پخش زنده
امروز: -
۸۵ درصد از عسل تولیدی آذربایجان غربی معادل ۱۹هزار و ۶۹۱ تن صادر می شود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکزآذربایجان غربی، معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی در جلسه هم اندیشی و بررسی مسائل و مشکلات زنبورداران استان گفت: میزان مصرف عسل در استان سه هزار و ۲۸۰ تن است که درحدود ۱۹هزار و ۶۹۱ تن ، معادل حدود ۸۵ درصد آن مازاد بر نیاز استان است و به سایر استانهای کشور و کشورهای همسایه صادر می شود.
یوسفی رضایی با اشاره به اینکه استان تهران مهم ترین مصرف کننده عسل آذربایجان غربی در داخل کشور است افزود: عسل تولیدی استان به عراق به ویژه شمال این کشور ،ترکیه، منطقه اوراسیا و حاشیه خلیج فارس صادر میشود و اخیرا کشور چین نیز که خود یکی از تولید کنندگان مهم عسل دنیا است اقدام به واردات عسل آذربایجان غربی کرده است .
اشتغال ۱۱ هزار نفر در صنعت زنبور داری آذربایجان غربی
وی درادامه گفت: طبق آخرین سرشماری زنبورستانها در سال ۹۹، ۲۲ هزار و ۹۷۱ تن تولید عسل در استان تولید شده است که امسال به دلیل خشکسالی و تغییر شرایط آب و هوایی پبش بینی میشود در حدود ۵ الی ۱۰ درصد کمتر از سال قبل عسل از سطح زنبورستانها برداشت شود.
رضایی با اشاره به اشتغال دائم و فصلي بيش از ۱۱ هزار نفر در صنعت زنبورداري استان، تصریح کرد: در راستای تولید سایر محصولات کندوی زنبور عسل از جمله موم، بره موم ،ژله رویال ،گرده و زهر زنبورعسل در سطح استان و افزایش بهره وری و بالا بردن ارزش افزوده محصولات مرتبط با این صنعت با تشکیل کلاسهای آموزشی و ترویجی قدم های اساسی توسط سیستم دولتی و بخش خصوصی انجام گرفته است .
آذربایجان غربی پیشرو در تولیدات فرعی کندوی عسل
وی تصریح کرد: هم اکنون این استان در زمینه تولیدات فرعی کندوی زنبورعسل جزو استانهای پیشرو در کشور است.
یوسفی رضایی افزود: با توجه به تشکیل تمامی حلقه های صنعت زنبورعسل در استان از قبیل کارخانجات و کارگاه های بسته بندی عسل ،ظروف بسته بندی پلاستیکی و فلزی ، تولید کندو خالی و سایر ملزومات پرورشی و فروشگاههای عرضه و از همه مهمتر وجود بیش از یک میلیون و چهارصد هزار کلنی زنبور عسل ضرورت دارد که اولین زنجیره های عسل کشور در استان آذربایجان غربی با وجود تشکل ها و شرکت های قوی و توانمند شکل بگیرد که مقدمات ایجاد زنجیره ها انجام گردیده است که امیدواریم بزودی شاهد صدور مجوز زنجیره عسل در استان آذربایجان غربی باشیم.
توسعه زنبور داری درگرو بازار یابی و بازار رسانی
رضایی تاکید کرد: ورود بخش خصوصی به صورت هدفمند به این صنعت و تولید به همراه بازاریابی به روش های مدرن و روز دنیا ، می تواند زمینه ساز رونق این صنعت در استان باشد.
معاون بهبود تولیدات سازمان جهاد کشاورزی استان ادامه داد: یکی از مهمترین چالش های بخش صنعت زنبورداری استان بحث بازار رسانی است که با توسعه بازارچه های محلی می توان در جهت رونق اقتصادی صنعت زنبورداری در استان گامهای موثری برداشت.
در ادامه هریک از اعضای حاضر در جلسه به تبیین مسائل و مشکلات خود پرداختند و راهکارهای لازم برای برطرف شدن آنها توسط ریاست سازمان ارائه شد.