مقامات محلی با پیش بینی برخورد چشم طوفان حارهای شاهین طی ساعات آتی به خشکی در شمال غربی عمان درحال تخلیه ساکنان مناطق ساحلی و اسکان آنان در پناهگاههای از پیش تعیین شده هستند.
تأثیرات شدید این طوفان در عمان از بامداد امروز (یکشنبه) در استانهای مسقط و باطنه آغاز شده و بارشهای سیل آسای باران به میزان ۵۰ تا ۱۱۰ میلیمتر پیش بینی میشود.
براساس دادههای ماهوارهای و آخرین تحلیلهای هواشناسی، کانون طوفان در حدود ۸۰ کیلومتری استان مسقط و سرعت باد ۱۲۰-۱۳۹ کیلومتر در ساعت گزارش شده است این درحالیست که هم اکنون سواحل عمان به شدت ناآرام و ارتفاع امواج به ۸ تا ۱۲ متر میرسد.
مرکز ملی حوادث غیرمترقبه و ستادهای مدیریت بحران مناطق مختلف ونیروهای امدادی که از ساعات اولیه بامداد روز گذشته در آماده باش کامل به سر میبرند در تمهیدات پیش بینی شده روزهای یکشنبه و دوشنبه را برای کلیه دستگاههای اداری، موسسات خصوصی و مدارس و دانشگاهها به جز نهادهای امدادی تعطیل اعلام کردند.
منابع رسمی تاکنون از مفقود شدن دو نفر و جان باختن یک کودک در سیلابهای بوقوع پیوسته و بروز خسارات زیادی در پایتخت و سایر مناطق تحت تاثیر این طوفان که وقوع آن در طول بیش ازیک قرن گذشته در نوار شمالی این کشور کم سابقه بوده است خبرمی دهند.
آب گرفتگی معابر و بالا آمدن آب دریا در کنار سواحل، مسدود شدن راههای جادهای و کوهستانی، رانش کوه، سقوط درختان، شکستگی خطوط اصلی انتقال آب در چند نقطه از از تبعات وقوع این طوفان گزارش شده است.
همچنین به دنبال قطع اضطراری برق مناطقی از این کشور هم اکنون در خاموشی به سر میبرند، این در حالیست که پروازهای فرودگاه بین المللی مسقط و فعالیت بنادر نیز تا اطلاع ثانوی به حالت تعلیق در آمده است.
پیش بینی میشود کانون این طوفان پس از رسیدن به ساحل در خشکی نیز تا عمق ۲۰۰ کیلومتری غرب عمان به پیش رفته و شامگاه دوشنبه از تاثیرات آن کاسته شود.
گفتنی است طوفان شاهین در ادامه طوفان گلاب است که پس از شکل گیری در خلیج بنگال به سمت هندوستان رفت و از خشکی مجدد به اقیانوس هند وارد شد و به دریای عرب رسید و در حال حاضر در دریای عمان فعالیت دارد.
علیرغم اینکه عمان در سالهای گذشته شاهد طوفانهای متعددی بوده، اما گفته میشود برای نخستین بار پس از سال ۱۸۹۰ میلادی است که طوفان با این وضعیت را شاهد خواهد بود.