پخش زنده
امروز: -
عملیات ریلگذاری راهآهن همدان - سنندج به طول ۱۵۱ کیلومتر به پایان رسید و آخرین پیچ آن را بهمن مرادنیا استاندار کردستان بست.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز کردستان، مراسم بهرهبرداری از ریل گذاری راه آهن همدان - سنندج روز سهشنبه با حضور "خیرالله خادمی" معاون وزیر راه و مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور، "بهمن مرادنیا" استاندار کردستان و جمعی از مسوولان حوزه حمل و نقل استان برگزار شد.
معاون وزیر راه و مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور در این آیین اظهار داشت: این پروژه بزرگ با پیگیریهای ویژه استاندار کردستان به سرانجام رسید، در غیراین صورت تا ۲ سال دیگر ریل گذاری به اتمام نمیرسید.
خیرالله خادمی با بیان اینکه متوسط ریل گذاری در طول دوران گذشته ۱۵۰ تا ۱۶۰ کیلومتر در سال است، افزود: این در حالی است که در ۶ ماه گذشته ۸۰ کیلومتر ریل گذاری در این محور انجام شده است.
وی با اشاره به اینکه عملیات ریل گذاری ۱۵۰ کیلومتر حدود ۲ سال طول میکشد، یادآور شد: این پروژه کار خیر و زیربنایی بزرگی محسوب شده که توسط نظام اسلامی اجرا شده و به عنوان اولویت انجام خواهد شد و پس از تکمیل ایستگاهها در آیندهای نزدیک به بهره برداری خواهد رسید.
خادمی با بیان اینکه ریل ملی در این خط استفاده شده است، افزود: ۱۹ هزار تن ریل تولید شده در کارخانه ذوب آهن اصفهان در این پروژه به کار رفته است.
استاندار کردستان در مراسم تجلیل از پیمانکاران و مشاوران پروژههای عمرانی کردستان اظهار داشت: این طرح بزرگ ظرف ۲ ماه آینده بهرهبرداری میشود که حاصل تلاش شبانهروزی پیمانکاران و مشاورانی است که در ۲ سال اخیر، تمام توان خود را برای اتمام آن بکار بستند.
بهمن مرادنیا با بیان اینکه با وجود همه کاستیها، کارهای بزرگی در استان انجام گرفته است، افزود: نگاه مدیران ملی به کردستان مبتنی بر توسعه بوده است و همه آنها به ویژه رییس سابق سازمان برنامه و بودجه با وسعت نظر به توسعه کردستان نگریستهاند.
مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه در خصوص عملیات اجرایی باقیمانده پروژه گفت: تکمیل بخشی از تقاطعهای غیرهمسطح، تکمیل ساختمان خطوط ایستگاهی و عملیات تکمیل روسازی این محور ریلی باقی مانده است که نیازمند ۱۱ هزار میلیارد ریال اعتبار است.
طول خط آهن تهران، همدان - سنندج ۴۲۰ کیلومتر است که مسیر تهران تا همدان به طول ۲۷۰ کیلومتر به بهرهبرداری رسیده است و از ۱۵۱ کیلومتر طول خط ریلی همدان - سنندج نیز ۶۴ کیلومتر از آن در حوزه استان همدان واقع شده و از شهر بهار و لالجین عبور و به استان کردستان منتهی میشود.
تاکنون برای این پروژه یک هزار و ۵۵۰ میلیارد تومان هزینه شده، شامل سه قطعه، ۲۷ کیلدمتر خط ایستگاهی و هفت ایستگاه دارد که مهمترین آن ابستگاه سنندج است.
از جمله مزایای بهره برداری از این خط ریلی میتوان به کاهش تصادفات جادهای، تسهیل سفر، توسعه صنعت گردشگری، کاهش آلودگیهای زیست محیطی، اشتغالزایی و کاهش مصرف سوخت اشاره کرد.