بیشترین پروتئین در کدام سبزیجات است؟
کدام سبزیجات، بیشترین پروتئین را دارند؟
به گزارش گروه وبگردی خبرگزاری صدا و سیما، در هر الگوی تغذیهای سلامتمحور، باید روزانه از سبزیجات استفاده کرد. این مواد غذایی سرشار از مواد مغذی، بهخصوص ویتامینها هستند و بدن برای عملکرد بهینه به آنها نیاز دارد.
همه سبزیجات در مقایسه با حبوبات، لبنیات یا گوشتها سرشار از پروتئین نیستند، اما این مطلب، سبزیجات سرشار از پروتئین را نیز به شما معرفی میکند تا بیشتر بتوانید از آنها در رژیم غذایی روزانه استفاده کنید.
۱. نخود فرنگی: ۸.۶ گرم پروتئین در هر لیوان
نخود فرنگی در گروه سبزیجات پرکاربرد قرار میگیرد و بهطرز عجیبی سرشار از پروتئین است. نخود فرنگی منبع خوبی هم برای دریافت فیبر بهشمار میآید و هر لیوان از آن میتواند ۳۵ درصد از نیاز روزانه بدن به فیبرهای غذایی را تأمین کند. شما میتوانید نخود فرنگی را به غذاهای مختلف مانند ماکارونی یا سوپها اضافه کنید تا پروتئین دریافتی روزانه خود را افزایش دهید.
۲. اسفناج: ۵.۲ گرم پروتئین در هر لیوان
اسفناج، دومین گونه از سبزیجات سرشار از پروتئین است که مواد مغذی بسیار مهمی را هم به بدن میرساند. اسفناج، مقدار بالایی از ویتامینهای A، K و C را درون خود گنجانده است و در نتیجه، سیستم ایمنی را تقویت و از سلامت بینایی محافظت میکند و جریان خون مطلوبی در بدن بهوجود میآورد.
۳. کنگر فرنگی: ۴.۸ گرم پروتئین در هر لیوان
کنگر فرنگی، نهتنها پروتئین زیاد دارد، بلکه فیبر و مواد مغذی مختلفی را نیز وارد بدن میکند. شما میتوانید از کنگر فرنگی تازه همراه با غذاهای مختلف یا بهعنوان بخشی از سالاد استفاده کنید.
۴. ذرت شیرین: ۴.۷ گرم پروتئین در هر لیوان
بر خلاف تصور بعضی افراد، ذرت شیرین جزو مواد غذایی سالم و مفیدی است که کیفیت غذایی قابل توجه دارد. ذرت بهعنوان یکی از منابع مناسب دریافت فیبر شناخته میشود، زیرا هر لیوان از آن میتواند ۱۲ درصد از نیاز روزانه بدن به فیبر غذایی را تأمین کند.
همین ویژگی ذرت میتواند حس سیری مطلوبی بهوجود آورد، به این دلیل که پروتئین موجود در آن نیز در بهوجود آوردن حس سیری نقش دارد.
۵. آووکادو: ۴.۶ گرم پروتئین در هر لیوان
دلایل بسیاری برای استفاده از آووکادو وجود دارند، از کمک به کاهش وزن تا تقویت سلامت قلب. آووکادو نهتنها پروتئین مطلوبی به بدن میرساند، بلکه منبع خوب دریافت فیبر غذایی و پتاسیم است. شما میتوانید از آووکادو همراه با میوههای مختلف یا بهعنوان بخشی از سالاد استفاده کنید.
۶. مارچوبه: ۴.۳ گرم پروتئین در هر لیوان
مارچوبه، سرشار از پروتئین است، در حالی که کربوهیدرات کمی دارد و مواد مغذی مختلفی را نیز وارد بدن میکند. این ماده غذایی منبع بسیار خوب دریافت فولات و ویتامین A است که برای رشد سلولها، حفظ سلامت بینایی و محافظت از پوست، اهمیت ویژهای دارند.
۷. کلم بروکسل (فندقی): ۴ گرم پروتئین در هر لیوان
کلم بروکسل، نهتنها پروتئین مناسبی در کنار فیبر غذایی به بدن میرساند، بلکه مواد مغذی مختلفی نیز دارد تا هم حس سیری مطلوب ایجاد کند و هم یک خوراکی مغذی باشد. از میان مهمترین مزیتهای استفاده از کلم بروکسل، میتوان به پیشگیری از ابتلا به سرطان و کاهش فشار خون اشاره کرد.
۸. قارچ: ۴ گرم پروتئین در هر لیوان
طعم متفاوت قارچ، این خوراکی را از دیگر سبزیجات جدا میکند. این خوراکی مهم، نهتنها پروتئین مناسبی دارد، بلکه مجموعهای از ویتامینهای B را نیز درون خود گنجانده است. قارچهایی که هنگام رشد و پرورش با پرتوهای فرابنفش خورشیدی تماس دارند، حاوی ویتامین D هستند.