کهگیلویه و بویراحمد سوگوار رحلت پیامبر اسلام (ص)
کهگیلویه و بویراحمد در سالروز رحلت نبی مکرم اسلام حضرت محمد مصطفی (ص) و شهادت مظلومانه سبط اکبرش امام حسن مجتبی (ع) سراسر عزا و ماتم است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز کهگیلویه و بویراحمد، به مناسبت فرا رسیدن ۲۸ صفر سالروز رحلت پیامبر اسلام (ص) و امام حسن مجتبی (ع) در استان دیشب و امروز در مناطق مختلف استان کهگیلویه و بویراحمد مراسم عزاداری برگزار شد.در این مراسم مردم ولایی در قالب هیاتهای عزاداری با حضور در مساجد، تکایا، بقعه امامزادگان و میدانهای مرکزی شهرها، بخشها و روستاهای کهگیلویه و بویراحمد در غم رحلت جانسوز پیامبر اکرم (ص) و شهادت امام حسن مجتبی (ع) بر سر و سینه زدند.
در این مراسم سخنرانان نیز به ذکر مصائب اهل بیت (ع) پرداختند و برخی از مردم ولایتمدار این استان با گستردن سفرههای نذری ارادت خود را به مقام شامخ نبوی و علوی ابراز کردند.
برپایی مجالس عزاداری و سوگواری در مساجد، تکایا و حسینیهها و عرض ارادت به ساحت مقدس نبی مکرم اسلام (ص) در برخی مناطق از جمله شهر یاسوج ادامه دارد.
بیست و هشتم صفر سالروز رحلت حضرت محمدبن عبدالله (ص) است پیامبر اکرم است، این روز همچنین سالروز شهادت امام حسن مجتبی (ع) نخستین فرزند امام علی علیه السلام و حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها نیز است که بنا به روایت شیعه و اهل سنت، شبیهترین انسانها به رسول خدا (ص) بودند.
روزهای پایانی ماه صفر در تقویم اسلامی روزهای بسیار غمبار و یادآور رحلت و شهادت بهترین انسانها و مخلوقات الهی است. رحلت جانسوز رسول مکرم اسلام (ص) و شهادت جانگداز نوه بزرگوارش امام حسن مجتبی (ع) و امام علی بن موسی الرضا (ع) است. در این ایام تمام دنیای اسلام غرق در ماتم و عزاست و در سوگ رسول خدا (ص) و فرزندانش مجلس عزا به پا کردهاند.
آخرین پیغمبر الهی، اشرف مخلوقات عالمین حضرت محمد بن عبدالله (ص) پس از ۲۳ سال دعوت و مجاهدت و ابلاغ پیام الهی و پس از فراز و نشیبهای فراوان در راه انجام رسالت بزرگ خویش، سرانجام در سال یازدهم هجری در روز بیست و هشتم ماه صفر بنا به روایت بیشتر علمای شیعه و دوازدهم ربیعالاول بنا به قول اکثر علمای اهل سنّت، در سن ۶۳ سالگی پس از ۱۴ روز بیماری و کسالت، رحلت فرمودند.
در رابطه با رحلت پیامبر مهر و رحمت حضرت محمد مصطفی (ص) در برخی از کتب آمده است که دلیل رحلت ایشان در مدینه بر اثر زهری بود که زنی یهودی به نام زینب در جریان نبرد خیبر به آن حضرت خورانیده بود. معروف است که پیامبر اسلام (ص) در بیماری وفاتش میفرمود: این بیماری از آثار غذای مسمومی است که آن زن یهودی پس از فتح خیبر برای من آورده بود. حضرت در هجرۀ مسکونی خویش در جوار مسجدی که تاسیس کرده بودند، به خاک سپرده شدند. هم اکنون مرقد مطهر آن حضرت، در مسجد النبی قرار دارد.
امام حسن مجتبی علیه السلام هم در ۲۸ صفر سال پنجاه هجری در سن ۴۷ سالگی به دستور معاویه بن ابی سفیان و به دست جعده دختر اَشْعَثِ بنِ قِیس مسموم شد و بر اثر همان زهر به شهادت رسید و در قبرستان بقیع (واقع در مدینه) به خاک سپرده شد.