پخش زنده
امروز: -
تازهترین مطالعات سازمان توسعه تجارت ایران نشان میدهد یک ظرفیت ۱۰۰ میلیارد دلاری برای صادرات کشور وجود دارد که وزارت صمت و سازمان توسعه تجارت هدف صادرات ۳۵ میلیارد دلاری را تا ۴ سال آینده، با تاکید بر صادرات غیرنفتی، برنامه ریزی کرده است.
به گزارش سرویس پژوهش خبرگزاری صدا وسیما: شورای فرهنگ عمومی کشور در سال ۱۳۷۶، ۲۹ مهر ماه را روز ملی صادرات اعلام کرد. هدف از این انتخاب، توجه به اهمیت این موضوع و ترویج فرهنگ صادرات در کشور بود که ارمغان آن توسعه اقتصادی کشور است.
صادرات کالا و خدمات همواره نشانه قدرت تولید در میان کشورهای جهان است.
صادرات سبب حیات کشورها در عرصه اقتصاد بین الملل شده و به درهم تنیدگی اقتصادی منجر می شود که این مهم، بر روی تصمیمات بین المللی کشورها در قبال یکدیگر تاثیرگذار است.
در داخل کشور نیز، توسعه صادرات به معنای رشد تولید و نیاز بیشتر به نیروی کار و افزایش اشتغال و رفاه و تاثیر مثبت آن بر کاهش تورم است.
آمارها چه می گویند؟
این نمودار، آمار صادرات و واردات کشور را از ابتدای سال ۱۳۹۸ تا انتهای شهریور ۱۴۰۰ (به واحد دلار) نشان می دهد. میزان صادرات از ابتدای ۱۴۰۰، افزایش چشمگیری نسبت به سال های گذشته داشته است. این ارقام در جدول زیر مقایسه شده است.
رقم صادرات کشور در ابتدای ۳ سال گذشته در جدول زیر ارائه شده است.
از اواخر خرداد ماه سال جاری، سازمان توسعه تجارت ایران، روند انتخاب صادرکننده نمونه ملی سال ۱۴۰۰ را آغاز کرده است در این فرآیند ۵۰ صادرکننده نمونه انتخاب می شوند. معیارهای مهم در این انتخاب، آمار رشد و صادرات، کیفیت و فناوری، برند و تنوع بازارهای هدف است. امسال ۷۰ گروه کالا و خدمات در حال بررسی است که یک تغییر مثبت، انتخاب یک صادرکننده نمونه از میان شرکت های کوچک و متوسط است.
تازه ترین مطالعات سازمان توسعه تجارت ایران نشان می دهد یک ظرفیت ۱۰۰ میلیارد دلاری برای صادرات کشور وجود دارد که وزارت صمت و سازمان توسعه تجارت هدف صادرات ۳۵ میلیارد دلاری را تا ۴ سال آینده، با تاکید بر صادرات غیرنفتی، برنامه ریزی کرده است.
برخی کارشناسان صادرات را به اندازه دفاع، امنیت و سیاست، مهم می دانند.
استفاده موقعیت جغرافیایی کشور و تعدد همسایگانی که با آنها چالشی وجود ندارد و دسترسی به آب های آزاد از مزایایی است که می تواند به درخشیدن نام های ایرانی در جهان کمک کند.
شایسته است در روز ملی صادرات از یک سو تفکر و گفتگوی سازنده، در راستای تقویت این حوزه افزایش یابد و از سوی دیگر از این فرصت برای تشویق صادرکنندگان قدرتمند کشور و بها دادن به این کار ارزشمند اقتصادی استفاده شود.
نویسنده: تینا صالحی