درخشش ایران در نمایشگاه بینالمللی کتاب مسکو
سی و چهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب مسکو پس از تاخیری طولانی به دلیل همهگیری کرونا امسال در حالی برگزار شد که جمهوری اسلامی ایران با عرضه صدها عنوان کتاب به زبانهای فارسی، روسی و انگلیسی حضوری پررنگ را تجربه کرد.
به گزارش علی دارابی خبرنگار سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از مسکو ؛ نمایشگاه بینالمللی کتاب مسکو امسال در حالی پایان یافت که تازههای حوزه نشر ایران با استقبال مخاطبان روسی مواجه شد.
سی و چهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب مسکو پس از تاخیری طولانی به دلیل همهگیری کرونا امسال در حالی برگزار شد که جمهوری اسلامی ایران با عرضه صدها عنوان کتاب به زبانهای فارسی، روسی و انگلیسی حضوری پررنگ را تجربه کرد.
نمایشگاه بینالمللی کتاب مسکو بعنوان یکی از قدیمیترین رویدادهای فرهنگی سالانه در روسیه و اروپا امسال در حالی وارد سی و چهارمین دوره برگزاری خود شد که خانه کتاب و ادبیات ایران به نمایندگی حوزه نشر داخلی و انتشارات صدرا وابسته به بنیاد مطالعات اسلامی ابن سینا به عنوان ناشر ایرانی در خارج از کشور، با عرضه صدها عنوان کتاب به زبانهای فارسی، روسی و انگلیسی در حوزه تاریخ، فرهنگ و تمدن ایرانی-اسلامی، ادبیات تفکری، دفاع مقدس، زبان و ادب فا سی، کودک و نوجوان و تصویرگری، علاقمندان بسیاری را به خود جذب کردهاند.
همزمانی این نمایشگاه با هفته دفاع مقدس سبب شده است امسال کتابهای حوزه فرهنگ دفاع مقدس، خاطرات و زندگینامه شهدای والامقام و نیز داستانهای حماسه و ایثار رزمندگان دلیر اسلام پر رنگتر از همیشه باشد.
غرفه ایران در سی و چهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب مسکو امسال شاهد بخش جدیدی بنام هنر تصویرگری بود که این بخش شهروندان روسی هنر دوست را مجذوب خود کرد.
همنشینی حکیم عمر خیام و داستایوفسکی نویسنده شهیر روسی در یکی از تابلوهای تصویری، اثر خانم مهشید دارابی هنرمند تصویرگر ایرانی، از سوی بسیاری بازدیدکنندگان و مدیران برگزاری این نمایشگاه بعنوان یکی از بهیاد ماندنیترین آثار عرضه شده در نمایشگاه امسال مورد تمجید قرار گرفت.
در سی و چهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب مسکو بیش از ۲۵۰ ناشر روسی و دهها ناشر خارجی شرکت کرده بودند و خانه کتاب و ادبیات ایران که از موسسات تابعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی میباشد نیز به نمایندگی از مجموعه ناشران کشور با همکاری رایزنی فرهنگی ایران در مسکو، غرفه ایران را در این نمایشگاه برپا کرده بود.
انتشارات صدرا وابسته به بنیاد مطالعات اسلامی ابنسینا نیز که در روسیه تاسیس و ثبت شده است با بیش از ۳۵۰ اثر در موضوعات فلسفه و عرفان، علوم قرآنی، اقتصاد اسلامی، حقوق، هنر اسلامی، زبان و ادبیات فارسی و کتابهای کودک و نوجوان همچون دورههای گذشته در این نمایشگاه حضوری فعال داشت.
از آنجا که تمرکز نمایشگاه امسال بر حوزه کتابهای کودک و نوجوان بود، انتشارات سروش با عرضه بیش از یکصد عنوان کتاب به زبانهای فارسی، روسی و انگلیسی، میزبان تعداد زیادی از خانوادهها و کودکان بود.
در غرفه خانه کتاب و ادبیات ایران همچنین کارگاه آموزشی برای معرفی سبک ویژهای از نقاشی ایرانی با عنوان تصویرگری دایر شده بود.
شات لیست
۱ - حسین صفری مدیر غرفه ملی ایران در نمایشگاه بین المللی کتاب مسکو
۲ - سعید کرمی مدیرعامل انتشارات سروش
۳- الکساندر کارتاشوف ناشر روسی