماری و اثرات آن سرعت دهد. این طرحها فقط حوزه سلامت را در برنمی گیرد بلکه قرار است در زمینه پیشگیری، درمان و مقابله با عوارض فردی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی باشند و برای اجرا حمایت شوند.
با اتمام مهلت این فراخوان ۴۰۰ طرح پژوهشی از سوی محققان، فناوران و پژوهشگران کشور به صندوق ارسال شد که ۹۷ طرح برای دریافت حمایت مصوب شد که در حال اجرا هستند.
طرحهایی نو که به طور قطع ما را در گذر از این بحران کمک میکند و حوزههای گوناگون مانند علوم زیستی، علوم انسانی، هنر، معماری، تغییرات اقلیم و سلامت، فنی و مهندسی را در برمی گیرد.
آنالیز گفتار بیماران مبتلا به کرونا برای امکان سنجی تشخیص زودهنگام بر اساس نتایج بررسیهای آکوستیکی و هوش مصنوعی، تبیین چالشهای پرستاران در کسب آمادگی به منظور پاسخ موثر به اپیدمی ویروس کووید ۱۹، الگوی شیوع ویروس کرونا و نقش مدیریت محلی در مدیریت ریسک پاندامی کووید-۱۹ در روستاهای منتخب ایران، بررسی تصمیم گیریهای اخلاقی و منصفانه در کادر درمانی – پزشکی در شرایط همه گیری کرونا، محاسبه بار اقتصادی ناشی از شیوع ویروس کرونا (COVID۱۹) در اردبیل، تاثیر ۳ ماه تمرین ورزشی بر شاخصهای التهابی، ایمنی، بیوشیمیایی و کیفیت زندگی در بیماران Covid-۱۹، مدلسازی تاثیر قرنطینه کرونا بر شرایط اکولوژیکی سطح شهر با استفاده از تصاویر ماهوارهای و پیمایش ملی اضطراب مرگ در سالمندان در دوره کرونا در ایران برخی از این طرحها هستند.