پخش زنده
امروز: -
«علویه ربابه مجتهد نجفی» در ۶۵ سالگی به عنوان دانشجو در دانشگاه پیام نور پذیرفته شد و در حال حاضر نیز در ۷۵ سالگی دانشجوی مقطع کاردانی رشته روانشناسی است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از پایگاه اطلاعرسانی کمیته امداد، دوران سالمندی، بازه زمانی است که افراد ممکن است با مشکلات جسمانی افسردگی، آلزایمر، اضطراب و ... مواجه شود و بهواسطه آن میبایست بیش از پیش مورد توجه قرار گیرند.
در مواردی این افراد سالمند به دلیل تنهایی یا مشکلات معیشتی، تحت حمایت کمیته امداد قرار میگیرند که بسیاری از آنان دارای قابلیتهای فردی و زمینههای موفقیت در حوزههای فرهنگی و اجتماهی هستند.
کمیته امداد به عنوان بزرگترین نهاد امدادرسان و حامی اقشار محروم و کمبرخوردار نمونههای زیادی از این افراد را در مجموعه مددجویان تحت حمایت خود دارد؛ افرادیکه با وجود سن و سال بالا، توانستهاند در زمینههای مختلف شاخص شوند که این ناشی از نگاه متفاوت آنها به زندگی است.
این گزارش به بهانه روز سالمند به توصیف زندگی مسنترین دانشجوی کشور که مددجوی کمیته امداد است، میپردازد.
خانم «علویه ربابه مجتهد نجفی» بانوی ۷۴ سالهای که از حدود ۳۰ سال پیش به دلیل جدایی از همسر و سرپرستی ۲ فرزندش، تحت حمایت کمیته امداد قرار گرفت و هم اکنون با وجود ناتوانی جسمی در رشته روانشناسی در مقطع کاردانی در حال تحصیل است.
این مددجوی سالمند که پیش از این نیز در مقطع کاردانی در رشته «مدیریت و آبادانی روستاها» تحصیلات خود را به اتمام رسانده است، میگوید: در سن ۲۰ سالگی دیپلم خود را گرفتم، اما به دلیل مشغلههای زندگی نتوانستم ادامه تحصیل دهم. وقتی فرزندانم از آب و گل درآمدند در ۶۵ سالگی در رشته «مدیریت و آبادانی روستاها» در سال ۹۰ در دانشگاه پیامنور پذیرفته شدم.
وی میگوید: بهدلیل اینکه دانشگاهی که در آن تحصیل میکردم، امکان تحصیل در مقاطع بالاتر را نداشت، نتوانستم در آن رشته ادامه تحصیل دهم و به ناچار زمینه تحصیلی خود را تغییر دادم و رشته روانشناسی را انتخاب کردم.
وی در مورد انگیزه خود برای ادامه تحصیل میگوید: در دین ما بر ثواب کسب علم و دانش تاکید بسیار شده و علاوه بر این در شعر و ادبیات هم بر اهمیت کسب دانش صحبتهای فراوانی شده که عمل به آنها مشوق من برای ادامه تحصیل بوده است.
خانم نجفی با روحیه دانشطلبی خود و کمک فرزندانش پس از سالها توانست است ادامه تحصیل بدهد. این دانشجوی مسن دارای دو فرزند دختر است که یکی از آنان پزشک و دیگری مهندس برق است.
سالمندترین دانشجوی کشور در خصوص تاثیر تحصیل بر زندگیاش هم عنوان میکند: با وجودی که از زمان تحصیل در دانشگاه همزمان به کارهای خانه هم باید برسم، اما این موضوع من را خسته نمیکند و با خواندن درس احساس جوانی میکنم.
خانم مجتهد نجفی در خصوص شرایط درس خواندنش میافزاید: شبها ۲ ساعت میتوانم مطالعه میکنم، چون باید به کارهای منزل برسم. فهم درسها چندان برایم دشوار نیست، اما اخیرا در درسها بیشتر از فرزندانم کمک میگیرم.
وی در خصوص برنامهاش برای آینده هم میگوید: روانشناسی رشته جذابی است و در حل مسایل سخصی، خانوادگی و اجتماعی خیلی کمک میکند، اما بیشتر از مقطع کاردانی نمیخواهم ادامه تحصیل دهم و قصد دارم مطالعهام را به صورت شخصی ادامه دهم.
این مددجوی سالمند کمیته امداد در چند نوبت به شبکههای تلویزیونی دعوت شده و بهعنوان یک الگو که با وجود کهولت سن همچنان مشتاق کسب علم است مورد تقدیر قرار گرفته است؛ خود او به این موضوع اذعان دارد که این چنین تکریمها برای او قوت قلب بوده و او را برای ادامه مسیر امیدوار کرده است.
توجه به اقشار مختلف همچون سالمندان و افرادی که دچار از کارافتادگی هستند، از وظایف ذاتی کمیته امداد بوده و این نهاد در کنار توجه به آیندهسازان این مرز و بوم، تکریم و حمایت از سالمندان بیبضاعت را همواره در دستور کار داشته است.