فروپاشی نظام درمانی افغانستان
تعطیلی گسترده مراکز درمانی در افغانستان
فدراسیون بینالمللی صلیب سرخ و جمعیت هلال احمر، از بسته شدن بیش از دو هزار و پانصد مرکز درمانی در افغانستان به دلیل نبود منابع مالی خبر داد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از کابل ؛ فدراسیون بینالمللی صلیب سرخ و جمعیت هلال احمر (IFRC) از بسته شدن بیش از دو هزار و پانصد مرکز درمانی در افغانستان به دلیل نبود منابع مالی خبر داد.
قطع کمک مالی بین المللی به نظام بهداشتی افغانستان
رسانههای جمعی افغانستان به نقل از «الکساندر ماتیو» مدیر منطقهای فدراسیون بین المللی صلیب سرخ و جمعیت هلال احمر که در سفر چهار روزه از افغانستان بازدید کرد، اعلام کردند: کمک مالی به نظام بهداشتی افغانستان قطع شده است که براثر آن بیش از دو هزار و پانصد مرکز درمانی بسته شده است بیش از بیست هزار کارمند بهداشتی شغل خود را از دست داده اند و حقوق دریافت نمیکنند که بیش از هفت هزار نفر از آنان زنان هستند.
هشدار صلیب سرخ جهانی :گرسنگی و بیماری در انتظار مردم افغانستان
فدراسیون بین المللی صلیب سرخ و جمعیت هلال احمر هشدار داده است در صورت اختصاص نیافتن کمکهای خارجی، نظام بهداشت افغانستان سقوط خواهد کرد و مردم با گرسنگی شدید روبرو خواهند شد.
الکساندر ماتیو تصریح کرد: اگر پول برای پرداخت حقوق کارمندان و عرضه خدمات به ویژه خدمات درمانی تامین نشود، کمبود شدید امکانات مالی و زمستان آینده، افغانستان را دچار بحران بشری بزرگ خواهد کرد.
قبل از این نیز سازمان بهداشت جهانی به سقوط نظام بهداشت و سلامت افغانستان هشدار داده بود.
هشدار به وقوع فاجعه بشری در افغانستان
از سوی دیگر سازمانهای بین المللی گفته اند هجده میلیون از جمعیت حدود سی و پنج میلیونی افغانستان به کمکهای فوری غذایی نیاز دارند.
معاون رییس کابینه طالبان نیز روز گذشته وضعیت اقتصادی افغانستان را بحرانی اعلام کرد و از تشکیل کمیسیون ویژه برای مهار بحران خبر داد هر چند طالبان منابع مالی مورد نیاز برای تامین غذا و داروی مورد نیاز مردم افغانستان را در اختیار ندارد.
از سوی دیگر جامعه بین المللی نیز دولت طالبان را به رسمیت نمیشناسد، صندوق بین المللی پول کمکهای خود به افغانستان را به حالت تعلیق در آورده است و آمریکا نیز نه و نیم میلیارد دلار پول افغانستان را مسدود کرده است.
طالبان همچنان از جامعه جهانی میخواهد کمکهای بشر دوستانه را به مسایل سیاسی گره نزنند.
سازمان بهداشت جهانی درباره فروپاشی بخش سلامت افغانستان هشدار داد و تاکید کرد این بخش تا پایان امسال به دریافت ۱۰۰ میلیون دلار کمک نیاز دارد.
این سازمان خواستار ادامه ارسال کمکهای بهداشتی به افغانستان شد و افزود: توقف این کمکها باعث توقف فعالیت خدمات رسانی در ۲۲۰۰ بیمارستان و مرکز درمانی در سراسر افغانستان خواهد شد.
افغانستان از کمبود تجهیزات پزشکی و دارویی رنج میبرد و بیمارانی که در بیمارستانها بستری میشوند، خودشان باید تجهیزات پزشکی برای عمل جراحی و داروهای مورد نیاز را تامین کنند. فعالیت بسیاری از آزمایشگاهها در افغانستان هم متوقف شده است. تصمیم بانک جهانی برای تعلیق تامین مالی بخش بهداشت در افغانستان، تاثیر منفی بر قدرت این بخش گذاشته است. بسیاری از کادر پزشکی هم از افغانستان مهاجرت کرده اند که مشکلات این بخش را افزایش داده است.