پخش زنده
امروز: -
دفتر مدیریت بحران استانداری سیستان و بلوچستان با صدور اطلاعیهای دستور تخلیه روستاهای در معرض خطر توفان حارهای جنوب این استان را صادر کرد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز سیستان و بلوچستان، بنابر اعلام دفتر مدیریت بحران استانداری سیستان و بلوچستان ، سالنهای مسقف سیستان و بلوچستان برای اسکان اضطراری درنظر گرفته شدند
همچنین بنابر اعلام روابط عمومی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی سیستان و بلوچستان، به دنبال نزدیک شدن توفان حارهای شاهین به سواحل مکران، این بنیاد در آماده باش کامل به سر میبرد
اکبر نورا مدیر بنیاد مسکن انقلاب اسلامی شهرستان چابهار هم گفت: به دنبال وقوع توفان و اعلام فرمانداری چابهار، کمیته مدیریت بحران بنیاد مسکن پس از تشکیل جلسه بلافاصله وارد عمل شد و با آمادهسازی مایحتاج ضروری و آمادهباش ناوگان ماشین، آلات سبک و سنگین عمرانی ، آماده خدمترسانی و کمک به همشهریان و دستگاههای خدماترسان منطقه است..
روابط عمومی شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان، با توجه به صدور هشدار فوری سازمان هواشناسی استان مبنی بر وقوع توفان حارهای و فعالیت این سامانه در مناطق جنوب شرقی سواحل چابهار تا جاسک، همراه با توفان شدید و بارش باران، احتمال تحت تأثیر قرار گرفتن تأسیسات شبکه و قطعی آب وجود دارد.
در این اطلاعیه از شهروندان این مناطق خواسته شده است نسبت به ذخیرهسازی آب ومدیریت مصرف آب اقدام کنند.
ستاد پیشگیری هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران چابهار، هم با توجه به هشدار سطح قرمز در پی تشکیل کم فشار حارهای، از عشایر منطقه خواست با قید فوریت نسبت به جمع آوری دام و احشام و استقرار آنها در جای امن و مطمئن اقدام کنند و سازههای مربوطه را جهت مقابله با توفان و بارندگی استحکام بخشیده و از استقرار در مسیلها و رودخانهها و مناطق پر خطر جدا خودداری کنند.
مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان گفت: چرخند شاهین منطبق با انتظارات هواشناسی ۱۵۰ کیلومتر دیگر به چابهار نزدیک شد به طوریکه چشم طوفان در کمتر از ۳۰۰ کیومتری از این بندر قرار دارد.
محسن حیدری افزود: در حال حاضر فاصله چشم طوفان تا بندر گواتر در جنوب شرق چابهار به کمتر از ۲۰۰ کیلومتر رسیده این در حالی است که روز گذشته این فاصله حدود ۷۰۰ کیلومتر بود.
وی افزود: براساس آخرین خروجی نقشههای پیشیابی و مدل های جوی انتظار می رود چرخند شاهین همچنان به سمت دریای عمان حرکت کند.
مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان ادامه داد: همانطور که انتظار می رفت شاهین حالا به یک طوفان سیکلونی شدید تبدیل شده و پیش بینی می شود سرعت وزش بادهای آن در فراساحل به ۱۲۰ کیلومتر بر ساعت و حتی بیشتر از آن نیز برسد.
حیدری خاطرنشان کرد: بارش شدید، رعد و برق و صاعقه، تندبادهای شدید و گردوخاک، سیلاب، بالاآمدن آب دریا و رودخانه های فصلی، افزایش ارتفاع موج و متلاطم شدن دریا مهمترین مخاطرات جوی متأثر از این چرخند حاره ای است.
وی اضافه کرد: در حال حاضر آسمان بخش وسیعی از نیمه جنوبی استان پوشیده از ابرهای این چرخند حاره ای است و رفته رفته بر ضخامت این ابرها افزوده می شود.
وی گفت: بررسی تصاویر ماهواره نشان میدهد که ابرهای چرخند شاهین تا نواحی جنوبی خاش پیش روی کرده است.