پخش زنده
امروز: -
یک متخصص طب سنتی- ایرانی: هیچ یک از توصیههای طب ایرانی نمیتواند جانشین واکسیناسیون کرونا شود، مهمترین کار در شرایط کنونی برای پیشگیری از مرگ و میر بیماران و کاهش عوارض کرونا، واکسیناسیون است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی وزارت بهداشت؛ آقای دکتر مرتضی مجاهدی گفت: برخی از نظرات و پیشنهادهای نسنجیدهای در خصوص پیشگیری از ابتلا به کرونا توسط افرادی و با نام طب سنتی یا ایرانی ارائه میشود، اما طب ایرانی کمکهای خوبی در زمینه پیشگیری از این بیماری از جمله توصیههای حفظ سلامتی عمومی دارد که اغلب با مستندات علمی تأیید میشود و به کاهش میزان ابتلا و عوارض بیماری کرونا کمک میکند.
وی افزود: متأسفانه برخی افراد به نام طب ایرانی، ادعاهایی را مطرح و اظهارنظر میکنند که از نظر علمی، جایگاهی ندارد و قصد آنها بیشتر مطرح کردن نام و سلایق شخصی شان است که با توجه به اقبال مردم به طب سنتی ایرانی، پشت تریبونهایی مثل طب سنتی خودشان را قرار میدهند و مطالب گاهی نادرست شان را به نام طب سنتی ایرانی به جامعه منتقل میکنند تا بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
آقای دکتر مجاهدی یادآور شد: افرادی که جریانات مخالفت با واکسن را مدیریت و هدایت میکنند، عموما سطح دانش سلامت و پزشکی اندکی دارند و هدف آنها بیشتر جریان سازیهای اجتماعی و مطرح کردن خودشان و مجموعههای شان است. مطالبی که در مخالفت با واکسیناسیون گفته میشود، پشتوانه علمی ندارد.
این متخصص طب ایرانی خاطرنشان کرد: متأسفانه برخی افراد موجی از هراس علیه واکسیناسیون را در بین مردم با هدف سوء استفاده از افکار عمومی و اهداف شخصی یا کاسب کارانه رواج میدهند. جنبشها و جریانات ضدواکسن در بسیاری از کشورهای جهان فعال هستند، اما شدت فعالیت آنها در کشورهای مختلف، متفاوت است.
مسؤول مرکز تحقیقات طب ایرانی و تاریخ علوم پزشکی دانشگاه علوم پزشکی بابل گفت: نتایج حاصل از واکسیناسیون، بهترین عامل برای مقابله با شبهه افکنیها در مورد واکسن است. مطالب علمی که منتشر شده یا میشود، میتواند مستندی برای تأثیرگذاری واکسیناسیون در کشورهای مختلف باشد.
وی تصریح کرد: هم اکنون واکسیناسیون، مهمترین عامل پیشگیری از مرگ و میر بیماران و عوارض ناشی از کرونا است و در آینده نیز افرادی که واکسینه شده اند حتی با تسلط جهشهای جدید ویروس، کمتر دچار مرگ و میر و عوارض شدید بیماری، خواهند شد.
عضو هیأت علمی دانشکده طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی بابل تأکید کرد: واکسیناسیون، آسیبهای وارد شده از سوی کرونا به زندگی در ابعاد مختلف از جمله حوزه اجتماعی، فرهنگی، سلامت و اقتصادی را به شدت کاهش میدهد.
آقای دکتر مجاهدی افزود: خوشبختانه در ایران، برغم شبهه افکنیها در مورد واکسن و فعالیتهای زیاد جنبشهای ضد واکسن، درصد زیادی از مردم از واکسیناسیون عمومی علیه کرونا استقبال کرده و میکنند. با توسعه واکسیناسیون، حجم زیادی از ابتلا به کرونا، مرگ و میر و عوارض ناشی از این بیماری کاهش پیدا میکند.