پخش زنده
امروز: -
فارس یکی از قطب های کشتی فرنگی جهان شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، پیش از این گفته میشد فارس یکی از قطبهای کشتی فرنگی در ایران است و اکنون شاید اغراق نکرده باشیم که بگوییم فارس یکی از قطبهای کشتی فرنگی در جهان است.
دلیل این ادعا وجود ۴۰ درصد از ملی پوشان حاضر در مسابقات جهانی از استان فارس یعنی ۴ ملی پوش از مجموع ۱۰ ملی پوش و کسب ۵۰ درصد مدالهای تیم ملی کشتی فرنگی یعنی ۳ مدال از مجموع ۶ مدال توسط کشتی گیران فارس است در حالی که بسیاری از کشورها باوجود ترکیبی کامل، نتوانستند تعداد مدالهای کشتی گیران فارسی را در نروژ کسب کنند.
نکته دوم آنکه از ۴ کشتی گیر فارسی حاضر در اسلو، دو کشتی گیر یعنی دلخانی و مختاری برای نخستین بار رقابتهای جهانی بزرگسالان را تجربه کردند.
اگر در وزن ۵۵ کیلوگرم امیررضا ده بزرگی فرنگی کار با آتیه شیرازی با سابقه قهرمانی جوانان و امیدهای جهان نیز به نروژ اعزام شده بود، این وضعیت میتوانست جالبتر هم باشد زیرا احتمالا به دلیل انگیزه بالا و قدرت فنی فوق العاده خود همچون میثم دلخانی شگفتی ساز می شد و یا حتی تیم ایران را به مقام قهرمانی جهان میرساند.
زیرا فرنگی کار ایرانی که در این وزن عازم مسابقات جهانی شد با شکست در همان کشتی نخست از رقابتها حذف و هیچ امتیازی کسب نکرد.
حال نگاهی میاندازیم به عملکرد چهار فرنگی کار فارس در آوردگاه جهانی اسلو نروژ:
ظهور پدیده جدیدی بنام میثم دلخانی
میثم دلخانی که در وزن ۶۳ کیلوگرم نخستین حضور خود در پیکارهای جهانی بزرگسالان را تجربه میکرد، پس از استراحت در دور نخست، در دور دوم بانتیجه قاطع ۹- صفر از سد فرنگی کار آلمانی گذشت و در مرحله یک چهارم نهایی در یک رقابت سخت و نفسگیر باتساوی ۳ بر ۳ مقابل تمیروف اکراینی و بدلیل کسب امتیاز آخر، راهی دور نیمه نهایی شد.
اوج درخشش میثم مقابل ممدوف از جمهوری آذربایجان بود که در فاصله یک دقیقه با اجرای سالتو باراندازهای ناب و دیدنی خود و خاک کردن حریف، توانست این کشتی گیر را نیز باامتیاز فنی ۹ بر ۰ زمین گیر کند و با اقتدار راهی رقابت نهایی شد تا امشب برای کسب نشان ارزشمند طلای جهان مقابل ابولادزه گرجستانی رودر رو شد و توانست ۵-۴ به پیروزی رسید.
طلایی دیگر برای قهرمان المپیک.
اما در وزن ۶۷ کیلوگرم، محمدرضا گرایی که چندی پیش در بازیهای المپیک توکیو شگفتی ساز شد و به مقام قهرمانی المپیک رسید، در رقابتهای جهانی نروژ پس از استراحت در دور نخست به مصاف شیمویامادا از ژاپن که عنوان قهرمانی آسیا را یدک می کشید رفت و در حالی که ۶ - ۱ از حریف تند و تیز خود عقب بود، در دقیقه پایانی حریف ژاپنی را با یک کمرگیری بی نقص ضربه فنی کرد و راهی دور یک چهارم نهایی شد.
گرایی در این مرحله، نسخه جعفراف از آذربایجان را در فاصله ۲ دقیقه پیچید و با دو سالتوبارانداز ناب و کسب امتیاز عالیِ ۱۰- صفر به جمع چهار کشتی گیر برتر این وزن پیوست.
محمدرضا همانند المپیک، مجدد در نیمه نهایی مقابل زوئیدزه گرجستانی ایستاد و باتوجه به انگیزه بالای حریف گرجی برای پیروزی مقابل گرایی و انتقام شکست در المپیک، این نبرد تا ثانیههای پایانی با برتری ۶ بر ۴ زوئیدزه پیش رفت و درحالیکه نفسها در سینه حبس شده بود و تنها در یک ثانیه مانده به پایان کشتی، محمدرضا در خارج از دایره تشک به پشت حریف خود رسید و داوران ۲ امتیاز دیگر به قهرمان المپیک دادند تا نتیجه به تساوی ۶ - ۶ کشیده شود که با درخواست بازبینی مربی گرجستانی و رد اعتراض این مربی، یک امتیاز دیگر هم به گرایی تعلق گرفت و نماینده کشتی ایران و استان فارس جواز حضور در پیکار نهایی را کسب کرد.
محمدرضا گرایی در نهایی مقابل نظیر عبدالله یف از روسیه قرار گرفت و ۵-۲ پیروز شد.
سومین برنز جهان برگردن گرایی
محمدعلی گرایی نفر پنجم المپیک، کاپیتان تیم ملی کشتی فرنگی و برادر بزرگتر محمدرضاگرایی نیز در وزن ۷۷ کیلوگرم که با شکست مقابل ولاسوف قهرمان چنددورهای جهان و المپیک از روسیه به گروه شانس مجدد رفته بود، روز جمعه با برتری قاطع ۹ - صفر مقابل حریف قزاقستانی و لوای مجارستانی توانست بر سکوی سوم جهان بایستد و سومین مدال برنز جهانی خود را صید کند.
از دست دادن مدال جهانی با دو غفلت
چهارمین نماینده فارس در پیکارهای جهانی نروژ، محمدرضا مختاری بود که در وزن ۷۲ کیلوگرم با وجود دست نیافتن به مدال و کسب مقام پنجم، عملکرد قابل قبولی در نخستین تجربه خود از رقابتهای جهانی بزرگسالان را برجای گذاشت.
مختاری پس از برتریهای قاطع و کسب امتیاز عالی مقابل حریفان خود به مرحله نیمه نهایی قهرمانی جهان صعود کرد، اما در ادامه راه با دو شکست پیاپی از دستیابی به مدال بازماند و نفر پنجم جهان شد.
مختاری که در ۲ سال گذشته روند روبه رشد بسیار خوبی از خود نشان داد و توانست نظر محمدبنا را به خود جلب کند، پس از کسب مقام پنجم جهان گفت:
دوست داشتم در نخستین تجربه جهانی خود با دست پر به شیراز برگردم، اما یک غفلت باعث شد مدال طلای من به مدال برنز مبدل شود و با یک غفلت دیگر، مدال برنز را هم از دست دادم و میتوانستم صاحب مدال شوم، اما قول میدهم در سال بعد جبران کنم.
پیکارهای کشتی فرنگی قهرمانی جهان، شامگاه یکشنبه با برگزاری رقابتهای نهایی سه وزن دیگر در شهر اسلو نروژ به پایان رسید و فرنگی کاران فارس با دو مدال طلا و یک مدال برنز، به کشور باز خواهند گشت.