پخش زنده
امروز: -
فقط چهار درصد مردم قاره آفریقا به طور کامل در برابر کرونا واکسینه شده اند، در حالی که ۶۰ درصد جمعیت اتحادیه اروپا دو دُز واکسن را دریافت کرده اند.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما به نقل از شبکه تلویزیونی بی بی سی، سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد فقط ۱۴ کشور آفریقایی بیش از ۱۰ درصد جمعیت خود را در برابر ویروس کرونا واکسینه کرده اند. فقط چهار درصد آفریقاییها به طور کامل واکسینه شده اند، در حالی که در کشورهای عضو اتحادیه اروپا، ۶۰ درصد جمعیت به طور کامل واکسینه شده اند.
سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد فقط ۱۴ کشور از ۵۴ کشور آفریقایی هدف جهانی واکسیناسیون بیش از ۱۰ درصد جمعیت خود را در برابر ویروس کرونا تا پایان ماه سپتامبر (۸ مهر)، محقق کرده اند.
این عمدتاً به این دلیل است که کوواکس (Covax)، سازوکار ایجاد شده برای توزیع واکسن کرونا بین کشورهای فقیر، نتوانسته است دزهای کافی دریافت کند.
کشورهای آفریقایی سیشل، موریس و مغرب به بالاترین درصدهای واکسیناسیون در آفریقا که برای این سه کشور بالای ۴۰ درصد است، دست یافته اند. سازمان جهانی بهداشت این مسئله را به برنامههای گسترده واکسیناسیون در این کشورها، مساحت و جمعیت این کشورها نسبت میدهد.
کشورهای آفریقایی دیگر که این هدف جهانی را محقق کرده اند، عبارتند از: تونس، اسواتینی، کِیْپ وِرد (دماغه سبز)، بوتسوانا، جزایر کومور، زیمبابوه، گینه استوایی، آفریقای جنوبی، موریتانی، لسوتو و رواندا.
براساس برنامه کوواکس، قرار بود حدود ۳۰۰ میلیون دز واکسن کرونا به کشورهای آفریقایی تحویل داده شود، اما پس از آنکه کشورهای ثروتمندتر بخش اعظم ذخیره واکسن کرونا را خریداری کردند، کشورهای آفریقایی توانستند فقط ۷۲ میلیون دز را به دست آورند.
پایگاه اینترنتی ورلد میترز نیز در این باره نوشت: آفریقای جنوبی با بیش از دو میلیون و ۹۰۰ هزار مبتلا و ۸۷ هزار و ۵۲۵ مورد مرگ ناشی از ویروس کرونا از آغاز همه گیری کووید-۱۹ تا کنون، دارای بیشترین آمار ابتلا و مرگ و میر در بین کشورهای آفریقایی است. مغرب و تونس در جایگاههای دوم و سوم قرار دارند.