پایان تزریق دُز دوم واکسن دانشجویان دانشگاه تربیت مدرس
مدیر سلامت و بهداشت دانشگاه تربیت مدرس از افزایش موراد ابتلا به کرونا در سطح این دانشگاه خبر داد و گفت: تا آخر وقت امروز یکشنبه تزریق دُز دوم واکسن دانشجویان تکمیل میشود.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای دکتر محمدرضا رئوفی ضمن بیان این مطلب اظهار کرد: با انجام فرایند واکسیناسیون دانشجویان، این تصور برای برخی از آنها به وجود آمده بود که بدن آنها در برابر ویروس کرونا ایمنی لازم را پیدا کرده و به این دلیل رعایت پروتکلهای بهداشتی در میان دانشجویان قدری کمرنگ شده بود. ما برای پیشگیری از شیوع مجدد کرونا در میان دانشجویان و واکسینه شدهها، هشدارهایی را در سطح دانشگاه اعلام کردیم و به جدیت این هشدارها را پیگیری میکنیم.
وی ادامه داد: موارد ابتلا به کرونا را به صورت مرتب در درمانگاه و مرکز بهداشت دانشگاه تربیت مدرس رصد میکنیم و مرتب از قسمتهای مختلف دانشگاه بازدیدهای دورهای انجام میدهیم. در جریان این بازدیدها متوجه شدیم که دانشجویان به بهانه اینکه واکسن زدهاند، پروتکلها را رعایت نمیکنند، تجمع دارند و بعضا ماسک نمیزنند. این امر باعث شده که موارد ابتلا به کووید-۱۹ کم کم در سطح دانشگاه افزایش یابد.
دکتر رئوفی با بیان اینکه دانشگاه تربیت مدرس دانشگاه تحصیلات تکمیلی است و از همان ابتدای شیوع کرونا به دلیل انجام پروژههای دانشجویی حضور دانشجویان در محیط دانشگاه "حضوری فعال" بوده است، گفت: از همان ابتدای پاندمی، دانشجویان در خوابگاه یا محیط دانشگاه حضور داشتند، ولی محدودیتها و پروتکلها رعایت میشد. مثلا در یک اتاق ۴ نفره، ۲ دانشجو اسکان داده شدند. ولی به تدریج و با آغاز واکسیناسیون رعایت پروتکلها کمتر شد. به نحوی که در حال حاضر نیز در هر یکی دو روز، یک یا دو مورد ابتلا یا مشکوک در میان دانشجویان خوابگاهی وجود دارد.
مدیر سلامت و بهداشت دانشگاه تربیت مدرس با بیان اینکه این دانشگاه تنها دانشگاهی است که خوابگاه قرنطینه دارد، تصریح کرد: از ابتدای پاندمی کرونا رصد دقیق خوابگاهها انجام شده و به محض ابتلای دانشجویی به کووید-۱۹، دانشجوی مبتلا پس از محرز شدن ابتلا، در هر ساعت از شبانهروز به خوابگاه قرنطینه انتقال داده میشود.
وی با اشاره به ابلاغ بخشنامههایی برای جریمه و تنبیه دانشجویان به دلیل عدم رعایت پروتکلها خاطرنشان کرد: دانشگاه تربیت مدرس برای دانشجویانی که در خوابگاه و یا در آزمایشگاهها هستند و همچنین اعضای هیات علمی، کارمندان و اعضای گروههای پیمانکاری شیوهنامههایی بهداشتی تعیین کرده است که در صورت عدم رعایت این شیوهنامهها بخشنامههای جریمه و تنبیه مشمول افراد خاطی میشود و بنا به عنوان و سمت فرد با او برخورد میشود و به عنوان مثال دانشجویان خاطی به کمیته انظباطی ارجاع داده میشوند.
دکتر رئوفی اظهار کرد: در هر خوابگاه، رابط بهداشت وجود دارد و دانشجویان در ابتدای ورود به خوابگاه توسط پزشک مرکز بهداشت معاینه میشوند و توسط یک کارشناس بهداشت، تمام توصیههای لازم به آنها داده میشود و یک تعهدنامه از آنها دریافت میشود که در صورت مشاهده علائم ابتلا به کرونا فورا به مرکز بهداشت مراجعه کنند و پروتکلها را نیز رعایت کنند. به این ترتیب، دانشجویان مبتلا توسط رابطهای بهداشت و یا دیگر دانشجویان معرفی میشوند و یا بسیاری از آنها خودشان به مرکز بهداشت مراجعه میکنند. البته با مراجعه افراد مشکوک به کرونا، دیگر دانشجویان آن سوئیت نیز تحت نظر قرار میگیرند و قرنطینه میشوند تا احیانا مشکلی در خصوص ابتلا به کرونا نداشته باشند و از دانشجوی هم اتاقی فرد مبتلا نیز تست کرونا گرفته میشود.
وی با با بیان اینکه از ابتدای پاندمی کرونا در مرکز بهداشت دانشگاه تربیت مدرس، از دانشجویان تست PCR و آنتی بادی دریافت میشد، گفت: هزینه تست PCR دانشجویان، بر اساس نرخ دولتی و ۲۵۰ و ۲۶۰ تومان است. البته تاکنون تست PCR تمام دانشجویان خوابگاهی رایگان انجام میشد، ولی از ۱۰ شهریور هزینه انجام تست از دانشجویان بر اساس نرخ دولتی دریافت میشود.
مدیر سلامت و بهداشت دانشگاه تربیت مدرس در پایان خاطرنشان کرد: واکسیناسیون دانشجویان از ۹ مرداد آغاز شده و در شهریور ماه دوز دوم افرادی که واکسن برکت و سینوفارم زده بودند، تزریق شد و در حال حاضر تزریق دوز دوم افرادی که واکسن آسترازنکا زده بودند، در حال انجام است و تا اخر وقت امروز یکشنبه ادامه دارد. البته دانشجویانی که به دلیل ابتلا به کرونا دیرتر واکسن زده بودند، یک ماه دیگر دوز دوم خود را دریافت میکنند که البته تعداد آنها بسیار محدود است.