پخش زنده
امروز: -
معاون وزیر جهادکشاورزی و رئیس هیئت مدیره سازمان تعاون روستایی کشور در تربت حیدریه بر لزوم راه اندازی زنجیره تولید و ارزش افزوده زعفران در تربت حیدریه تاکید کرد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز خراسان رضوی، قادری فر در حاشیه بهره برداری از نخستین مرکز خرید حمایتی زعفران ایران در تربت حیدریه گفت: خوشبختانه منطقه تربت حیدریه به دلیل ورود بخش خصوصی و فعالیت کارخانه طلای سرخ و همچنین جامعه دانشگاهی ظرفیت راه اندازی این زنجیره ارزش افزوده را دارد.
وی اظهار کرد: سازمان تعاون روستایی بعنوان یک نهاد حاکمیتی حامی و ناظر فعالیتهای اقتصادی روستاییان است تا بتواند درصد کسب و کار در روستاها را با فعالیتهای اقتصاد محور افزایش دهد.
رئیس هیئت مدیره سازمان تعاون روستایی کشور بیان کرد: با توجه به ظرفیتهای دانشگاهی که در تربت حیدریه فراوان است باید نگاه به حوزه زعفران ابتدا در حوزه ارزش افزوده این طلای سرخ باشد و بر همین اساس لازم است مرکز رشد تربت حیدریه به مرکز نوآوری زعفران ایران تبدیل شود.
وی گفت: رسالت سازمان تعاون روستایی آن است تا در کنار بخش خصوصی در زنجیره ارزش افزوده زعفران ورود جدی و تاثیر گذار داشته باشد تا آن را به نفع مردم و کشاورزان تغییر دهد.
قادری فر از برند سازی محصول زعفران توسط ایران بعنوان یکی از مولفههای مهم ضریب نفوذ در بازارهای جهانی یاد کرد و افزود: با توجه به اینکه قطب تولید این محصول ایران است باید با استفاده از برندسازی بنام ایران ضریب نفوذ در بازارهای جهانی را بدست گیریم.
وی خاطرنشان کرد: زنجیره هوشمند سازی زعفران با فن آوری نوین باید بصورت هدفمند و قانونی دنبال شود.
نماینده مردم تربت حیدریه، مه ولات و زاوه در مجلس شورای اسلامی هم در این آیین گفت: قیمت نگین زعفران هر کیلوگرم ۲۶ میلیون تومان خریداری میشود و سیاستهای دولت را برای امسال تعیین و کف قیمت زعفران را مشخص کردیم و تا شهریور ماه سال آینده هر کشاورزی که نتواند محصول زعفران خود را به فروش برساند میتواند در مرکز خرید حمایتی زعفران، محصول خود را بفروشد.
محسن زنگنه اضافه کرد: در ابتدای دهه۹۰ و با افزایش قیمت دلار، زعفران کیلویی سه هزار دلار در ایران فروخته میشد، اما امروز این رقم کاهش یافته و به کیلویی ۵۸۰دلار رسیده و با همین رقم صادر میشود و قیمت زعفران ثابت مانده است و مافیای زعفران هم از این شرایط استفاده و با استفاده از بعضی نهادها، وضعیت بدی را برای کشاورز ایجاد کرده است و کشاورز حتی توان تهیه محصول خود را هم ندارد.
نماینده مردم تربتحیدریه، زاوه و مهولات گفت: از سال قبل بازار سرمایه را برای حمایت از زعفران تحکیم کردیم، بخش خصوصی هم در قالب شرکت تعاونی سهامی عام ایجاد شده و از سال بعد زعفرانکاران تربت حیدریه نیازی به خرید دولت ندارند و خود تعاونی، محصول زعفران را خریداری میکند.
زنگنه افزود: این مرکز خرید حمایتی زعفران در تربت حیدریه، زعفران را از کشاور دریافت و وزن و عیار آن را مشخص کرده و خریداری میکند.
همچنین در این جلسه تفاهمنامهای در خصوص ایجاد زنجیره ارزش افزوده و تولید زعفران بین مدیرعامل این کارخانه و سازمان مرکزی تعاون روستایی امضا شد و در این مراسم از دستگاه هوشمندسازی قیمت گذاری زعفران نیز رونمایی شد که قیمت زعفران را آنالیز و مشخص میکند.