فشار ناشی از آزادسازی نرخ حاملهای انرژی به مردم
در هفتاد و هفتمین نشست شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی آذربایجان شرقی بر ضرورت توجه به تبعات آزادسازی نرخ حامل های انرژی در صنایع تاکید شد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز آذربایجان شرقی، استاندار آذربایجان شرقی شب گذشته در این نشست، با اشاره به افزایش تعرفه سوخت و گاز صنایع، افزایش چند برابری نرخ گازبهاء صنایع را غیرمتعارف دانست و آزادسازی این نرخ به صورت تدریجی را خواستار شد.
محمدرضا پورمحمدی ادامه داد: تنها مصرف کننده واقعی، فشار ناشی از آزادسای ناگهانی نرخ حامل های انرژی را تحمل خواهد کرد که امیدواریم با ارسال پیشنهادات جمع بندی شده به شورای گفتگوی مرکز و طرح در آن شورا، موضوع به گوش دولت و مجلس رسیده و در این راستا چاره اندیشی شود.
رییس اتاق بازرگانی تبریز هم تصریح کرد: افزایش هزینه حامل های انرژی موجب بالا رفتن هزینه های تولید می شود اما در عین حال قدرت خرید مردم بالا نرفته و بدین وسیله مردم دچار مشکلاتی خواهند شد.
یونس ژائله افزود:افزایش هزینه ها، قیمت تمام شده کالا را بالا برده و مصرف کننده باید هزینه نهایی را پرداخت کند که همین موضوع سبب افت در بازار خواهد شد.
وی ابراز عقیده کرد: اگر قرار بر آزادسازی نرخ حامل های انرژی و هزینه سوخت است، باید منابع حاصل از آزادسازی در راستای افزایش یارانه های پرداختی به مردم هزینه شود.
در این جلسه همچنین اعلام شد: طی سال ۹۸ و ۹۹، حداقل ۱۰۰ واحد تولیدی استان که تعطیل شده بودند به چرخه تولید بازگشتند.
استاندار آذربایجان شرقی ضمن بیان این خبر گفت: روند برخی واگذاری های واحدهای صنعتی در کشور و حتی در استان، گاه مشکل داشته و واگذارشونده ها اهلیت لازم را نداشته اند و بدین ترتیب کارخانه ای که برند یک شهر بوده، به تعطیلی کشیده شده است.
وی، اقتصاد استان آذربایجان شرقی را اقتصادی بر مبنای بخش خصوصی دانست و گفت: البته در این مدت همکاری خوبی بین مسئولان دولتی و فعالان بخش خصوصی استان شکل گرفت که کاهش نرخ بیکاری، افزایش صادرات و همچنین بالا رفتن تعداد پروانه های بهره برداری از جمله نتایج این همکاری بوده است.
مشکلات واحدهای تملیکی بانک ها، اجرای قانون جدید چک و افزایش بهای گاز صنایع مهم ترین موضوعات مطرح شده در هفتاد و هفتمین نشست شورای گفتگوی آذربایجان شرقی بود.