پخش زنده
امروز: -
نخستین جشنواره داستانی حافظ با معرفی برگزیدگان در شیراز به کار خود پایان داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، عضو شورای عالی مرکز حافظشناسی و نماینده هیئت داوران جشنواره گفت: مقدمات این جشنواره از یکسال پیش آغاز شد و با انتشار متن فراخوان در اسفندماه ۱۳۹۹ ادامه یافت.
منیژه عبدالهی افزود: تا ۱۵ مردادماه که مهلت ارسال آثار به پایان رسید، ۳۲۰ نفر (۲۰۰ زن و ۱۲۰ مرد) با ارسال داستانهای خود به دبیرخانه، در این جشنواره شرکت کردند و آثارِ رسیده برای داوری به گروه داوران سپرده شده است.
وی با بیان این که ۶۳ داستان به مرحله دوم راه یافت، گفت: در این مرحله، پس از بازخوانی داستانها، هرکدام از داوران، بهطور مستقل، برای هر داستان، دوباره، امتیازی در نظر گرفتند که برآیند آن، برگزیدهشدن ۱۵ داستان برای مرحله سوم بود.
عضو شورای عالی مرکز حافظشناسی گفت: هیئت داوران توافق کردند که در این دوره، اثری بهعنوان داستان برگزیده و برنده جایزه نخست تا سوم ، معرفی نشود.
عبدالهی افزود: نظر به برخی شایستگیهای هنری داستانها، همراه با ادراک عاطفی شعر حافظ و ارتباط صمیمانه با جهان فکری و زندگی و زمانه او، پنج اثر بهعنوان آثار شایسته سپاس معرفی شدند.
وی ادامه داد: آثار شایسته سپاس جشنواره داستان حافظ شامل داستان «فضای سینه حافظ، هنوز، پر ز صداست» نوشته مژگان شادفر از شیراز؛ داستان «در میان خطوط»، به قلم صدیقه محمودی بهلولی از زرقان؛ داستان «زیر بوتهی گل سرخ»، از مرتضی فرجی از همدان؛ داستان «سر دار بلند»، اثر هادی طیطه از مهاباد و داستان «۲۵۵» از مصطفی محمدی تمنایی از تهران است.
بهگفته نماینده هیأت داوران جشنواره داستانی حافظ، آثاری که به این جشنواره رسیده از سراسر کشور و از تمام استانها بوده است؛ اما نویسندگانِ استانهای فارس، تهران، اصفهان، خراسان رضوی، خراسان شمالی، گیلان و مازندران به ترتیب بیشاز استانهای دیگر از این جشنواره استقبال کرده و آثار خود را فرستادهاند.
هیأت داوران نخستین جشنواره داستانی حافظ، حسن میرعابدینی، ابوتراب خسروی، محمد کشاورز و احمد اکبرپور و منیژه عبدالهی بوده است.
اعطای نشان درجه یک علمی حافظشناسی به حافظپژوه برتر (۲۰ مهر ساعت ۱۶:۳۰) و سخنرانیهای علمیهنری با موضوع حافظ و هنر (۲۱ تا ۲۳ مهر ۱۴۰۰، ساعت ۲۰) از دیگر ویژهبرنامههای مرکز حافظشناسی با همکاری ستاد یادروز حافظ است که بهمناسبت بیستوپنجمین یادروز حافظ درنظر گرفته شده و بهصورت مجازی ارائه خواهد شد.