زنجان پیشگام در اجرای برنامه های گردشگری غذایی
گردشگری غذا فرصتی برای توسعه گردشگری در استان و کشور است.
به گزارش گروه اجتماعی
خبرگزاری صداوسیمای مرکز زنجان؛ معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی استان زنجان گفت: زنجان در اجرای رویدادهای گردشگری با محتوای خوراک و پیشرو گردشگری غذا در ایران پیشگام است چرا که این اداره کل، با برگزاری جشنواره ملی آش ایرانی از سال ۸۴ به عنوان اولین استان رویدادی با محتوای آشهای محلی در سطح ملی است.
علی اکبر شرفی افزود: گردشگری یکی از متنوعترین فعالیتهای جامعه مدرن محسوب می شود و در این میان غذا و خدمات آن یکی از مهمترین نیازها و بهانه های گردشگری در کنار دیگر محصولات گردشگری از جمله آثار تاریخی، طبیعی، جاذبه های انسان ساخت، سلامت و... بوده و در کنار اقامت و حمل و نقل یکی از سه نیاز اساسی برای فعالیت های گردشگری است.
وی اضافه کرد: اگر چه در آغازین مراحل و دوره های شروع پدیده گردشگری غذا، احتمالا چندان به عنوان جاذبه مطرح نبوده لیکن امروزه با امکان جابجایی گردشگران در پهنه جغرافیایی جهان بواسطه تنوع وسایل ارتباطی و سهولت دسترسی به نقاط مختلف جهان و امکان بازدید از دوردست ترین نقاط با ویژگی های فرهنگی و اجتماعی و آداب و رسوم اقوام مختلف، هرکدام از شاخصه های اقوام و ملل به عنوان گونه خاصی از جاذبه ها مطرح بوده و بهانه ای برای فعالیت های گردشگری است.
این مسوول ادامه داد: یکی از شاخصه ها عبارت است از انواع غذا که با توجه به تنوع فرهنگی، تنوع محصولات کشاورزی، مشخصات جغرافیایی و آب و هوایی دارای تنوع بسیار گسترده ای است که گردشگران برای بهره مند شدن از این تنوع موطن خود را ترک کرده و به فعالیت گردشگری می پردازند.
وی اظهار داشت: علاوه بر استفاده از انواع غذا در مناطق مختلف توسط گردشگران، با علاقمندی روزافزون گردشگران به این نوع از محصولات گردشگری امروزه رویدادهای مختلفی در نقاط مختلف دنیا با محتوای غذا و نوشیدنی برگزار شده و انبوهی از گردشگران برای حضور در این رویداد در قالب تورهای مسافرتی و یا انفرادی به فعالیت گردشگری می پردازند.
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی استان زنجان ادامه داد: همچنین این امر موجب شده است تا در دنیا مناطقی از جهان به عنوان مقاصد خاص گردشگری غذا مطرح شوند و امروزه شهر خلاق گردشگری غذا، رستوران های معروف و برند در جهان موجب افزایش میزان گردشگران به مقاصدی شده که در آن تنوع غذایی از جایگاه مهمی برخوردار بوده و مقاصد گردشگری سعی می کنند با ارائه انواع غذاهای سنتی و محلی سهم گردشگر پذیری خود را افزایش دهند.
وی با بیان اینکه کشورمان ایران نیز با توجه به تنوع منحصربهفرد اقلیم و تنوع بالای فرهنگی و قومی و به تبع آن آداب و رسوم مختلف، از تنوع غذایی بسیار بالایی در رستههای گوناگون خوراک برخوردار است، گفت: این امر در کنار جاذبههای تاریخی و فرهنگی و طبیعی موجب شده تا فعالان گردشگری به ویژه جامعه محلی و بخش دولتی فرصت را غنیمت شمرده و با بهره گیری از ظرفیت خوراک محلی از این فرصت برای رونق و توسعه گردشگری و کسب و کارهای مرتبط کرده و گردشگران را گاه با ارائه غذاهای متنوع، متفاوت و بسیار خوشمزه به حیرت وادارند.
این مسوول ادامه داد: همچنین طی سالهای اخیر در نقاط مختلف ایران از این فرصت به عنوان یک محتوای خوب و اثرگذار در رویدادهای گردشگری استفاده شده است و زنجان را میتوان به عنوان پیشرو در اجرای رویدادهای گردشگری با محتوای خوراک و پیشرو گردشگری غذا در ایران نام برد.
وی گفت: این جشنواره در دوران
برگزاری "۱۴ دوره" همه ساله با استقبال بسیار گسترده شرکتکنندگان و بازدیدکنندگان از نقاط مختلف دنیا مواجه بود و در روزهای برگزاری شور و نشاط فراوانی در محل برگزاری و منطقه گردشگری استان زنجان برپا بود.
شرفی با اشاره به اینکه با اجرای موفقیتآمیز جشنواره ملی آش ایرانی آوازه این جشنواره در سطح بینالمللی نیز پیچیده و برگزارکنندگان این جشنواره پس از یک دوره حضور سفرای کشورهای مختلف در آیین افتتاحیه جشنواره ملی آش ایرانی، در اندیشه اجرای یک جشنواره بینالمللی با محتوای غذا افتادند افزود: بدین گونه جشنواره بینالمللی غذای کشورهای اکو-جاده ابریشم پایهریزی شده و از سال ۹۴ این جشنواره در تقویم جشنوارههای بینالمللی گردشگری کشور ثبت شد.
وی خاطرنشان کرد: طی پنج دوره برگزاری این جشنواره مورد توجه شرکتکنندگان در سطح کشورهای عضو سازمان همکاریهای اقتصادی (اکو) و تعدادی از کشورهای مسیر جاده ابریشم قرار گرفت، لیکن با شیوع ویروس کرونا و انتشار بیماری کووید-۱۹ برگزاری این ۲ جشنواره مهم گردشگری متوقف شده و امید است با کنترل این بیماری و بازگشت گردشگری به شرایط عادی دوباره شاهد برگزاری این جشنواره ها در حوزه گردشگری استان زنجان باشیم.