پخش زنده
امروز: -
کاربران در شبکههای اجتماعی، مرگ مشکوک یک جوان فرانسوی را با تزریق واکسن آمریکایی فایزر مرتبط دانستند.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما به نقل از پایگاه اینترنتی وست فرانس، تحقیقات درباره ارتباط مرگ یک جوان فرانسوی با ترزیق دوز دوم واکسن فایزر آغاز شده است. در حال حاضر هیچ نشانهای مبنی بر ارتباط میان این مرگ با واکسیناسیون وجود ندارد، اما طبق پروتکل ها، این موضوع به شرکت داروسازی اعلام شده است. سازمان بهداشت منطقهای و دادستانی اکس- آن- پرووانس اعلام کرد تحقیقات در این زمینه را آغاز کرده است. گفته میشود این دختر دانش آموز روز ۲۰ سپتامبر در مدرسه دچار درد و ناراحتی شده بود. وی به مرکز درمانی منطقه منتقل شد و یک روز بعد جان باخت. این دختر نوجوان یازده روز قبل دومین دوز واکسن کووید ۱۹ را دریافت کرده بود. تحقیقات در مورد کشف ارتباط مرگ این نوجوان دبیرستانی با تزریق واکسن، چند روز پس از دریافت دومین دوز واکسن فایزر در فرانسه آغاز شده است.
سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد بررسیهای پزشکی و دارویی در جریان است و هنوز برای اعلام این ارتباط زود است. دادستانی منطقه دستور کالبد شکافی را صادر کرده است. بنابر اعلام روزنامه لیبراسیون، شرایط مرگ این نوجوان مبهم است و تاکنون هیچ گزارشی در این زمینه منتشر نشده است. روزنامه پاریزین به نقل از یک منبع نزدیک به پرونده اعلام کرده در این پرونده بحث آمبولی ریه مطرح است. اگرچه در خصوص برخی واکسنهای کرونا خطر بالای ترومبوز مطرح شده است، اما مسئله در مورد واکسن آر انای پیام رسان فایزر مطرح نیست. در حال حاضر فقط واکسنهای فایزر و مادرنا برای تزریق به کودکان ۱۲ تا ۱۷ ساله مجاز اعلام شده اند. مرگ این جوان فرانسوی به سرعت در شبکههای اجتماعی منتشر شد و برخی کاربران این مرگ را با تزریق واکسن مرتبط دانستند.
موضوع عوارض در واکسن فایزر و واکسنهای مبتنی بر فناوری mRNA متفاوت است. این فناوری با اینکه یک جهش بزرگ در علم پزشکی است، اما برخلاف فناوری سایر واکسنها، تا پیش از این در هیچ واکسنی مورد استفاده قرار نگرفته است. در ماههای ابتدایی واکسیناسیون، گزارشهایی مبنی بر مرگ افراد پس از تزریق واکسن در رسانهها انعکاس یافت. با این وجود، واکسن فایزر به تأیید کامل سازمان غذا و داروی آمریکا رسید. چرا که علاوه بر اقتضائات پاندمی کرونا، معادلات کلان سیاسی و اقتصادی نیز بر بحث واکسنها تاثیرگذار بوده است.