پخش زنده
امروز: -
میانجی آلمانی به درخواست رژیم صهیونیستی برای کمک به اجرای طرح تبادل اسرا بین این رژیم و حماس وارد عمل شد تا به همراه مصر، برای حل این مسئله تلاش کند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از پایگاه اینترنتی روزنامه الاخبار لبنان، با وجود رکود در مذاکرات تبادل اسرا بین حماس و رژیم اشغالگر که عامل آن فریبکاریهای اسرائیل و امتناع از پرداخت بهای مناسب برای این کار است، به نظر میرسد ورود آلمان به این پرونده برای میانجیگری در آن در کنار مصر، رکود مذاکرات را به سبب اعتماد تل آویو به تلاشهای برلین در این خصوص، شکسته است. از سوی دیگر مقاومت فلسطین نیز از ارتباط با همه میانجیها از جمله آلمان برای پیشبرد مسئله، استقبال میکند. میانجیها در صدد دستیابی به راه حلهای متعادلی هستند که به آغاز گفتگو درباره هزینه، تعداد و اسامی افرادی که قرار است آزاد شوند، منجر شود.
هنوز اسم میانجی آلمانی که برای نزدیک کردن دیدگاههای طرفین وارد ماجرا شده، اعلام نشده است. آلمان همزمان با سفر آنگلا مرکل صدراعظم این کشور به اسرائیل و دیدار با نفتالی بنت نخست وزیر و بنی گانتس وزیر امنیت (جنگ) تحرکات خود را برای میانجیگری در پرونده تبادل اسرا آغاز کرد. حماس اعلام کرد با همه میانجیهایی که در پرونده نظامیان به اسارت در آمده فعالیت میکنند از جمله آلمان، همکاری میکند. حماس تاکید کرد کانالهای گفتگو با آلمان در این باره باز است.
حماس علاوه بر مصر، دیدگاههای سابق و کنونی خود را درباره چگونگی اجرای طرح تبادل اسرا به اطلاع میانجیهای مختلف از جمله آلمان رسانده است. به گفته منابع، آلمان به درخواست اسرائیل وارد این ماجرا شده است.
همزمان با سفر مرکل به فلسطین اشغالی، خانواده هدار گولدن نظامی اسرائیلی در بند مقاومت فلسطین در تجمع اعتراض آمیز نزدیک محل برگزاری دیدار بنت و مرکل در قدس اشغالی برای درخواست بازگرداندن نظامیان اسیر از غزه، شرکت کرد. پدر گولدن از آلمان خواست تا بازگشت نظامیان اسرائیلی، کمکهای خود را به غزه متوقف کند. وی افزود دولت اسرائیل هیچ کاری برای بازگرداندن نظامیان نمیکند.