پخش زنده
امروز: -
تیرماه سال گذشته بود که نخستین مرکز نیکوکاری آتشنشانی با هدف کمک به نیازمندان با حضور رئیس کمیته امداد افتتاح شد و امروز به ۱۲ مرکز رسیده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه اطلاعرسانی کمیته امداد، سال گذشته رئیس کمیته امداد در مراسم افتتاح مرکز نیکوکاری آتشنشانی با تاکید بر اینکه آتشنشانان از سرمایههای اجتماعی و نمونه بارز فداکاری و ایثار هستند، گفت: اطمینان داریم این مرکز نیکوکاری یکی از مراکز بسیار موفق خواهد بود، زیرا آتشنشانان در حوادثی که رخ میدهد، آسیبهای مالی، جانی و عاطفی حادثهدیده را بیشتر لمس میکنند. این مرکز میتواند یاری دهنده باشد؛ همه بدانیم که دستگیری از نیازمندان و تسکین آلام آنان بسیار ارزشمند است.
امروز پس از گذشت یک سال و سه ماه، تعداد این مراکز به ۱۲ مرکز نیکوکاری در ۸ منطقه عملیاتی آتشنشانی رسیده و سخنان رئیس کمیته امداد به صورت کامل مصداق عینی پیدا کرده است.
رضا صفائیان، قائممقام مرکز نیکوکاری سازمان آتشنشانی شهرداری تهران درباره فعالیتهای این مرکز نیکوکاری در یک سال گذشته و افزایش تعداد این مراکز میگوید: ۵۲۰۰ آتشنشان در استان تهران داریم که در ۱۳۳ ایستگاه و ۸ منطقه عملیاتی فعالیت میکنند. از سال گذشته و پس از افتتاح نخستین مرکز نیکوکاری، امروز تعداد این مراکز به ۱۲ مرکز نیکوکاری رسیده است.
وی میافزاید: اطمینان داشتیم که این مرکز نیکوکاری بسیار موفق خواهد بود، زیرا سازمان آتشنشانی و تک تک آتشنشانها در راستای مسئولیت اجتماعی، بسیار سابقه درخشانی دارند و این سازمان مجموعهای کاملا مردممحور است، به همین خاطر در اموری که مربوط به مردم و به ویژه محرومان باشد نقشآفرینی ویژهای دارد.
صفائیان اضافه میکند: آتشنشانی در میسر خدمت به مردم تاکنون ۵۸ شهید داده که نشاندهنده از خودگذشتگی نیروهای این سازمان است، کار آتشنشانان یکسره ایثار و خدمت به مردم است و با توجه به همین موضوع است که به مسیری که آغاز کردیم، ایمان داریم و خدا را شاکریم که اکنون مراکز ما به عدد ۱۲ رسیده است.
ارائه خدمات به آسیبدیدگان و کمکهای مومنانه
قائممقام مرکز نیکوکاری سازمان آتشنشانی در ادامه درباره چکونگی خدماترسانی این مراکز به محرومان میگوید: بخشی از کمکهای ما در قالب کمکهای مومنانه مانند بستههای حمایتی و... انجام میشود که معمولا به صورت ماهانه صورت میگیرد.
وی با بیان اینکه همه این کمکها از سوی آتشنشانها جمع میشود، میگوید: تمامی این مبالغ و بستههای حمایتی از سوی خود آتشنشانها و کمکهای شخصی آنها جمعآوری میشود.
صفائیان با اشاره به یک خدمت دیگر که فقط خاص آتشنشانان است، میافزاید: وقتی گروهها به محل حادثه اعزام میشوند، اگر خانههای آسیبدیده متعلق به نیازمندان باشد، آتشنشانها رایگان آنجا را رنگآمیزی کرده و بر اساس بضاعتی که دارند نسبت به تعمیر و تهیه وسایل خانه نیز اقدام میکنند.
وی اضافه میکند: شناسایی نیازمندان معمولا از طریق همکاران خود ما صورت میگیرد، یعنی هر کس نیازمندی را بشناسد معرفی میکند یا اگر حین ماموریت به خانوادههای نیازمند برخورد کرد، اعلام میکند. البته گاهی هم شاهد بودیم که برخی نیازمندان خودشان به مراکز ما مراجعه میکنند و بعد از استعلام و هماهنگی با کمیته امداد، نسبت به ارائه کمکهای مومنانه اقدام میکنیم.
مردم به آتشنشانها اعتماد بالایی دارند
صفائیان با اشاره به ضرورت گسترش فرهنگ خیر و احسان در زمینه کار مراکز نیکوکاری آتشنشانی میگوید: یکی از مشکلات مهم در پیشبرد هدف ما، تبلیغات حداقلی است. ما آتشنشانها برای ایفای مسئولیت اجتماعی ارزش بسیاری قائل هستیم و نمیتوانیم بیتفاوت از کنار افرادی که از لحاظ مالی با مشکل روبهرو هستند عبور کنیم. اما اگر میزان تبلیغات بیشتر باشد و ما به مردم و همه آتشنشانها معرفی شویم، قطعا میزان کمکها هم افزایش قابل توجهی خواهد داشت.
وی در ادامه با بیان یک خاطره میگوید: چندی پیش ما در مرکز نیکوکاری ۵۰۰ بسته حمایتی آماده کردیم و بستهها را در مرکز آموزش واقع در صالح آباد قرار دادیم تا توزیع کنیم. اتفاقا شبکه پنج تلویزیون هم برای تهیه گزارش آمده بود.
قائم مقام مرکز نیکوکاری سازمان آتشنشانی توضیح میدهد: بعد از پخش این اقدام خیر آتشنشانان از تلویزیون، هم شاهد مراجعه محرومان بسیاری به مرکز آموزش بودیم و هم بسیاری از آتشنشانها که از این مراکز باخبر نبودند، پرس و جو کردند و کمکهای خود را در روزهای بعد به مراکز نیکوکاری تحویل دادند.
وی اضافه میکند: در حال حاضر میزان کمکها راضی کننده است، اما اگر تبلیغات بیشتر باشد حجم کمکها خیلی افزایش مییابد. ذات کار آتشنشانی ایثارگری است و آتشنشانها از چنین اقداماتی حمایت میکنند.
صفائیان در خاتمه میگوید: در این مدت یکسال خاطرات خوبی برای آتشنشانان رقم خورد و امیدوارم با حمایتهای بیشتر، شاهد گسترش اینگونه اقدامات خداپسندانه و غرور آفرین باشیم.