پخش زنده
امروز: -
اگر پا به بندر بریس چابهار، بگذاری اسکله زیبایش، در دماغه اقیانوس، میشود محل حضور گردشگران که پارگینگی از قایقهای صیادی را به تماشا مینشینند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز سیستان و بلوچستان، اسکله بریس از پرطرفدارترین اسکلههای نزدیک چابهار است که در طول سالهای اخیر گردشگران بسیاری برای تماشای زیباییهای آن به چابهار سفر کردهاند.
از میان سواحل جنوبی کشور، سواحل خلیج فارس بیشترین شهرت را دارند؛ در حالی که سواحل دریای مکران در حوالی چابهار از سواحل منحصربهفرد صخرهای در ایران است.
در سالهای اخیر محدودیتها برای بازدید از سواحل اطراف چابهار کاهش یافته است و افراد زیادی برای بازدید از اسکلههای اطراف چابهار به این منطقه سفر میکنند.
بسیاری از گردشگران اسکله و ساحل بریس را از زیباترین جاهای دیدنی چابهار میدانند.
با توجه به بکر بودن ساحل بریس، در حال حاضر امکانات زیادی در این منطقه وجود ندارد؛ اما زیباییهای چشمنواز این ساحل، بازدید از آن را به خاطرهای فراموشنشدنی در سفر به چابهار تبدیل میکند.
بندر و اسکله صیادی بریس با ارتفاع ۱۰متر از سطح دریا محل صید انواع ماهی و شاهمیگو بوده و جاذبهای جالب به لحاظ لنگر انداختن لنجها و کشتیهاست این اسکله که جزئی از سواحل مکران در جنوب استان سیستان و بلوچستان است به نمادی برای معرفی چابهار نیز تبدیل شده است.
دماغه اسکله بریس، منظره زیبایی مشرف به اسکله و قایقها و اقیانوس را دارد به همین دلیل گردشگران زیادی به سواحل مکران مراجعه میکنند
این اسکله و دماغه در گذشته مساحت بیشتری داشته است اما در اثر ریزش سنگ کوچکتر شد.
در کنار این زیبایی ها، بندر بریس و صیادانش چشم انتظار رفع مشکلاتشان هستند.
مشکلات صید صیادان و ظرفیت های اسکله صیادی بریس
این بندر از گذشته دور نقش زیادی در صید و صیادی و گردشگری داشته است، حال صیدان این بندر نگران از، ازبین رفتن صید و صیادی هستند
تکمیل نشدن پروژه لایه روبی اسکله بریس و صید ترال در آب های دریای عمان مشکلات زیادی را برای صیادان جنوب استان ایجاد کرده است.
مدیرکل شیلات استان(آبهای ساحلی) با اشاره به پروژه لایه روبی اسکله بریس گفت: از اواخر سال۱۳۹۸ عملیات اجرایی این پروژه آغاز و تاکنون از ۳۰۰هزار مترمکعب لایه روبی مورد نیاز ۲۰۰هزار مترمکعب آن انجام شده است.
شهلی بر با بیان اینکه کار لایروبی اسکله توسط شرکت پیمانکاربه خوبی انجام نشده است افزود: در حال حاضر70درصد اسکله بریس لایروبی شده است.
همچنین مدیرکل شیلات استان(آبهای ساحلی) در خصوص صید ترال در جنوب استان تصریح کرد: در حال حاضر هیچ کشتی صید ترال در منطقه فعالیت نمی کند و فقط در تابستان و در فصل مونسون در بندر چابهار فعالیت داشتند.
وی تاکید کرد:شیلات استان مخالف با صید ترال است و اگر قرار باشد این کارانجام شود باید در چارچوب قوانین و در ۲۰۰مایلی باشد.
مدیرکل شیلات استان خاطرنشان کرد: ۱۶۰ لنج و بیش از ۲۸۰قایق صیادی در بندر بریس به کار صید و صیادی اشتغال دارند و سالیانه بیش از ۲۰هزار تُن ماهی صید می کنند.
به گفته عفتی فرماندار دشتیاری: این شهرستان دارای قابلیتها و ظرفیتهای بالقوهای است که مهمترین آنها بخش شیلات و صنایع وابسته به شیلات است، در واقع بیش از ۵۰درصد فعالیتهای غالب اقتصادی مردمان این سرزمین از دریا به عنوان اقتصاد دریا محور شیلات به شمار میرود.
استفاده مناسب از ظرفیتها و توانمندیها به ویژه ذخایر خدادادی دریا می تواند روز به روز بر رونق اقتصاد خانوار و ایجاد اشتغال پایدار تاثیر مهمی بگذارد.