پخش زنده
امروز: -
۳۰۰ میلیارد ریال کمک خیری برای ساخت دهکده سالمندی در چهارمحال و بختیاری در نظر گرفته شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز چهارمحال و بختیاری، مدیرعامل مجمع خیرین سلامت استان در در کارگروه اجتماعی، فرهنگی، سلامت زنان و خانواده، گفت: روند صعودی سالمندی در استان قابلتوجه است به گونهای که پیشبینی میشود در سال ۱۴۳۰ بین ۲۶ تا ۳۰ درصد جمعیت چهارمحال و بختیاری را سالمندان تشکیل بدهند که این موضوع ضرورت برنامهریزی برای ایجاد فضاهای خدماتی ویژه این قشر را آشکار میکند.
عباس قادری با اشاره به اینکه در حال حاضر افزون بر ۱۱ درصد از جمعیت استان در وضعیت سالمندی به سر میبرد، افزود: مجمع خیرین سلامت با توجه به این ضرورت، ایجاد فضاهای خدماتی را در مراکز شهرستانها در دستور کار قرار داده است که در طرح مطالعاتی ایجاد دهکده سالمندی یا باغ سلامت سالمندان در شهرکرد، ساخت فضاهای درمانی و کلینیکهای تخصصی، مجموعه فرهنگی و آموزشی و ورزشی و کاردرمانی و همچنین بخش اقامتی و پناهگاهی برای نگهداری از سالمندان در نظر گرفته شده است.
وی گفت: برای ساخت این دهکده سالمندی به زمینی با وسعت ۲۰ هکتار نیاز است و خیران برای پرداخت ۳۰۰ میلیارد ریال هزینه ساخت این دهکده اعلام آمادگی کردهاند.
قادری با بیان اینکه فضای در نظر گرفته شده از طرف دانشگاه علوم پزشکی استان در منطقه رحمتیه به دلیل کمبود منابع آبی قابل بهرهبرداری نیست، خاطرنشان کرد: زمین پیشنهادی این مجمع در شهرکرد نیاز به بررسی کارشناسی و تغییر کاربری دارد تا بتوان از آن برای ساخت دهکده سالمندی استفاده کرد.
مدیرعامل مجمع خیرین سلامت چهارمحال و بختیاری افزود: این زمین پیشنهادی ۱۶ هکتار وسعت دارد و با توجه به موقعیت مکانی و دسترسی به منابع آبی میتواند به فضایی مناسب برای ارائه خدمات مختلف به سالمندان تبدیل شود.
استاندار چهارمحالوبختیاری هم با تأکید بر تشکیل کارگروه بررسی اجرای طرح دهکده سالمندی در استان، گفت: نیاز به چنین فضایی به عنوان یک ضرورت مطرح است که با توجه به اعلام آمادگی خیرین برای اجرای دهکده سالمندی لازم است موارد مربوط به شناسایی مکان و تخصیص زمین با نظر دستگاههای مرتبط بررسی شود.
اقبال عباسی افزود: اختصاص زمین مناسب برای ایجاد دهکده سالمندی با در نظر گرفتن امکانات مورد نیاز در مرکز استان، به تشکیل کارگروهی متشکل از دستگاههای اجرایی مرتبط نیاز دارد.
رئیس مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری هم در نشست کارگروه اجتماعی، فرهنگی، سلامت زنان و خانواده، گفت: استقرار سند سلامت سالمندان مراحل نهایی تدوین را سپری میکند و به زودی پس از تکمیل در اختیار کارگروه قرار خواهد گرفت.
راشد جزایری به سطحبندی برای ارائه نوع خدمات به جامعه سالمندان اشاره کرد و افزود: مراکز ارائهدهنده خدمات در پنج گروه به مراقبت از سالمندان بدون مشکل، با مشکلات خفیف، مشکلات متوسط، مراقبت در منزل و افراد نیازمند اقامت در خانه سالمندان میپردازند که سطح فعالیتها در هر یک از این پنج بخش متفاوت با یکدیگر است.
وی با اشاره به اجرای طرح ارتقاء منزلت کارکنان بازنشسته با محوریت دانشگاه علوم پزشکی، خدمات بهداشتی و درمانی، گفت: ارائه کارت شهروند ارشد و خدمات خارج از نوبت و ایجاد جایگاه ویژه برای بهرهبرداری بهتر از خدمات عمومی برای سالمندان از جمله مواردی است که در سند استقرار سند سلامت سالمندان استان در حال تدوین است.
در نشست کارگروه اجتماعی، فرهنگی، سلامت زنان و خانواده چهارمحال و بختیاری در خصوص تخصیص اعتبارات حوزه شناسایی و کنترل آسیبهای اجتماعی و تفاهمنامههای منعقد شده در این زمینه و برنامههای هفته سلامت روان و سلامت بانوان و همچنین فعالیتهای آموزش و پرورش در طرح نظام مراقبت اجتماعی دانشآموزان به بحث و تبادلنظر پرداخته شد.