پخش زنده
امروز: -
مالیات حقوق و دستمزد مربوط به افرادی است که حقوق دریافت می کنند و بیمه تامین اجتماعی به آنها تعلق گرفته است.
به گزارش گروه وبگردی خبرگزاری صدا و سیما، امروزه هر فردی که نقش دریافتکننده و پرداخت کننده حقوق را در مشاغل مختلف برعهده دارد باید با مفهوم مالیات و انواع آن آشنایی داشتهباشد. یکی از انواع مالیاتی که شناخت و محاسبه آن برای کارفرمایان و کارکنان بسیار اهمیت دارد مالیات بر حقوق و دستمزد نیروهای کار است.
مالیات حقوق را در دستهبندی مالیاتهای تکلیفی و مستقیم قرار میدهند؛ تکلیفی از آن جهت است که کارفرمایان وظیفه محاسبه میزان مالیاتِ کارکنان و پرداخت آن را بر عهده دارند و مستقیم به دلیل آنکه این مالیات از آنجایی که به طور مستقیم از درآمد افراد حقیقی به دست میآید جز گروه مالیاتهای مستقیم است.
مالیات حقوق و دستمزد در واقع در مورد افرادی صدق میکند که دارای حقوق هستند و بیمه تامین اجتماعی به آنها تعلق گرفته است. در این صورت کارفرمایانِ این افراد باید میزان مالیات بر حقوق آنها را محاسبه نمایند و این مبلغ را به حساب وزارت امور اقتصاد و دارایی پرداخت کنند.
در نظر داشته باشید با وجود اینکه؛ مالیات حقوق و دستمزد بر اساس سقفِ درآمدی کارکنان مشخص میشود، اما هر سال عواملی مانند: تورم، شرایط اقتصادی، وضعیت شغلی و میزان تولیدات کشور بر مقدار این مالیات موثر است.
اگر در مورد مالیات حقوق و دستمزد کسبوکارتان نیاز به راهنمایی دارید همین الان میتوانید از مشاوره حقوقی کارشناسان ما بهرهمند شوید.
نکات مهمی که لازم است در مورد مالیات حقوق و دستمزد به آنها توجه کنید.
درآمدهایی اعم از حقوق، مقرری، دستمزد اصلی و مزایای شغلی که به صورت مستمر و غیر مستمر (پیش از زمان وضع کسریها و بعد از کم کردن میزان معافیت آن) هستند مشمولِ پرداخت مالیات بر حقوق خواهندشد.
در صورتی که کارفرمایان، لیست حقوق کارکنان خود را در زمان تعیین شده تحویل ندهند طبق ماده ۱۹۷، دو درصد از حقوق پرداختی را باید به عنوان جریمه پرداخت کنند.
تحویل اطلاعات مالیات بر حقوق توسط مودیان به سازمان امور مالیاتی کشور امری زمانبر است. در این راستا سازمان امور مالیاتی، سامانهای را به آدرس tax.gov.ir ایجاد کردهاست تا مودیان به راحتی بتوانند اطلاعات خودشان، دریافت کنندگان حقوق و مقدار حقوق آنها را در این سامانه ثبت کنند.
درآمدهایی مانند: خانههای سازمانی، حقوق بازنشستگی، عیدی سالانه، حقوق کارکنان نظامی و انتظامی، جانبازان و آزادگان و… از مالیات حقوق و دستمزد معاف هستند.
سازمان امور مالیاتی کشور بخشنامه مالیات حقوق را بر اساس مقررات بند الف تبصره ۶ قانون بودجه کل کشور به مودیان (افرادی که مالیات به آنها تعلق میگیرد) و کارفرمایان (پرداخت کنندگان حقوق) ابلاغ میکند. آخرین زمان ابلاغ این بخشنامه در تاریخ ۱۳۹۸/۱/۲۴ صورت گرفته است.