پخش زنده
امروز: -
مؤسس باشگاه تمدن شرق لبنان طی بازدید از کتابخانه آستان قدس رضوی برای ترجمه و انتشار کتابهای با موضوع امام رضا(ع) به زبانهای انگلیسی و رومانیایی اعلام آمادگی کرد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز خراسان رضوی ،ایلی سرغانی با استقبال از گسترش روابط با سازمان کتابخانههای آستان قدس رضوی گفت: مؤسسۀ انتشاراتی ما شعب مختلفی در سیدنی و ملبورن استرالیا و اربیل عراق دارد و ما این توانایی را داریم که کتابهای مورد نظر را ترجمه و منتشر کنیم.
همچنین شیخ غازی یوسف حنیه، رئیس تجمع علمای مسلمان در لبنان، الاب نیکولاس ضغبینی نماینده اسقف عصام یوحنا درویش، رئیس اسقفهای منطقه فرزل و بقاع لبنان و ایلی سرغانی، روزنامهنگار مسیحی و مؤسس باشگاه تمدن شرق در لبنان در بازدید از کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی و گفتگو با رئیس سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی این مرکز را باعث شگفتی خواندند.
شیخ غازی یوسف حنیه در این دیدار با بیان اینکه هر قسمت از این کتابخانه، کتابخانهای مستقل است گفت: ما در این کتابخانه آثار گشایش فرهنگی به روی همه دنیا را دیدیم و تأییدی است بر اینکه اسلام دین بستهای نیست.
نماینده رئیس اسقفهای منطقه فرزل و بقاع لبنان نیز در این بازدید با اظهار شگفتی از تاریخ ۱۱۰۰ ساله کتابخانۀ آستان قدس رضوی و وجود ۱۵۰ هزار نسخۀ خطی و چاپ سنگی کهن در این کتابخانه گفت: من برای اولین بار است که به ایران سفر کردم و باید بگویم آنچه را در کودکی در باره تمدنهای کهن و مراکز علمی و فرهنگی دنیا به ما میگفتند اکنون با مشاهده این کتابخانه میتوانم درک کنم.
الاب نیکولاس ضغبینی افزود: من برای چنین نظمی به مسوولان این کتابخانه بزرگ تبریک میگویم و معتقدم ملتها با پیشرفت تکنولوژی پیشرفت نمیکنند بلکه با داشتن میراث علمی گستردهای مانند این کتابخانه پیشرفت حاصل میشود.
وی ادامه داد: علم و دانش در این سرزمین ریشهدار است و این ریشههای علمی که بسیار ژرف و عمیق هستند کشور را پیش برده است و آرزو دارم هر انسانی در دنیا بتواند از این مرکز بازدید کند و از این گنجینه ارزشمند بهرهمند شود..
رئیس سازمان کتابخانه و موزه های آستان قدس رضوی وجود بیشترین نسخ خطی قرآن، ۱۵۰ هزار نسخه خطی و چاپ سنگی در موضوعات مختلف، ۱۴ میلیون برگ سند تاریخی و نمایش هشت هزار اثر موزهای در موزه آستان قدس رضوی را برخی از افتخارات این مرکز خواند.
وی ادامه داد: ما چهار وظیفه حفاظت و صیانت، آسانسازی دسترسیها، ارتباطات و تعامل و احیای تراث را بر دوش داریم.
در این مراسم به هریک از اعضای هیات لبنانی، آی.پی دسترسی مجازی به نسخه دیجیتال منابع خطی این مرکز اهدا شد.