پخش زنده
امروز: -
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: امیدواریم ارز ترجیحی هر چه زودتر از اقتصاد ایران حذف شود که این اقدام عملیاتی نیز خواهد شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای محمدرضا پورابراهیمی در نشست هم اندیشی وزیر صمت با رؤسای اتاقهای بازرگانی و جمعی از صادرکنندگان، افزود: نخستین مطالبه صادرکنندگان و بخش خصوصی از مجموعه حاکمیت ایجاد ثبات در دستورالعملها و آئیننامههاست. به عنوان نمونه فقط در یک سال یک بخشنامه بانک مرکزی ۱۷ بار تغییر کرد؛ لذا نخستین اقدام ایجاد ثبات در این بخش است.
وی ادامه داد: جنس رفتاری در تولید باید در جهت صادرات باشد. همچنین برای صادرات باید ضوابط ایجاد کنیم.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: تعهدات ارزی نیز موضوع دیگری است که باید مورد توجه قرار گیرد. نحوه تسویه و نرخ تسویه باید اصلاح شود، زیرا در غیر این صورت انگیزه برای بازگشت ارز از بین میرود.
پورابراهیمی افزود: قانون اتاق بازرگانی در کمیسیون اقتصادی مجلس در دست بررسی است. یکی از بحثهای اصلی دادن اختیارات و ظرفیتهای بیشتر به اتاق بازرگانی است، زیرا بانی اصلی صادرات غیرنفتی اتاق است ضمن اینکه ۹۰ درصد صادرات ما به ۱۰ کشور است که باید این ۱۰ کشور را در معرض توجه قرار دهیم.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: باید دیپلماسی اقتصادی هم تقویت شود و سفرای ما باید به مباحث اقتصادی اشراف کافی داشته باشند تا از ظرفیت آنها در کشورهای هدف استفاده کنیم.
پورابراهیمی افزود: استفاده از ساختارهای جدید در حوزههای اقتصادی نیز مهم است. عضویت ایران در سازمان شانگهای یکی از این ظرفیتها بود که محقق شد البته اوراسیا دیگر ظرفیت مهمی است که باید تعیین تکلیف شود.
وی ادامه داد: در حوزه مشوقها نیز باید اصلاحاتی انجام دهیم از جمله اصلاح مالیات بر ارزش افزوده در حوزه صادرات که در این باره ضمانتهای لازم برای استرداد مالیات ناشی از صادرات تصویب شده و تا یکی دو ماه آینده اجرایی میشود.
پورابراهیمی گفت: تشکیلاتی به نام سندیکای صادرکنندگان خوشنام باید ایجاد شود تا مشوقهای صادراتی مسیر درستی را طی کنند.
وی اضافه کرد: باید ایجاد شرکتها و سندیکاهای بزرگ صادراتی را عملیاتی کنیم و به سمت نشانسازی در جهت صادرات گام برداریم، میتوانیم به افزایش صادرات غیرنفتی امیدوار باشیم.