پخش زنده
امروز: -
از سال ۲۰۱۴ که داعش توانست با تصرف چاههای نفت سوریه به درآمدهای هنگفتی دست یابد، آمریکا نیز به بهانه کمک به کردهای سوریه در جهت مبارزه با داعش، وارد خاک این کشور شد.
به گزارش سرویس پژوهش خبرگزاری صدا وسیما: نفت به عنوان اصلیترین عامل تولید که موجبات رشد و توسعه اقتصادی را فراهم میسازد، از بدو استخراج و پالایش مورد توجه تمامی کشورهای جهان بوده است.
بحران نفت از طریق هر عاملی که سبب بروز اختلال در طرف تقاضا یا عرضه نفت و متعاقب آن در بازار نفت شود بر اقتصاد جهان تأثیر سوء خواهد داشت. اهمیت نفت برای کشورها به قدری زیاد است که تعدادی از کشورها بر سر کنترل منابع آن درگیر مخاصمات بین المللی شده اند. صاحب نظران مسایل نفت و سیاست بر این باورند در هر کشوری که جنگی رخ دهد و ذخایر نفتی در آنجا وجود داشته باشد، جنگ مذکور به گونهای با نفت مرتبط است.
این کارشناسان همچنین یکی از دلایل تهاجم رژیم بعثی به کشورمان و تهاجم یک دهه بعد صدام به کویت را کنترل منابع نفتی میدانند. حال واقعیت این است که این رویه غیرانسانی تنها به برخی کشورهای جهان سوم منحصر نمیشود بلکه طبق اخبار و اسناد متعدد دولت پُر مدعای آمریکا در تهاجم به عراق و سوریه تلاش زیادی برای کنترل و بهره برداری غیرقانونی از منابع یادشده به عمل آورده و این غارتگری هنوز هم ادامه دارد. برخی از این اسناد تاکید دارد که آمریکا حدود ۹۰ درصد چاههای نفتی سوریه را در کنترل خود دارد. در حالی که طبق مقرارات حقوق بین الملل این رفتار با تعهدات دولت اشغالگر در سرزمینهای اشغالی در تضاد است.
نوشتار زیر خلاصهای است از مطالب مرتبط با موضوع مندرج در بالا که از منظر خوانندگان میگذرد.
متن کامل این مطلب در اینجا قابل دریافت است
پژوهشگر: مرتضی هوشیار