پخش زنده
امروز: -
مراسم رونمایی از کتب جدید شاعران فارسی گوی معاصر چهار کشور جهان به میزبانی رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی در دهلی نو برگزارشد.
به گزارش حسن عبدالملکی خبرنگار سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از دهلی نو؛ این برنامه که به میزبانی رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی و با حضور سفیر کشورمان در هند برگزار شد ده کتاب شعر از شاعران فارسی زبان ایران، هندوستان، افغانستان و تاجیکستان به علاقمندان معرفی شد.
در این مراسم همچنین از دیوان دو جلدی غزلیات بیدل دهلوی به تصحیح سید مهدی طباطبایی و علیرضا قزوه رونمایی شد.
سلامی به صبح خراسان، با همان لهجه بخارایی، از کنار روزها، چشمهای شرقی، نغمههای تاجیکی، راه و بی جهت نیستم خراسانی از جمله عناوین کتبی است که در رایزنی ایران در دهلی نو رونمایی شد.
همچنین در این مراسم به بهانه پایان ماموریت، از خدمات فرهنگی و ادبی علیرضا قزوه معاون رایرنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در دهلی نو قدردانی شد.
علی چگنی سفیر جمهوری اسلامی ایران در هند با بیان ویژگیهای بارز علیرضا قزوه شاعر انقلابی و مکتبی کشورمان از خدمات وتلاشهای وی قدردانی کرد.
رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران نیز در این مراسم علیرضا قزوه را از نیروهای مجرب، تاثیر گذار، فعال و پرکار توصیف کرد وگفت: او روزهای بسیاری تا نیمههای شب مشغول فعالیت بود و برای ایجادانگیزه و شوق در فارسی آموزان هندی بسیار تلاش کرد.
محمدعلی ربانی با بیان اینکه رویکرد ادب فارسی در هند تاریخی و کلاسیک است از اقدامات قزوه برای پیوند گذشته زبان فارسی هند با دوره معاصر به نیکی یاد کرد و افزود: او برای رساندن ادب فارسی به سرچشمه اش در ایران بسیار تلاش و علاقمندان را با تازههای نشر آشنا کرد.
ربانی با تاکید براینکه مبادله و گفتگو در حوزه ادب و شعر فارسی با شاعران کشورهای فارسی زبان در شکوفایی استعدادها بسیار تاثیر گذار بوده است برتداوم تلاش ها، خدمات و راهبردهای توسعه کمی وکیفی زبان فارسی در شبه قاره تاکید کرد.
همچنین احسان شکراللهی رئیس مرکز تحقیقات زبان فارسی ایران در هند قزوه را حلقه وصل گذشته ادب فارسی با دوره معاصر در شبه قاره توصیف کرد و گفت: او با تلاشهای فراوان خود این رویکرد را به بهترین نحو انجام داد.
وی با اشاره به راه اندازی گروههای مجازی ویژه اساتید، شاعران و دانشجویان فارسی زبان کشورهای هند، ایران، تاحبکستان و افغانستان اضافه کرد: در دو سال اخیر تلاشهای فراوانی در فضای مجازی صورت گرفت تا عاشقان زبان فارسی در کشورهای مختلف بویژه در ایام کرونا دورهم جمع شوند.