پخش زنده
امروز: -
معاون توانبخشی اداره کل بهزیستی استان بوشهر گفت: ۷.۸ درصد جمعیت این استان سالمند هستند که این آمار نسبت به میانگین ۹.۲۸ درصد کشور پائین تر و از جمله استانهای جوان به شمار میرود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز بوشهر، محبوبه دهقانی افزود: با وجود جوان بودن جمعیت استان بوشهر اما روند تغییرات جمعیتی پدیده ای اجتناب ناپذیر است و با توجه به روند پیشروی باید نسبت به برنامهریزیهای متناسب با نیاز جامعه اقدام شود.
وی با اشاره به شعار "بهرهمندی عادلانه همه سنین از فناوری دیجیتال " اضافه کرد: با توجه به شرایط بیماری کووید ۱۹ باید ارتباط بیشتری از راههای دیجیتال با سالمندان برقرار شود تا ضمن تضمین سلامتی آنها ارتباطات نیز ادامه پیدا کند و این قشر از جمعیت کمتر احساس تنهایی کنند.
دهقانی بیان کرد: در زمان حاضر ۱۲هزار و ۳۵۹ هزار سالمند استان زیر پوشش بهزیستی هستند که از این شمار چهار هزار و ۴۰۰ نفر معادل پنج درصد زیر پوشش خدمات توانبخشی قرار دارند.
وی اظهار داشت: سیاست سازمان بهزیستی ارائه خدمات جامعه محور از جمله حق پرستاری خانواده محور، توانبخشی و مراقبت در منزل، مناسب سازی در منزل و تامین وسایل کمک توانبخشی از جمله سمعک، ویلچر و عصا با هدف بهبود کیفیت زندگی و حفظ استقلال نسبی این قشر از جمیعت در کنار خانواده است.
دهقانی گفت: در کنار این خدمات سه مرکز نیز برای نگهداری از سالمندان استان در بوشهر، دشتستان و کنگان فعال است که در زمان حاضر ۱۰۲ سالمند در این مراکز نگهداری میشوند که ماهانه برای هریک از این افراد ۲ میلیون تومان از طرف بهزیستی و ۷۱۰ هزار تومان نیز از طرف خانواده برای آنها هزینه و برای سالمندان مجهول الهویه نیز ۲میلیون ۴۰۰ هزار تومان یارانه به این مراکز پرداخت میشود.
معاون توانبخشی اداره کل بهزیستی استان افزود: از ۲۳هزار و ۷۷۹ نفر معلول زیر پوشش بهزیستی ۲هزار و ۶۰۰ نفر معادل ۱۱ درصد این جمعیت را ناشنوا و کم شنوا تشکیل میدهند.
دهقانی گفت: بیشترین مشکل ناشنوایان آشنا نبودن جامعه با زبان ملی اشاره است و افراد کمتری هستند که با این زبان آشنایی دارند.
وی اضافه کرد: در همین راستا کار غربالگری شنوایی بهزیستی از جمله طرحهای مهم این اداره کل است و تلاش شده به این وسیله کودکان دچار اختلال شنوایی در آغازین روزهای تولد شناسایی تا نسبت به درمان و برطرف کردن مشکل آنان از طریق کارهای توانبخشی و کاشت حلزون اقدام شود.
دهقانی ادامه داد: در زمان حاضر ۱۵ کیلینیک در ۱۱ استان کشور کار کاشت حلزون را انجام میدهند که اگر این کار به موقع (سن سه تا پنج سالگی) انجام شود امکان برطرف کردن مشکل شنوایی کودکان فراهم و در غیر این صورت صدمههای جبران ناپذیری به کودک وارد میشود.