پخش زنده
امروز: -
مدیر جهاد کشاورزی آمل: گیاه سورگوم جایگزینی مناسب برای ذرت علوفهای محسوب میشود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز مازندران، سید حسین اسلامی با بیان اینکه گیاه سورگوم به دلیل مقاومت زیاد در مقابل خشکسالی و نیاز کمتر به آب، به شتر گیاهان زراعی معروف است، گفت: سورگوم جایگزین خوبی برای ذرت علوفهای بوده و هر ۱۰ روز یک بار نیاز به آب دارد و ۳ بار در هر کشت قابل برداشت است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان آمل افزود: سورگوم یک گیاه تابستانه است و در هر هکتار بین ۲۵ تا ۳۰ کیلو گرم بذر نیاز دارد، زمانی که دانه سورگوم میرسد و آماده برداشت میشود، ساقه و برگ این گیاه هنوز سبز و آبدار است که با توجه به کمبود علوفه در ایران از آنها میتوان به عنوان علوفه استفاده کرد.
این مسوول تصریح کرد: از دانههای سورگوم برای غذای انسان و خوراک دام استفاده میشود و قدرت تحمل سورگوم به گرما بیشتر از سایر غلات بوده و اهمیت اقتصادی سورگوم به لحاظ تغذیه انسان و حیوانات و تهیه علوفه سبز و سیلو است.
اسلامی با اشاره به اینکه ذرت از جمله گیاهانی است که همواره مورد توجه دامداران در منطقه بوده است، اظهار داشت: ذرت علوفهای یک گیاه فصل گرم است، این گیاه تحمل یخبندان را ندارد و بین ۱۶ الی ۲۴ درجه رشد و تا دمای ۳۴ درجه را تحمل میکند.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان آمل تصریح کرد: برای کاهش خطر مسمومیت دام نباید از علوفه تازه استفاده کرد، وقتی ارتفاع ساقه سورگوم از ۵۰ سانتی متر به طرف ۱۰۰ سانتی متر حرکت میکند میزان این ماده سمی کاهش پیدا کرده و در سیلو نیز از بین میرود.
وی با بیان اینکه دامداران این شهرستان برای تامین علوفه دام، ۱۳۶ هکتار سورگوم و ذرت علوفهای در مزارع کشت کردند، گفت: پیش بینی میشود ۶ هزار تن محصول در این مزارع تولید شود.