عسل برای بیماران دیابتی بیخطر است؟
منابع پزشکی به سوال بسیاری از بیماران دیابتی مبنی بر اینکه آیا میتوانند از عسل یا سایر منابع طبیعی به جای قند استفاده کنند، پاسخ دادهاند.
به گزارش گروه وبگردی خبرگزاری صدا و سیما، متخصصان همیشه به بیماران دیابتی توصیه میکنند برای کنترل سطح قند خون و جلوگیری از آثار منفی این عدم تعادل که بر اندامهای مختلف بدن انسان تأثیر میگذارد و بعداً پیامدهای شدیدی ایجاد می کند، از رژیم غذایی سالم استفاده کنند.
مصرف شکر، شیرینی، شکلات و سایر غذاهای شیرین منجر به افزایش سطح قند خون میشود. اما آیا میتوان برخی از انواع طبیعی قند مانند عسل را به عنوان جایگزینی برای قند به رژیم غذایی دیابتیها اضافه کرد؟
شبکه هندی "NDTV" به نقل از دکتر موهان V. Mohan متخصص دیابت گزارش داد: حقیقت این است که همه این انواع طبیعی قند پس از ورود به بدن انسان در نهایت به گلوکز تبدیل میشوند.
او افزود: فرد دیابتی که این مواد را مصرف میکند، میتواند سطح بالایی از دیابت را در خون ایجاد کند، بنابراین بهتر است از این نوع قندها نیز اجتناب شود. اگر میخواهید یک فنجان قهوه یا چای را شیرین کنید، میتوانید از شکر مصنوعی به مقدار محدود استفاده کنید.
این پزشک متخصص ادامه داد: میتوانید با اضافه کردن میوه یک وعده غذایی متعادل را شروع کنید تا به شما در غلبه بر میل به شیرینیجات کمک کند. میوههای فصلی برای بیماران دیابتی در دسترس است، اما به شرطی که به مقدار متوسط مصرف شود.
موهان توصیه کرد، سعی کنید در هنگام احساس میل به شیرینی یا حتی تشنگی شدید، با چیز دیگری حواس خود را پرت کنید زیرا برخی از افراد در این مواقع با خوردن مقدار زیادی مواد قندی اشتباه میکنند. واکنش صحیح در این مورد خوردن غذای سالم، نوشیدن آب یا انجام فعالیتهایی است که فرد را از هوس قند منصرف میکند.
علاوه بر این کنترل استرس به بیماران دیابتی کمک میکند زیرا افزایش استرس ممکن است باعث شود کالری یا شیرینی بیشتری مصرف شود. یوگا و مدیتیشن را برای غلبه بر استرس امتحان کنید.
طبق برآورد سازمان جهانی بهداشت ۴۲۲ میلیون دیابتی در جهان وجود دارد که بیشتر آنها متعلق به کشورهای با درآمد متوسط و کم هستند و این بیماری سالانه باعث مرگ حدود ۱.۶ میلیون نفر میشود.