پخش زنده
امروز: -
بهتر است بدانید قبل از شروع به شراکت در مغازه، از لحاظ حقوقی و اصولی باید الزاماتی را رعایت کنید تا در آینده دچار اختلاف و ضرر نشوید.
به گزارش گروه وبگردی خبرگزاری صدا و سیما، شراکت در مغازه عموماً زمانی اتفاق میافتد که حضور فرد به تنهایی برای شروع کار در مغازه، کفایت نمیکند. پیش میآید که یک فرد یا سرمایه نقدی دارد بدون کار و مهارت و یا کار و تخصص وی در زمینهای خاص است و سرمایه چندانی ندارد. در این حالت فرد برای از دست ندادن سود آینده، برای خود بهدنبال شریک میگردد. اما بهتر است بدانید قبل از شروع به شراکت در مغازه، از لحاظ حقوقی و اصولی باید الزاماتی را رعایت کنید تا در آینده دچار اختلاف و ضرر نشوید. لازمه شروع به شراکت، برخورداری از آگاهی حقوقی و اصولی در زمینه مقررات مرتبط با این قرارداد است.
قبل از شروع شراکت در مغازه چه اقداماتی باید انجام دهید؟
برای شراکت در مغازه، باید نکات حقوقی بسیاری را در نظر بگیرید. این ارزیابی باید همه جانبه باشد چرا که هدف از شراکت در مغاز ه، مشخصاً جنبه اقتصادی آن است و در صورتی که راههای رسیدن به آن به درستی انتخاب شود، در مدت کوتاهی، رونق کاری و سود قابل توجهی بدست خواهد آمد. از مهمترین اقداماتی که باید حتما انجام دهید تهیه قرارداد مشارکت در مغازه است. اما در ابتدا ببینیم مشارکت به چه معناست؟
مشارکت از نگاه قانون
شرکت یکی از عقود و قراردادهایی است که به طور خاص در قانون مدنی مشخص شده است و اصطلاحاً به آنها عقود معین میگویند. با توجه به ماده ۵۷۱ قانون مدنی و مواد بعد از آن میتوان گفت شرکت عبارت است از ” درآمیختن سهمالشرکه نقدی و یا غیرنقدی متعلق به اشخاص حقیقی یا حقوقی متعدد، بنحو مشاع، بمنظور انتفاع، طبق قرارداد”. مطابق این تعریف به نقش حساس و مهم وجود قرارداد مشارکت بهعنوان اولین مرحله شکلگیری و نظمبخشیدن به توافقات و تعیین مسیر آینده رفتار شرکاء در موضوع مشارکت میرسیم.
نمونه قرارداد شراکت در مغازه چیست؟
نمونه قرارداد شراکت مغازه با عنوان مشارکت مدنی شناخته میشود و از جمله نمونههای قرارداد شراکت بین دو نفر است. طبق تعریف ارائه شده در قانون مدنی جمهوری اسلامی ایران، مشارکت مدنی به معنای درآمیختن سرمایه و داراییهای نقدی یا غیر نقدی متعلق به اشخاص حقیقی یا حقوقی متعدد به منظور انتفاع و تقسیم سود میباشد. بهعبارتی تعهدی است که دو یا چند نفر در ارتباط با یک موضوع کاری، تجاری، خرید و فروش و… با یکدیگر دارند و مشخصکننده میزان سهم هر فرد در مشارکت مربوطه است.
از این روی این قرارداد برای مشارکت در موضوعات مختلف و گوناگونی کاربرد دارد که قرارداد حاضر مربوط به همکاری و شراکت در انواع اصناف مربوط به فروشگاههای آفلاین (بازرگانی و تجاری و غیره) بطور مثال قرارداد شراکت مغازه بین دو نفر مورد استفاده قرار میگیرد.
از مهمترین و حرفهایترین اقداماتی که باید قبل از شروع شراکتتان انجام دهید این است که نمونه قرارداد مشارکت در مغازه را حتما تهیه کنید.
چه نکات حقوقی حین تنظیم نمونه قرارداد شراکت مغازه باید رعایت شود؟
یکی از قراردادهای پرکاربرد در مشارکت مدنی، نمونه قرارداد شراکت مغازه است. اما قبل از تنظیم آن چند نکته مهم وجود دارد که در هنگام عقد باید به آنها توجه کرد:
۱. در اولین قدم باید موضوع مشارکت که همان شراکت در مغازه است و همچنین نحوه مشارکت مشخص شود.
۲. حتما مشخصات شرکا در نمونه قرارداد شراکت برای مغازه ذکر شود.
۳. موضوع مهمی که در رابطه با نحوه مشارکت مطرح است، مساله آورده طرفین است که باید به تفصیل در قرارداد ذکر شود. به عنوان مثال آورده یکی از شرکا برای شراکت در مغازه میتواند سرمایه نقدی و آورده طرف دیگر میتواند کار و تخصص وی در زمینهای خاص باشد.
۴. مقدار سرمایه و سهم سود هر یک از طرفین به طور واضح مشخص و سپس نحوه پرداخت و تقسیم سود و زیان شراکت بیان شود. همچنین میزان سهم هر یک از طرفین در مورد هزینههای جاری و مصرفی را نباید در نمونه قرارداد شراکت مغازه فراموش کرد.
۵. هر قرارداد شراکت، دارای مدت زمان معینی است که پس از طی آن، قرارداد خود به خود فسخ شده و پس از آن قابل استناد نمیباشد پس حتما باید در قرارداد مشارکت در مغازه تاریخ شروع و پایان همکاری ذکر شود.
۶. از آنجایی که تعهدات و وظایف شرکا یکی از مهمترین موضوعاتی است که باید قرارداد شراکت در مغازه آن را دربربگیرد، این تعهدات باید به نحوی باشد که شرایط تنظیم یک قرارداد را متعادل کند، یعنی شرایط یک طرفه نباشد و قرارداد به سمتی نرود که شریک دغدغه این را داشته باشد که سهم او تضییع شده است یا اینکه فضا برای سوءاستفاده یکی از طرفین فراهم شود.
اگر هدف شما هم از عقد قرارداد شراکت در مغازه راهاندازی یک کسبوکار و رسیدن به سود آن است همین الآن نمونه قرارداد مشارکت در مغازه را دریافت کنید!
این نکات عمومی را قبل از قرارداد شراکت در مغازه فراموش نکنید!
گفتیم که هدف اصلی از نوشتن قرارداد شراکت در مغازه مشخص کردن میزان سهم هر شخص و بهرهبرداری از سود سرمایه و کار است. اما فراموش نکنید که برای رسیدن به این هدف باید نکات دیگری را هم مدنظر داشته باشید.
اخذ مجوزهای لازم جهت انجام موضوع شراکت در مغازه
قبل از راه اندازی کسب و کار و شروع به مشارکت در مغازه باید از راههای قانونی آن مطلع شوید، اولین مرحله برای ورود به این حیطه دریافت پروانه کسب است. این پروانه، مجوزی است برای شروع و ادامه کسب و کار یا حرفه که برای آغاز کار در محل مشخص یا جواز کسب معین، بهصورت موقت یا دائم به فرد یا افراد صنفی اهدا میشود و بدون دریافت آن، کار شما غیرقانونی محسوب میشود.
متن قرارداد شراکت در مغازه باید دقیق بوده و از لفظهای قانونی و حقوقی استفاده شود
اگر میخواهید در شراکتتان از بروز اختلاف بین خود و شریکتان جلوگیری کنید قبل از هر کاری باید ابهامات را رفع نمایید. از آوردن عبارات دوپهلو و مبهم خودداری کنید و متن قرارداد را بهگونهای بنویسید که وظایف و تعهدات هرکدام بهطور شفاف مشخص باشد.
اگر شما هم نیاز به یک نمونه قرارداد مشارکت در مغازه کامل دارید که تمامی بندهای لازم را داشته باشد میتوانید قرارداد شراکت در مغازه را دریافت کنید تا تجربه دهها قرارداد شکستخورده را تجربه نکنید.
اگر در مورد قوانین شراکت مغازه آگاهی کافی ندارید، حتماً از وکیل و یا کارشناس استفاده کنید
مشاوران حقوقی بخاطر تسلطی که به امور قراردادها دارند از کلیات حقوقی آن مطلعاند. مزیت مراجعه به کارشناس در این است که بسیاری از نکات توسط ذینفعان قرارداد ممکن است فراموش شده باشد و یا بصورت مخفی باقی بماند؛ لذا مشاور حقوقی قراردادها در تنظیم قرارداد مشارکت، به شما کمک میکند که بهترین ضمانت اجرایی در قرارداد مشارکت در مغازه برای شما درنظر گرفته شود.
قبل از امضای نمونه قرارداد مشارکت تجاری مغازه حتما آن را بخوانید
با امضای نمونه قرارداد مشارکت تجاری مغازه، فرد نسبت به آنچه که در آن ذکر شده متعهد میشود، پس باید قبل از امضای قرارداد به طور کامل تعهدات و وظایف ذکرشده در آن قرارداد را مطالعه کنید و سپس اقدام به امضای آن نمایید.
پس اگر شرکایی دارید که میخواهید با کمک یکدیگر شراکت خود را شروع کنید، حتما قرارداد مشارکت در مغازه را دریافت کنید.
نیاز به نمونه قرارداد شراکت مغازه دارید؟
در قراردادهای مشارکت نمیتوان از یک مدل قراردادی واحد برای تمام موارد موجود استفاده کرد و حتی اگر چنین نمونه قراردادی نیز تهیه شود به موازات عام بودن قرارداد، کارکرد آن زیر سوال میرود. پس بهتر است نمونه قرارداد شراکت مغازه را بهطور خاص حتما زیرنظر کارشناس حقوقی تهیه و تنظیم نمایید.